Ethernet csatlakozás Digi nethez

szilard képe

Fórum: 

Anyósom gépét szeretném  "Xp-tleníteni" egy Linux Minttel.

A Mint a wifiket szépen fel is ismeri a házban, meg a mobilomról leadott  hotspot-wifi jelet is fogja, de a hálózati kábelről jövő net-hez nem tudom megfejteni a hozzáférést.

Pedig csak azon jönne nála a net. A windowsban ehhez ugye van a hálózai csatlakozás létrehozása, ahol aztán felhasználó+ jelszó megadás után mehet a csatlakozás. A Linux MIntben (17 Quiana Xfce) viszont a "hálózat" szót tartalamzó nevű funkciók (Hálózat, Hálózati kapcsolatok) egyike sem kér hasonlót. Helyette sok minden mást.

A Diginél nincs linuxos support. Hardveresen megnézettük (mert xp-n is akadozik a netje, ami kábeles netnél nem lenne elvárható), de szerintük jó a kábel, csak a gépnek kéne egy frissítés. Ez lenne jó a linux mint, ha tudna ethernet kapcsolódást a Digihez.

Hogyan tudnám áthidalni a kihívást? Kérek szépen segítséget!

kimarite képe

RE: Ethernet csatlakozás Digi nethez

@#0 Ez elég egyszerű dolog ...
https://digi.hu/dokumentumtar/internet_dokumentumok/3

Egy új DSL kapcsolatot kell létrehozni, az kell a Digi-nek.
A "szolgáltatás' négyzetet nem kötelező kitölteni .., működik anélkül is.
Driver, firmware nem kell, a (linux) kernel tartalmazza a DSL kapcsolathoz szükségeseket.

('Linux Ubuntu' :D )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Digi

@szilard Szia. Először is próbáld meg a Digi 1272-es telefonszámán a műszaki segítségkérést, hátha szerencséd van, és bele futsz olyan munkatársukba, aki foglalkozik/foglalkozott linux rendszerrel.
A panel jobb oldalán ha a hálózati kapcsolat állapotát jelző ikonra rákkattintasz, akkor egy felugró ablakon meg kellene jelenni a kapcsolatok szerkesztésének (wifi és ethernet). Itt lehet beállítani a kapcsolathoz "tartozó" adatokat. (XFCE-t - is - használok)
Ha kábelen jön be a net, a felugró ablakon "kapcsold be a hálózatot", görgess le a szerkesztésre, ott a középen felugró ablakon az ethernet kapcsolat szerkesztésénél "általános"-ban a VPN automatikus csatlakozás kivételével a másik kettőt be kell jelölni, "ethernet"-nél MAC címet kér (ez bizonyára a routeré), "802.1x"-en nincs tennivalód, IPv4-nél a router kapcsolódását a "kézi" lehetőségen tudod beállítani (erről kérdezd az ügyintézőt). Wifinél kissé bonyolultabb, de hasonlatos a beállítás erre. Sok sikert. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Ethernet csatlakozás Digi nethez

#1 +1
[Édesanyámnak is DIGI-je van, valóban ilyen egyszerű az egész.]
Live alól ránéztem a szóbanforgó rendszerre:
 

Kattintás a hálózati kapcsolatok ikonjára a panelen [vagy a Menüből: Hálózati kapcsolatok, de akkor rögtön a Hozzáadással kezdesz].

Szerkesztés (Edit)-> Hozzáadás (Add)-> DSL-> Létrehozás... (Create...)
Kapcsolat neve (Connection name): DIGI (vagy ami jólesik, csak ráismerj)
Felhasználónév (Username): A_szolgáltatótól_kapott_felhasználónév
Jelszó (Password): A_szolgáltatótól_kapott_jelszó
Mentés... (Save...)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE: Ethernet csatlakozás Digi nethez

#3 Én 5 percig gondolkodtam egész máson, aztán beugrott, hogy rákeressek (digi linux). És azonnal meglett, a találat és a kapcsolat is. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve