Eurosportplayer / Microsoft Silverlight

Fórum: 

Sziasztok!

A Eurosportplayert szeretném nézni Linux Mint 17.1 Cinnamon 64 bit alatt, pl. Chrome-ból. Windows alól szoktam nézni, ott nicns gond. Linuxból megnyitva a Player azt írja, hogy a Microsoft Silverlightot hiányolja. Átirányít a Silverlight oldalára, ami meg továbbirányít a Moonlight oldalára: http://www.mono-project.com/docs/web/moonlight/ A Downloads/Linux szekcióban (http://www.mono-project.com/download/#download-lin) rákattintok a "Debian, Ubuntu, and derivatives" linkre: http://www.mono-project.com/docs/getting-started/install/linux/#debian-ubuntu-and-derivatives

Bemásolom a 3 sort, soronként Entert ütök, nekem minden okénak tűnik. Utána lefuttatom a Frissítéskezelőt, talál is frissítéseket, felinstallálja. Utána lefuttatom a következő, "mod_mono (Ubuntu 13.10 and later, Debian 8.0 and later)" részen írt sort, nekem jónak tűnik. Az utána következő részt nem mertem lefuttatni, mert ott a "NOT Ubuntu" kiemelés, és nem tudtam, hogy ez Mintre is érvényes-e.

Ezzel a résszel nem tudok mit kezdeni: "Then install Mono as described in the Usage section." Pontosan mit kéne itt csinálnom? Itt: http://www.mono-project.com/docs/getting-started/install/linux/#usage

Elsősorban ebben szeretnék segítséget kérni, itt asszem elakadtam. Hiába indítom újra a Chrome-ot (Firefoxból is próbáltam), ugyanúgy a Silverlightot hiányolja a Eurosportplayer.

 

Egyébként leteszteltem _valamit_, talán a MONO-t (ez a MONO talán valami keretrendszer lehet a Moonlight pluginhez?) ez alapján: http://www.mono-project.com/docs/getting-started/mono-basics/ , és a Console Hello World teszt a jó eredményt adja vissza. Utána továbbhaladtam a HTTPS connections tesztre, a tlstest tool telepítése nekem sikeresnek tűnik, bár 3 warningot ad vissza, de "Compilation succeeded". Maga a teszt ezután sok infót kilistáz (ha jól értem, a https://www.nuget.org oldalról), de a legvégén "Error #-2146762486: CERT_E_CHAINING 0x800B010A" hibaüzenet jön.

Tudnátok segíteni?

Köszi!

Köszi!

Elkezdtem bemásolni a parancsokat a Terminálba. A harmadik parancs (sudo apt-get install pipelight) elindítása után nem sokkal valami Microsoft betűtípusokkal vagy ilyesmikkel kapcsolatos licencszerződés jön elő, ahonnan nem tudok továbblépni, az OK-ra nem lehet rákattintani. Hogyan tovább?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Köszi!

 A TAB billentyűt használd.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszi a tippet,

Köszi a tippet,

mielőtt olvastam volna a választ, már volt gépkikapcs-bekapcs. A Frissítéskezelő kiírt valami olyasmi hibát, hogy már fut a csomagkezelő és hogy egy paranccsal ki tudom kapcsolni. Beírtam az általa javasolt parancsot a Terminálba, és ekkor kijött ugyanaz a Microsoftos licencszerződés, csak másik alakban, valami szebb formában, és ott már rá lehetett kattintani az Okéra. Ezuitán nem tudtam, hogy most akkor mi van, ezért lefuttattam előlről azt a bizonyos 5 lépést. Gond nélkül végigfutott, még ezzel a licencszerződéssel sem találkoztam... Nem értem én mindezt, hogy mit csinálok és hogy mi-miért történik. :) Mindenesetre a legutolsó mondat, ami a folyamat során elhagyta a Terminál száját, a következő, optimizmusra okot adó mondat volt: "Plugin silverlight5.1 is now enabled".

Majd néhány nap múlva veszek Eurosportplayeres előfizetést és le tudom tesztelni, hogy tényleg jó-e így a dolog - mert hogy most megnéztem, és a nem előfizetéshez kötött videók azok mennek rajta gond nélkül. (Bár az lehet, hogy sima HTML5-ös videoformátum vagy ilyesmi, nem Silverlight.) Jó lenne az idei Australian Opent már Linux alól nézni!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Köszi a tippet,

A terminálban általában a TAB billentyűvel tudsz lépegetni. A licencszerződés meg azért van, mert valami olyat telepítettél, ami non-free, és jelen esetben a microsoft magának tulajdonít. Az apt-get a csomagkezelő. A grafikus feület is ezt használja, ezért nem tudod egyszerre futtatni őket.
Valószínűleg lefutott a telepítés grafikusan, és ezért nem találkoztál másodjára a licencszerződéssel.

Boldog Új Évet Kívánok!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm szépen, és jelentem,

Köszönöm szépen, és jelentem, minden a legnagyobb rendben, fut a Eurosport! Na kíváncsi leszek, hogy mi történik, ha most éjjelre bekapcsolva hagyom - a Windowson reggelre sokszor már eléggé szaggatott ilyen esetben.

Egyébként nekem úgy általában kicsit lassú a Linux Mint-élmény, lassabban reagálnak a dolgok, mint a Win XP-n, ezért azt hittem, hogy az új korában is gagyinak számító VGA-kártyámat (ATI Radeon HD4350) majd most tuti le kell cseréljem egy gyorsabbra a Eurosport miatt, mert majd ahhoz pláne lassú lesz. De nem, tök sima a kép.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Köszönöm szépen, és jelentem,

#6 Az teljesen természetes, hogy - nyilván kis teljesítményű gépen - nem olyan 'gyors' a Linux Mint, mint a 14 (!) éve kiadott és nemrég lejárt támogatású Windows XP-t használva.. Hasonlítási alapom van, egy régebbi gépemen az Ubuntu 9.10 vagy a 10.04 futott 'hasonlóan gyorsan'. Ezek is elég régiek, de a rendszer igényük hasonló.

Ha gyorsítanál a jelenlegi rendszeren, akkor az asztali környezetből, ablakkezelőből kéne könnyedebbet használnod, ilyen például az LXDE, Openbox, Fluxbox, Blackbox ... és van még pár. Igaz, ezeknél kicsit puritánabb megjelenést kapsz. Nem nehéz kezelni ezeket sem (a Linux Mintet is most tanulod :), de például van a DWM, ami már nagy ugrás lenne az XP után.

Viszont a videó kártya driverek manapság már jók, a nyílt forrásúak is (amit a rendszer telepítésvel kapsz').

Szerintem hagyd úgy, ahogy van, maradjon a jelenlegi driver, ha jól működik.
Az ATI/AMD linux támogatásáról a következőt kell tudni (ez a Wiki).
http://wiki.cchtml.com/index.php/Hardware
http://wiki.cchtml.com/index.php/Main_Page

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Pipelight

Linux Mint 18 Cinnamon 64 bit

Sziasztok!

Firefox böngészőbe szerettem volna telepíteni a Pipelight plugint. Sajnos nem fut végig  a program. Következő hibaüzenetet kapom:

E: „sudo” típus nem ismert a(z) /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list forráslista 1. sorában

Szoftverforrások-ppa tárolók létrehozva. Gyorsíró tár frissítésnél a következő üzenetek jönnek:

E: „sudo” típus nem ismert a(z) /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list forráslista 1. sorában
E: Nem tudom a listakönyvtárat zárolni

E: „sudo” típus nem ismert a(z) /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list forráslista 1. sorában
E: A források listája nem olvasható.
A hiba javításához nyissa meg a tárolók párbeszédablakot
E: _cache->open() failed, please report.

??????

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Pipelight

#8 Szia !

Mutasd meg hogy mi van abban a fájlban.

cat /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

RE:RE:Pipelight

#9

sudo apt-get update

<metapackage xmlns:os="http://opensuse.org/Standards/One_Click_Install" xmlns="http://opensuse.org/Standards/One_Click_Install">
      <group> <!-- A software bundle, typically only one, or one for each distribution in each file. -->
          <name>Mono</name> <!-- Name of the whole software bundle  Displayed in the UI -->
          <summary>Mono package updates from Xamarin</summary> <!-- Summary of the whole software bundle  Displayed in the UI -->
          <description>Mono package updates from Xamarin</description> <!-- Description of the whole software bundle  Displayed in the UI -->
          <remainSubscribed>true</remainSubscribed>  <!-- Specifies whether the user should remain subscribed to these repositories post installation, the user can override this. -->
          <repositories> <!-- A list of repositories required for this installation -->
              <repository>
                  <name>mono-project</name>  <!-- Name of this repository  -->
                  <summary>Mono package updates from Xamarin</summary> <!-- Summary of this repository-->
                  <description>Mono package updates from Xamarin</description><!-- Description of this repository, displayed in the UI-->
                  <url>http://download.mono-project.com/repo/centos/</url><!-- URL of this repository to add-->
              </repository>
          </repositories>
          <software> <!-- A list of software items to install  during this installation -->
              <item>
                  <name>mono-complete</name> <!-- Name of the software, this both identifies it within the repository, and is displayed to the user -->
                  <summary>Complete Mono installation</summary> <!-- Summary of the software -->
                  <description>Installs all pieces of the Mono runtime</description> <!-- Description of the software, displayed in the UI. -->
              </item>
          </software>
      </group>
 </metapackage>
 

 

Hozzá tartozik, hogy elsőnek a mono oldalára irányított az oldal. Azt próbáltam telepíteni. Utánna jött az olvasás és pipelight telepítés.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:Pipelight

#10 Mikor bemásoltad a terminálba:

cat /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list

és nyomtál egy entert...ezt dobta ki ??

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:Pipelight

#11

ezt!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:Pipelight

#10 A hibaüzenet eléggé egyértelműnek látszik, az /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list első sorában vélhetően van egy felesleges sudo. Hallgass lala fórumtársra és mutasd meg ennek a fájlnak a tartalmát!

*Szerk: Elnézést, már látom, ez a tartalma. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:Pipelight

#13

Szerintem ezt a Mono hozta létre amire nem hiszem hogy szükség lenne. Törlöm az összes fájlt, ppa tárolót és újatelepítem?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE:Pipelight

#14 Ha nincs rá szükséged, nyitsd meg root jogokkal a fájlkezelődet.   Alt+F2 --> gksu nemo

Navigálj el ide:  /etc/apt/sources.list.d

És töröld ezt a mono fájlt...vagy úgy hogy ...megjelöl, és Shift+Del...vagy a jobbégérgombos menüben lévő Törlés-el.

Utána jöhet egy:

sudo apt-get update

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE:RE:Pipelight

#15

Nagyon köszönöm a segítséget! Hasít a UPC! Ezekszerint kár volt a Mono-val foglalkozni!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve