Fájlrendszer kezelése

Fórum: 

Fel nem foghatom, hogy a nemrégen vásárolt táblagépem, csak a FAT32 fájlrendszert támogatja külső tárolónál – azt is csak úgy, hogy a készülékkel formáztatom meg a memóriakártyát, pendrive-ot, mert a PC-vel formázottat nem fogadja el. Sem az exFAT-ot, sem az XFS-t, sem az F2FS-t, sem az ntfs-t, sem az ext4-et nem fogadja el, pedig a tablet belső tárolója F2FS formátumú. Így 4 GiB-nál nagyobb méretű fájlokat nem másolhatok a memóriakártyára. Még a régi táblagépem is kapásból kezelte Android 4.4.2-vel az exFAT-ot. Igaz, ez a mostani Doogee T20 (Android 12-vel) kínai gyártmányú, lehet, hogy ez a baj?
Milyen kiegészítő kellene, hogy az exFAT-ot kezelje a készülék – a Paragon szoftvere nem jöhet szóba, mert az fizetős? Felháborító, hogy egy széles körben elterjedt fájlrendszert ne kezeljen manapság egy készülék. A Xiaomi telefonomnak nem jelent gondot ez a formátum, pedig az is kínai gyártmányú.

Paragon

Ezt ajánlották: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paragon.tcplugins_ntfs...
De nem írnak róla jót.
"Félrevezető alkalmazás, 3. féltől származó fájlkezelőt igényel a csatlakoztatott partíciók böngészéséhez. Az alkalmazás leírása 2 másik fájlkezelőt ajánlott különböző kiadókból, de azt is mondja, hogy a beépített Android fájlkezelők működnek. Én egy Pixel 4a-t használok, amely Android 13-at futtat, és 9,95 dollárt fizettem, csak hogy kiderüljön, hogy az Android fájlkezelő valójában nem működik, és a Paragon más alkalmazásokhoz tolja a teljes megoldást."

És azt olvastam, hogy nincs ingyenes időszak, nem lehet kipróbálni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A Doogee support válasza

Írtam a Doogee supportnak. A válaszuk lényegi része ez volt:

The device only supports FAT32 format, and the files are not more than 4GB in size.
Suggest you can transfer the files in batches

A készülék csak a FAT32 formátumot támogatja, és a fájlok mérete nem lehet nagyobb, mint 4 GB.
Javasoljuk a fájlok kötegelt átvitelét.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A Doogee support válasza

#2 Kösz szépen, hogy utánanéztél. Ezek leragadtak a régmúltban, vagy a Microsoft nem engedélyezi nekik az újabb fájlrendszereket? Sokszor előfordul, hogy egy film mérete nagyobb, mint 4 GiB – daraboljam fel, ha meg akarom nézni? Ez nevetséges. Még a 10 évvel ezelőtti Sony telefonom is támogatta az exFAT-ot. És akkor a leírásuk szerint a készülék az 1 TB-os kártyát is támogatja – ezt is FAT32-re formázza (mert más készülékkel formázottat el se fogad)? Kíváncsi vagyok, mi az akadálya az exFAT használatának?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A Doogee support válasza

#2.1   Azt, hogy a Microsoft nem engedélyezi a használatot, nem valószínű, hiszen minden eladó, így az exFAT licence is. De olcsóbb a termék előállítás, ha nem kell rá költeni, szerintem más akadálya nincsen.

A Doogee saját bevallása szerint „Világvezető strapabíró telefon márka”, ami kiemelkedő víz- és porállóságot jelent, de azt még ők sem mondják magukról, hogy csúcskategóriás készülékeket gyártanának. Úgy látszik, megelégszenek az alsó kategória aljával, ha megveszik így is.
Az emberek nagy része nem szokta a termékek adatlapját bújni vásárlás előtt.

Sok évvel ezelőtt vettünk egy Samsung Smart tévét.
Kinéztük a méretet a Tescóban. Felírtam a típusát, aztán a neten megrendeltem ugyanazt a 160 ezer forintos tévét 130 ezerért, de a miénk 3D-s, 100Hz-e volt.
Még mindig azt használjuk, semmi baja, olyan, mintha ma vettük volna.
Napokig válogattam, hogy minden benne legyen, ami kell. Megvettük, aztán kiderült, hogy nincs fejhallgató csatlakozója.
A ruszki minitévének is volt, ennek meg nincs. Vajon mennyibe került volna beépíteni egyet?
Még kártyafoglalata is van, ami kellett a UPC kábeltévéhez, de fejhallgató csatlakozóra nem tellett. És ez sokkal-sokkal kisebb dolog, mint hogy milyen fájlrendszert ismer a készülék.

Amúgy nem nagy dolog feldarabolni egy filmet, és szinte észre sem lehet venni a váltást.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csak az a lehetőség marad,

Csak az a lehetőség marad, hogy kukázod a rajta lévő operációs rendszert és mehet rá valamilyen táblagép specifikus disztró. El kell olvasni a műszaki paramétereit legalább vásárlás előtt, nem pedig utána szidni. Késő bánat. Nekem is van ebay-ről 11 EUR mp3 lejátszóm, amire csak 128 kbps mp3 mehet. De nem voltam hajlandó 100 EUR felett kiadni egy Sonyra. Úgyhogy ezzel élek. Megszoksz vagy megszöksz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csak az a lehetőség marad,

#4 Légy nyugodt, vásárlás előtt mindig elolvasom az áru paramétereit. A leírás (GSMArena) nem említi, hogy csak a FAT32-t támogatja a tablet – sőt, a leírás azt is írja, hogy van a készülékben rádiótuner, holott a valóságban nincs (galád módon, a szoftverét a rendszerben hagyták). Azért választottam ezt a készüléket, mert az egyéb paraméterei nagyon jók voltak (képméret, RAM, belső tárhely, akkukapacitás, gyorstöltő, stylus). Ami nem a Doogee mellett szól, az a rendszerfrissítés elmaradása (jelenleg az Android 12 van a tableten, és nem úgy néz ki, hogy lesz újabb). Valószínűleg jobban jártam volna a Xiaomi tabletjével, ők azért naprakészebbek, alaposabbak a Doogee-nál. A rendszert meg végképp nem akarom buherálni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Vásárlás előtt

Én mindig a gyártó honlapján lévő leírást nézem meg vásárlás előtt, és ajánlom, hogy mindenki így tegyen, mert sok bosszúságtól megkímélheti magát az ember.
Az ilyen GSMArena jellegű oldalakon fellelhető infók sohasem pontosak.

Amikor kinéztem a jelenlegi telefonomat, (ami sajnos már nem lehetett Huawei,) fontos szempont volt, hogy legyen ebben is NFC, ahogy a Huawei telóban is volt.
Aztán elolvastam, hogy mit írnak a telefon teszteléséről talán épp a GSMArena oldalon, és ott azt írták, hogy nincs benne NFC.
Van benne.

Amúgy a Doogee oldala egy szót sem ír arról, hogy milyen fájlrendszer használható a készüléken.
De mondjuk rádióról ott szó sincs.
Azt viszont megemlítik, hogy az egyébként 10 ezer forintos érintőceruza nyomásérzékeny használatáért külön fizetni kell.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve