FF ? Routolás? WiFi hálózat kezelés? -furcsaság.

Fórum: 

1. Csak leírom, mint érdekes jelenség, mert lehet, ha megszűnik a jelenlegi hiba, akkor már nem igazán lesz mód tovább kutakodni.

1.1. Előzmény: Kettő internet előfizetés van, történelmileg alakult így: Egy üveges 150-es, (volt UPC, ma Voda) meg egy 4G LTE Voda, aminek 50 GB-s kerete van. A munka notin mindkettőhöz csatlakoztam régebben, de mivel az LTE esetében van adatkeret, azt csak szervizcélokra használom. Az LTE hálózat kifele csak IPv4 alapú, tunelling nélkül, jelenleg olyan alkalmazások miatt van, amik csak IPv4 alatt működnek, ezért van megtartva még.

A Mint hálózat kezelője folyton okoskodott, folyton rákapcsolódott az LTE routerre, amikor az erősebb, ill. kevésbé terhelt volt, menet közben is. Ezt nem sikerült felülbírálni, ezért a notin töröltem ennek a WiFi -nek a beállításait. Mivel nem akartam az adatkeretet fogyasztani, csak akkor akartam erre csatlakozni, ha valamit itt mókolni kell.

2. Az üveges 150-es hálózat router IP-je 192.168.0.1, az LTE routeré 192.168.1.1. FF-be könyvjelzőkbe el vannak mentve a router kezdőlapok: 192.168.0.1/common_page/login.html; és 192.168.1.1

3. Tegnap délelőtt óta nem működik az üveges net. Valami nagy gebasz van, hibabejelentő már fel sem veszi, automata azt szajkózza, ezen a területen technikai hiba van, dolgoznak rajta, több óra lesz, várhatóan holnap lesz kész. Ezt mondta tegnap, ma még nincs kész, lehet ma is csak holnapra lesz megoldva.

Sebaj, van LTE elérés is. Aha, csak mi is a jelszava? Bameg. Töröltem a notiról. Nosza menjünk, a router felületre, valamiért gyorsan FF-ben rámentem az LTE router könyvjelzőre. És behozta a 192.168.0.1/common_page/login.html-t. Azonnal leesett, hogy dehát nem vagyok felcsatlakozva az LTE hálózatra.

De hogy jutott el oda, hogy a 192.168.1.1 helyett a 192.168.0.1-et nyissa meg?

Nem nyomtam félre, többször ellenőriztem.

4. Bekábeleztem a notit az LTE routerhez, megszereztem a jelszót, a most az LTE hálón lógok.

Megyek a boltba USB-s WiFi modult venni az asztali géphez, mert itthonról mind elfogyott, ami volt.

(Most egyébként, visszafele ez nem működik, a 192.168.0.1 címet nem éri el.)