Firefox kiegészítő: FVD Speed Dial hiba

Fórum: 

Sziasztok! Nem találtam erre vonatkozó infót. Használok egy kiegészítőt. FVD Speed Dial. Firefox alatt az alapértelmezett üres lap helyett egy ilyen indítópult szerű dolog, ahol a lapon a mentett oldalak nagyobb ikonjai, képernyőképei helyezkednek el és így vizuálisan választhatok a kedvenc oldalaim között és indíthatom el őket. Évek óta használom, több újratelepoítés után mindig vittem backuppal át az új rendszerre. Ma egy Firefox frissítés után elindult a kiegészítő, de a mentett oldalam, nagyjából 200 ikonnal oda lett. Nyomát sem találom. Full alapértelmezettre állt be az FVD Speed Dial és ennyi. Nyilván nincs meg a legutóbbi backup, és a pótolhatatlanságot csak az jelenti, hogy rengeteg érdekes cikk, oldal, stb volt elmentve kvázi könyvjelzőként. Most meg el van tűnve minden. Van valakinek ötlete hol keressem esetleg a rendszerben azt a file-t amiben ez valahol tárolva van esetleg? Már ha van remény arra, hogy elő tudom bányászni valahonnan. 

Linux Mint 20.1 Cinnamon, Cinamon 4.8.6, kernel 5.4.0-72-generic..vagy nem tudom milyen infó kellhet még.

Köszi!

J.

 

Profil alatt vannak az ilyesmik

Group Speed dial esetén így van, ahogy alább leírom, ebből lehet inspirálódni, csak le kell frodítani FVD nyelvezetre:

Katt a balra fent levő 3 vonalkára, majd Súgó, ez alatt a "Több hibakeresési információ"-t válaszd. Ami megnyílik, azon az oldalon látni, hogy melyik az aktuális profilkönyvtár. Na, ebbe kell navigálni, az extensions mappában van egy admin@fastaddons.com_GroupSpeedDial.xpi fájl, ez a cucc tárolja azt, ami a lényeg, amúgy tömörített fáj. Ha ez sérült, akkor egy Timeshift mentésből le lehet cserélni, ha az be volt kapcsolva, és a saját mappa mentése is be volt állítva.

Van a profilkönyvtárban egy SDBackups mappa ebben lehetnek mentések, mentés akkor készül, amikor módosítasz valamit, vagy ha menüből exportálod a beállításokat. Ha nem túl régi a legfrissebb, akkor egy újratelepített kiegészítővel innen lehet importálni az akkori beállításokat.

Nyilván, FVD esetén más az xpi fájl neve, és mentési könyvtár, már ha egyáltalán van. Át kell nézni a mappákat, ki kell találni...

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nyilván nincs meg a legutóbbi backup

Nekem ez nem nyilvánvaló. Ha tényleg évek óta használod, és több száz pótólhatatlan könyvjelzőt gyüjtöttél össze, akkor szerintem nyilván készítettél mentést a gépedre is, és a szerverre is.
A gépeden nem fogsz semmit találni, hacsak nem készítettél oda egy mentést, a SpeedDial a Firefox könyvjelzőit használja.
Arról sincs mentésed?
Nem lehet, hogy a FFx egy új profillal indult el?
A FFx-ban megmaradtak a könyvjelzők?
Van még egy reményed, ha esetleg egy másik eszközön is használtad ezt a kiegészítőt. Akkor onnan át tudod hozni erre a gépre a könyvjelzőidet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha ilyen jól megy az "új"

Ha ilyen jól megy az "új" Firefox, akkor inkább kérem vissza a régit.

Mire nagynehezen sikerült megrendelni egy szájbabaszott pizzát, addig háromszor dobott ki és háromszor kellett újra bejelentkezni.
Ha valami jó, akkor azon miért kell változtatni???
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ha ilyen jól megy az "új"

#4 Biztosan létezik megoldás, mint itt is.
Az uBlock Origin, illetve a Firefox esetleg szigorúra állított beállításai gátolhatják meg a belépést egy oldalra (őszintén szólva, nemrég egy online IT adásra nem tudtam belépni, de másik böngészővel sem ..., szóval, a weboldalnál volt valami, ami korábban nem: mert korábban simán be tudtam lépni, most pedig egy böngészővel sem. De csak arra a weboldalra nem tudok belépni egy ideje! Aznap el is ment a kedvem, nem léptem be végül..., sehogy, és azóta sem próbáltam.).
Ha pedig privát lapon nyitottad meg a pizzás oldalt, akkor az ok is megvan: nem jegyez meg semmit a privát lap, a belépést sem. Ezért privát.

A jelzésed hogyan függ össze a témával? A téma ez: FVD Speed Dial hiba

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve