Firefox összeomlás

Fórum: 

Tisztelettel

 

A MATE környezetben a 21.3 Virginia alatt a Firefox folyton

Meghatározatlan időkben "összeomlik"

 

Nem értem...s a hibajelentést elküldöm a Firefox  programozóinak!

Semmi visszajelzés!

SEGÍTSÉG!

A böngésző címsorába beírva a

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A böngésző címsorába beírva a:

about:crashes

kifejezést, mit látsz a listán? Ezek a bejelentett hibák a Firefox összeomlásoddal kapcsolatban. Át tudnád ezeknek a linkjeit küldeni? Megnézem - bár nem vagyok fejlesztő, de hátha tudok segíteni.

Nincs sok fogodzó

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ha a Firefox Súgó menüpont alatt a Több hibakeresési információ menüpontot megnyitod, a megnyílt lapon keress rá a MOZ_CRASHREPORTER_EVENTS_DIRECTORY változóra a Környezeti változók szakaszban.

Mellette látsz egy elérési utat, amelyik valahogy így néz ki (ez minden esetben más):

/home/<TE NEVED>.mozilla/firefox/<XYZ-BLA-BLA-KRIX-KRAX>.default-release/crashes/events

Ha elnavigálsz ebbe a mappába látnod kell ott fájlokat, amik az összeomláskor készültek.

Azt tanulmányozhatod, ne tedd ki sehova, se ide a tartalmát, mert érzékeny információkat tartalmazhat, max azokat a sorokat mutasd, ha nem érted, amik ERROR, vagy FAILED vagy ilyesmi tartalommal bírnak.

A megnyílt hibakereső oldalon a hibajelentéseknél azt is megnézheted, mik kerültek elküldésre, azokban is lehet nyomravezető infó. Simán lehet, hogy az általad látogatott oldalak valamelyikével van gond, nem a Firefoxszal.

Egyébként ha terminálba beírod:

inxi -Fzxx

amit mutat, megoszthatnád, ez a gépedről mutat infót, lehet abból is kiderülhet valami, pl. ha valami alulméretezett.

csuhas32 képe

Nem értem...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

„Nem értem...s a hibajelentést elküldöm a Firefox  programozóinak!

Semmi visszajelzés!

SEGÍTSÉG!”

A programozók nem fognak neked válaszolni, személyesen neked nem fognak segíteni, összegyűjtik a hibajelentésekből származó adatokat és talán valamelyik Firefox frissítés javítást fog tartalmazni az általad is jelzett hibára. Ennél többre ebből az irányból ne számíts.

Én is tapasztaltam hasonlót a Xubuntu 22.04-re telepített Firefoxomon. Azt gondoltam, hogy talán a külső tárolóból érkező Firefoxszal van valami gond, hiszen a Xubuntu ezen kiadása alapértelmezetten a Snap Firefoxot használná, de én ezen a gyenge hardvert a Snap csomagokkal nem terhelném, ezért is kezdtem el olyan nagyon másik rendszert keresni erre a gépre, olyat, amelyik saját Debian csomagtárolóból érkező Firefoxot használ.
Amikor a friss Mintre átmásoltam ennek a Firefoxnak a beállítókönyvtárát, az is rögtön elkezdett összeomlást produkálni, szóval gyanús, hogy a beállítófájlokkal lesz gubanc.

Röviden fogalmazva érdemes lenne megpróbálnod, hogy az összes kiegészítőt eltávolítva illetve, ha ez kevés, a Firefox beállítókönyvtárát átnevezve és így tiszta lappal indulva is tapasztalod-e az összeomlást.

Én azzal kezdeném, hogy az Eszközök/ Kiegészítők és témák résznél (Ctrl+Shift+A) minden kiegészítőt kikapcsolnék és megnézném, hogy így jelentkezik-e továbbra is az összeomlás. Ha nem, akkor ki kellene szűrni, hogy melyik a ludas és azt nem visszakapcsolni.

Amennyiben ez kevésnek bizonyul, akkor jön a beállítókönyvtár átnevezése, de lehet, hogy előtte szükséged lenne a könyvjelzőid és lementésére:
1. A Könyvjelzők/ Könyvjelzők kezelése menüpontot (Ctrl+Shift+O) választva az Importálás és mentés/ Mentés opciót választva le tudjuk valahová menteni a jelenlegi könyvjelzőinket.
2. Nekem egy titkosított dokumentumba el vannak mentve az egyes oldalakhoz tartozó azonosítók és jelszavak, de ha neked ilyened nincs, a Firefoxba mentett felhasználóneveket és jelszavakat a Szerkesztés/ Beállítások/ Adatvédelem és biztonság/ Jelszavak/ Mentett jelszavak résznél szépen meg tudod egyesével nézni, lejegyzetelni valahová.

Most már biztosan átnevezheted a ~/.mozilla mappát mondjuk .mozilla-regi nevűre.
(A .mozilla rejtett könyvtár, akkor lesz csak látható, ha a fájlkezelődben nyomsz egy Ctrl+H-t.)

A Firefox következő indításakor szüzen fog indulni.
Ctrl+Shft+O; Importálás és mentés/ Visszaállítás -> Itt betallózod az 1. pontban elmentett .json kiterjesztésű fájlt, máris visszakaptad a könyvjelzőidet.
A jegyzetedből szépen vissza tudsz jelentkezni a honlapokra.
Így lehet, hogy megszűnik a Firefoxod összeomlása, persze csak addig, míg esetleg vissza nem telepíted mondjuk azt a bővítményt vagy kiegészítőt, ami összezavarta, ha volt ilyen...

*Szerk: Megcsináltam a Xubuntumon, amit neked javasoltam, nyúzom, de azóta egyelőre nem omlott össze, lehet, hogy megjavítottad a Xubuntumat! Köszi! :-)