Észrevételek

Fórum: 

 Üdv Mindenkinek!

Bele is vágnék rögtön:

Amit hiányolok:

-Fórumtémák hozzászólásainak fordított időben történő megjelenítése! (hosszabb fórumoknál szerintem hasznos+ha napi szinten olvasok egy fórumot!)

- Egy olyan tároló létrehozása, ahol a Fórumtársak által létrehozott "okosságok" tárolhatók! (Pl: Atrasko gyűjteménye, Tomi37 remasterei stb)

Hirtelen ennyi!

RE: Észrevételek

@#0 Gyanítom, hogy a tároló csak közösségi finanszírozással lenne megoldható. A hardware pénzbe kerül.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 A tárhely nem lehet gond a

 A tárhely nem lehet gond a mai világban, mert pld a DropBox vagy a Mega ingyenesen ad. A problémát a humán faktor szokta okozni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Észrevételek

Lehet rosszul fogalmaztam, de itt a honlapon belül, egy külön fül alatt gondoltam a létrehozását , mondjuk "okosságok és egyebek" név alatt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
balazs képe

 Van ilyen, Blog-nak hívják,

 Van ilyen, Blog-nak hívják, klik rá.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Észrevételek

Igen tudom, hogy van blog, de így egyszerűbben elérhetővé válna mindenki számára!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE: Észrevételek - Gyűjtemény

#5 Van a blog, amelyből 'könyvlap' lesz, azaz dokumentáció. Így elérhető bárkinek :)
https://linuxmint.hu/sugo/kozossegi-dokumentacio
(bár kicsit nehéz rákeresni, hogy hol található ;)
https://linuxmint.hu/search/node/dokument%C3%A1ci%C3%B3
a kereséssel találtam meg én is, bár írtam bele)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

„a kereséssel találtam meg én

„a kereséssel találtam meg én is”

Ezt lenne jó kikerülni, hogy keresgélni kellene. Nem nagy gond a keresés, amúgy is minden fenn van a net-en… De (saját tapasztalat) sokkal jobb, ha egyben van, illetve ha egyben van, akkor nem érint ha a forráshely eltűnik.

„Van ilyen, Blog-nak hívják, klik rá.”

A blog erre nem jó, illetve az eredeti felvetésre nem jó. Szerintem két oka van:

Az egyik, hogy a blogbejegyzés egy idő után hátrébb kerül, ha jönnek az újak, így már nem lehet a gyűjteményt megtalálni, csak keresővel.

A másik oka, hogy egy bloghoz bárki, bármit írhat. Másik fórumon indult egy kezdeményezés, hogy „Be lehet ide linkelni akár itt a Fórumon, akár máshol megjelent írásokat egy rövid ismertető kíséretében, például így”. Meg lehet nézni, hogy mennyi a hasznos bejegyzés és mennyi a „beszólás”. Plusz a beszólásokhoz hármat hozzá lehet adni, mert azok voltak, de eltűntek… Ne nekem hidd el, hogy az ilyen nem működik, hanem számold meg… :) 

Ha valaki az ismereteket össze akarja szedni magának, annak ajánlom a TomBoy jegyzetelőt, lehet benne egyik jegyzetről a másikra hivatkozni, egyszerű és gyors a cikkek lementése. 

Ha pedig szeretné megosztani, akkor egy csomó ingyenes weblap és tárhely közül választhat, pld a wix is nagyon jó. Ha meg komolyabban gondolja, saját domén, saját weboldal, saját tárhely :) Ma már ez sem drága és ha tehetek egy megjegyzést: nagyon jó érzés a tudás megosztása :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Sonata90 képe

Aláírás

Új témát nem nyitnék fölöslegesen egy aprócsaka gond miatt. Az aláírás nem frissül, hiába módosítom. Ha rámegyek a profilomra és ott a szerkesztésnél nézem, az szerepel ott amit akarnék, de ha belenézek a fórumba, ott még mindig a régi szerepel. Csak nálam egyedi a jelenség?

Na, itt meg már a jót írja ki. Van ennek köze az évváltáshoz? :D Régi hozzászólásaimnál nem módosult csak :D

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Aláírás

#8 A tél, a hó, a MÁV, BKV ...
Nem. Hanem amiatt látszódik ez így, mert a honlap különböző alkotórészei, különböző mértékben frissülnek. Mert ha minden másodpercben frissülne minden, akkor felrobbanna a processzor. És mert így szokás netes körökben. :)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Sonata90 képe

Aláírás

#9 Oké, köszi :) De mint mondtam, már megoldódott :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Aláírás

#10 Szívesen!
Én csak a kérdésekre válaszoltam, főleg az elsőre: :)
Csak nálam egyedi a jelenség?
Na, itt meg már a jót írja ki. Van ennek köze az évváltáshoz? :D Régi hozzászólásaimnál nem módosult csak
:D„

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Eltűnt topic

Tegnap még volt itt egy fórum szál a Gitár csatlakoztatásról. Érdekelne hová tűnt. Köszi.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Eltűnt topic

#12 Szia!

Nem tudom mi ez a topic, de megnézem. Egy link nincs véletlenül hozzá? Nem látok ilyesmi topicot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Eltűnt topic

#13 Én csak kommenteltem a témába. A saját tevékenységeimnél azt írja: "Comment was deleted on tartalom." Volt egy kis adok-kapok kimarite és a kérdező között. Igazából csak kíváncsi vagyok, hogy a kérdező törölte vagy moderálva lett, mert ha utóbbi, akkor szerintem kár volt az egészet törölni, mert volt ot hasznos információ is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Eltűnt topic

#14 Tényleg volt, engem is érdekelne hova tűnt és miért... 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Eltűnt topic

#12 Szia,
Érdeklődésedre: az eltűnt topik története a következő
-- volt egy adok-kapok, amit úgy pontosítanék első szám első személyben, hogy „kapok”. Leszögezem, hogy az ilyesmi engem nem zavar, és nem is zavart sosem. Van olyan topik, ahol elég durván nekem jöttek, máig megtalálható(ak).
-- a topik nyitó Jack utolsó válaszát megvártam, ami ez volt kb.: Blablabla
-- ezek után közöltem, hogy lezárom a topikot
-- majd a blablabla választ rejtettem
-- megnyitottam a nyitó részét szerkesztésre a topiknak, amelyben a kérdés szerepelt
-- ... és ami engem igazán zavar, hogy az történt, hogy a kérdező -a kb. fél perc megtörténte alatt- ott törölte az az összes tartalmat, vagyis a szöveget a nyitó részben (és ki tudja mit törölt volna még: mert megtörtént ez egyetlen egyszer már, törölve lett egy tartalom, aztán linkeltek egy leírást egy másik oldalról, majd azt is törölték, stb., hetekne keresztül ment a .. inkább húza, mint vona).

Mindazonáltal az ilyen eset, valójában nekem elég „fárasztó” (nem tartom egészségesnek), nem is igazán arról van szó, hogy bosszant, hanem az ilyen linkeskedéseknek, kakaskodásoknak, baromkodásoknak (ez már nem ökörködés vagy tréfa) a gyökerénél elejét kívánom venni, magyarán, hogy egy normális fórumon csak így saját kedvére ne játszadozhasson a kérdező, semmibe véve mindent. Ahogy tette ezt azzal, hogy senkinek nem válaszolt (érdemben), kivéve mtamas-t, é. És akkor ezek után még engem kezdett osztani, ezért, meg azért. Mivel a „ban” nálunk nem létezik, bármilyen kordában tartásra elég nehéz a dolgom.

A következő történt eztán
-- gondoltam, rejtem az egész topikot, elég késő lévén talán, nem találtam meg erre lehetőséget (alul, mert most ezen topiknál ezt ellenőriztem, hogy van-e)
-- mivel az egész topik szerintem szinte egészében trash volt, gondoltam, akkor kidobom és töröltem, senkinek nem fog fájni ...
-- lényegi információ persze volt benne egy kevés, erre kb. 5 percen belül rájöttem, mégpedig mtamas két hozzászólása, másra nemigen emlékszem ... (talán a saját hozzászólásaim :)), de legalábbi a kérdező az ő válaszát hozta fel példának, hogy én sem olyan választ adtam, hanem (számára) érthetetlent.

Összegzés: két dolog, az első a fontos, a másik a „saláta”, továbbá egy harmadik
-- aki úgy érzi, fontos információt adott az említett topikhoz, szépenkérem öntse blogba például, fizetek egy sört, vagy hasonlót, vagy csak megköszönöm a fáradozását (amit fontosnak gondol ő): pl. mtamas
-- ami számomra elég érdekes, hogy jó „sok” ember, akinek se színét, se visszáját nem látni a mindennapokban, nem szól hozzá igazán (havonta, kéthavonta egy hozzászólása van itt, ill. azok némelyike is szinte trollkodás), ilyesmi, most bőszen követel magyarázatot, hogy ilyen meg olyan információk tűntek el. Mindez, persze nem igazán lényeges, csak érdekes. Tetszett volna ott is hozzászólni, hogy miért nem válaszol nekem a kérdező (illetve szinte senkinek), és igen, tessék jobban belefolyni a fórum életébe. Mert aki tényleg részt vesz ebben, nna kizárólag annak fogadom el a kritikáját! És ezen emberekből nem sok van (akinek nem inge ...).

Tehát ez történt, további hozzáfűznivalóm semmi nincsen (és nem is lesz), de a gyengébb felfogásúak kedvéért: törölve lett a topik, indokai itt, fentebb. Csákeszovác! B.Ú.É.K.!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Eltűnt topic

@#16„A hozzászóló csak addig tudja szerkeszteni a saját hozzászólását, amíg nem válaszolnak rá? Teljesen nem is tudja törölni, csak üres posztként marad meg.”
-- az ubuntu.hu-n nem lehet poszt tartalmat megváltoztatni, ha már válaszoltak rá, nálunk egy hét múlva is átírhat egy rosszindulatú, vagy agyatlan tag bármit, sőt akár törölheti is a (saját) hozzászólását. Szólni is kellett párszor, hogy egy-egy hozzászólás nem blog, a fórumok felépítése a kérdés/válasz/kérdés/válasz..., és ez így logikus. Kérdez valamit valaki, arra válaszol valaki, vagy válaszolnak, de ha a kérdés megváltozik, annak nincs értelme.
-- a nyitó topiknak -ha jól tudom- csak a szövegtartalmát törölheti egy tag (a sajátot). Itt is ez történt. Ennek sincs értelme.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Eltűnt topic

#17 Az eleje korrekt, és minden tisztelet az eddigi segítőszándékú tevékenységedért, de már megbocsáss, a végén ez az összegzés eléggé óvodás szintűre sikeredett.

 

"-- ami számomra elég érdekes, hogy jó „sok” ember, akinek se színét, se visszáját nem látni a mindennapokban, nem szól hozzá igazán (havonta, kéthavonta egy hozzászólása van itt, ill. azok némelyike is szinte trollkodás), ilyesmi, most bőszen követel magyarázatot, hogy ilyen meg olyan információk tűntek el."

Senki nem követel bőszen magyarázatot, csak megkérdeztük mi történt.

"Tetszett volna ott is hozzászólni, hogy miért nem válaszol nekem a kérdező (illetve szinte senkinek), és igen, tessék jobban belefolyni a fórum életébe. Mert aki tényleg részt vesz ebben, nna kizárólag annak fogadom el a kritikáját! És ezen emberekből nem sok van (akinek nem inge ...)."

Komolyan azért kellett volna hisztiznünk, hogy miért nem válaszolt a kérdező?! :D Komolyan meg akarod határozni ki mit csináljon, ki mennyire legyen aktív?!

"Tehát ez történt, további hozzáfűznivalóm semmi nincsen (és nem is lesz), de a gyengébb felfogásúak kedvéért: törölve lett a topik, indokai itt, fentebb. Csákeszovác! B.Ú.É.K.!"

Mi az, hogy a gyengébb felfogásúak kedvéért?! Hol élsz te ember? Mit képzelsz magadról? Szálljál már le a magas lóról! Anyukád nem tanított meg viselkedni?! Szeretnéd, ha valaki megcsapkodná a pofikádat?

Ezt a törölgetést nem mellesleg már csuhas32-nél is eljátszottad, persze abból jól jöttél ki, de figyelve a linuxmintes pálya (vagy inkább ámok) futásodat, egyre inkább úgy tűnik, hogy nem bennünk van a hiba... 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Eltűnt topic - csak neked, csak most

#19 -- nem emlékszem a csuhas32 történet rám nézve negatív kifejletére, és nem hiszem, hogy bennem van a hiba,
-- éppen rád gondoltam csabrix, a 'hiányos' megjelenésnél, és nem én vagyok az, akinél a mint-es körlevél hibával jön vissza, úgymint, hogy nem kézbesíthető ... ennek javításását azóta sem tetted meg, mióta (rég) megszüntetted a régi e-mail címed és nem közöltél újat (mindannyiunkkal). Ilyen hozzáállással csak ne tekintsd magad egyenrangú tagnak itt. Hogy a 'bennünk' szó kire vonatkozik, ha te nem vagy benne ebben a csapatban, arra 'biztosan' sokan kíváncsiak :). arról nem is beszélve, hogy sokszor szándékosan félrevezető válaszokat adsz, amire fel is hívtam fórum válaszban a figyelmed. Vagy beilleszkedsz ide, vagy moderálva leszel. Pontosan ezt képzelem magamról. :D
-- én magyarul beszéltem, nem durván, de meg tudom védeni magam. Épp ezért (és a netikett, valamint a Linux Mint honlap saját szabályai miatt), és 'védekezésül' közlöm veled, hogy álljál le, továbbá azt is közlöm, hogy bár nem magyar szó, de ismerem a saller kifejezés jelentését és a használatától sem idegenkedem ...

És akkor jöjjön az, amit te is szoktál, egy képernyőmentés:

A „gyengébbek kedvéért” magyarázatának megkísérlése: Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.

-----

Szerk. (ide másoltam a második hozzászólásom):
Tehát az ilyesféle -itt nem megszokott, és nem is bevezetés előtt álló- 'szó' használatról
”Mi az, hogy a gyengébb felfogásúak kedvéért?! Hol élsz te ember? Mit képzelsz magadról? Szálljál már le a magas lóról! Anyukád nem tanított meg viselkedni?! Szeretnéd, ha valaki megcsapkodná a pofikádat?”
sürgősen szokjál le és/vagy maradj csöndben.
Továbbá, ha legközelebb troll vagy nagyon félrevezető válaszokat adsz, akkor azt vagy azokat felszólítás nélkül törölni fogom, de ha esetleg jó kedvem lesz, akkor kaphatsz utólag értesítést, hogy a törlő (rejtő) én voltam. Én döntöm el, mi a troll és mi a félrevezető jellegű válasz.
Ott kezdett nálam kiborulni (rád) a bili csabrix, amikor törölted az e-mail címed, és hónapok után csak velem közölted e-mail-ben az újat (hm, csak írtál nekem az új címről egy levelet, valamilyen teljesen egyéni szociális problémáddal, bah, biztosan gondoltad, felfogom, hogy ez az új címed, és ennyi volt a jelzésed: cím, mely ki tudja meddig lesz használatban nálad) és a többiekkel nem közöltél semmit. A jellemedből épülő vár csak épült tovább a troll és félrevezető válaszaiddal, továbbá a mostani a válaszod .. 'tartalmával'.
Örülök, ha nyílt kártyákkal játszunk! Elmondtad, amit szerettél volna (senkit nem érdekel, de ez más kérdés), akkor most te válaszolj az én jelzéseimre, megjegyzéseimre (ugyanúgy tételesen, ahogy tetted eddig is). És legalább úgy válaszolj, hogy hihető legyen, illetőleg legfeljebb úgy, hogy igaz is legyen. :D

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
balazs képe

Mostanában nem volt időm

Hali

Ha már észrevételek, mostanában nem volt időm sokat Linuxozni de úgy látom nő a feszkó mindenhol, a facebook csoportba benéztem és ugrottak is rám mint tyúk a takonyra pedig nem trollkodni mentem, első és utolsó aktivitásom volt ott :)  photos.app.goo.gl/xmrqfCj6wvKBcqDE3    photos.app.goo.gl/WwhAwftvu3atUvWI2

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Mostanában nem volt időm

#21 Nem szeretem túlzottan a face-t. De ott 'szabadabb' (erőteljesebb kifejezések repkednek) szokott lenni a hangulat ..., és ha kicsit is gondolkozol, kitalálod, ki válaszolt neked ilyeneket :D. Nem én voltam (jelenleg saját néven vagyok ott), de mindössze a két képből és kis gondolkodással kitalálható. Annyit elárulok, hogy nem komoly betámadás lehet, hanem viccnek szánta az illető ... . ;)
Szerk.: szerintem nyugodtan nézz be oda, és hasonló esetben kérd számon az ilyesmi választ az illetőtől, legyen akárki is az :). Hiszen igazad van, félrevezető választ adott, illetve nem ezt vártad. Szerintem elég egy ilyen reakció is: Mi van?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Sziasztok,

Sziasztok,

Ha van valamennyi beleszólásom a dolgokban, akkor én azt szeretném, hogy barátságos és befogadó közösség legyen a Linux Mint magyar közössége. Ez gyakorlatban a honlapot és a Facebookot jelenti. Sajnos kevesen vagyunk és aki dolgozik az nagyon sokat dolgozik. Kimarite és Hatlábú Farkas is rengeteg időt ől bele az oldalba, fórum és Facebook szinten. Respect nekik! Ugyanakkor aki nem dolgozik, az nem hibázik. Szóval, mi nem rutinos support csoport vagyunk, csak néhány lelkes önkéntes, akik a szabadidejüket áldozzák a felhasználói problémák megoldására. Sajnos van, hogy mi sem vagyunk kellően türelmesek, de ha megnézed hogy Kimarite pontjai több mint duplája a következő felhasználónak. Persze jó lenne, ha ezt főállásban csinálhatnánk, de ez nem hiszem hogy jelenleg életképes lenne.

Ami hiba volt, az biztosan a szál törlése. Egyrészt egy visszavonhatatlan művelet, másrészt meg szereintem a lehető legnagyobb szankció a bannolás mellett. Tényleg ekkor volt a gáz, tényleg el kellett tűntetni minden nyomot? A Közzétételi beállításoknál el lehet rejteni egy ilyen szálat. A jövőben bárminemű szál törlés tilos (kivéve ha spam), ha ilyen merül fel akkor írjatok nekem, vagy a közös címre és beszéljük meg. Nem hiszem, hogy értelmes felnőttek nem tudják ezt megbeszélni egymás között, vagy végül az én közvetítésemmel. Ez egy szakmai fórum, baráti közösség és nagyon szeretném ha a jövőben is így maradna, s nem nekem kellene magyarázkodni bizonyos történések után. :/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Sziasztok,

#24 ... .. . nem inkább a szövegszerkesztőn kéne javítani?
Pl. ha kijelölök félkövérrel a Formázott szövegben két sort, akkor egymás mögé ugrik. :) (illetve ez nagyon nem vicces)
Az oldalt sem lehet rendesen kezelni sokszor ..., nemhogy hulla fáradtan a törlés helyett a rejtést keresni.
Én már megmagyaráztam, elnézést is kértem, de igazán köszönöm, hogy van még egy rendes ember a  'szülőföldön'. Aki mindig ... :D (igen, ez elég vicces rész volt a hozzászólásodban, ami nem nekem szólt ..., de gondoltam, válaszolok).
Nem várok itt választ, de: szerinted az egész ügy (és az általam való kezelése) akkora 'gáz' volt, hogy ... . Igen, nem írt neked senki ez ügyben. Te miért nem ott próbáltad megbeszélni velem, velünk? :)
Ja, ha elolvastad volna az érvelésem: az is benne van, hogy a kérdező törölte a nyitó topikot. Ennek tényét fel kéne fogni. Agyban vagy 'ilyesmi'.
B.Ú.É.K.!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Sziasztok,

#25 Nem, inkább a problémákról kell beszélni. A szövegszerkesztőt majd megjavítjuk később.

Szerintem a gond az ilyen és hasonló érvelésekkel és stílussal van:

Ja, ha elolvastad volna az érvelésem: az is benne van, hogy a kérdező törölte a nyitó topikot. Ennek tényét fel kéne fogni. Agyban vagy 'ilyesmi

Szerintem nem kell ilyen személyeskedő hangban megírni a tényeket, vagy a véleményeket. Aki a fórumban segít vagy moderál annak az a feladat, hogy segítsen, esetleg rávezesse a másikat a jó megoldásra, és elsimítsa az ellentéteket. A tények felfogása fontos, részemről meg is történt, de akkor sem kell így kommunikálni szerintem. Segítségért jönnek ide az emberek, vagy a közösségért.

Szeretném ha itt jól hangulat uralkodna. Az ilyen jellegű, lásd: „Ennek tényét fel kéne fogni. Agyban vagy 'ilyesmi” - ezt nem segítik elő. Az hogy a kérdező letörölte a topic indítót, sajnálatos, s mivel nem tudom mi váltotta ki nála ezt a nagy rekaciót, nem tudok érdemben nyilatkozni. Szerintem a rejtés funkciót ismered, mert van egy pár bejegyzés rejtve, amelyből szerintem párat te csináltál. Ott van egyépként a Törlés gomb felett, a Közzétételi beállításoknál.

Nekem sajnos nincs annyi időm, hogy naponta átböngésszem a fórumot. Elegendő az oldallal kapcsolatos dolgok menedzselése, és hírek írása. De jó lenne ha nem aláznád meg a kezdőket, annyira hogy a saját hozzászólásaikat töröljék. Nyilván mindenki volt kezdő, buta kérdéseket tesz fel. Ahogy segítesz a kezdőknek az példamutató, de valahogy mintha felhúznád magad egy idő után rajtuk. És szerintem itt kellene önmérsékletet tanúsítanod, példával elöljárni, elvégre Te vagy a moderátor.

Ami jó lenne, tömör és érthető fogalmazás, mindenféle kétértelmű utalások, linkelések helyett. A szakmai oldal nagyon rendben van, és köszönöm is hogy csinálod, kicsit ha javítanál a kommunikációdon, akkor szerintem itt trónra emelnének. Nem kell, hogy minden kérdést te válaszolj meg, ha úgy érzed hogy a fórumozó inkább idegesít, mint sem szívesen segítenél neki, akkor hagyd, hogy mások válaszoljanak.

Nekem tényleg csak az a célom, hogy itt barátságos légkör legyen, és ehhez a Te és persze a többiek munkája is elengedhetetlen.

Előre is köszönöm!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Sziasztok,

#26 Nem alázok embereket, tévedés, de itt lezárom a szálat (gondolatban), másrészt mi annyira ismerjük egymást, hogy a szerintem kései és felesleges hozzászólásodra és a körülményekre kicsit tréfásan reagáljak azzal, hogy 'agyban'. Mindeközben, más felé is csak reagáltam, de nem címeztem, én magam nem fogalmaztam pl. durván: ha azt (vagy a topik nyitó szöveg törlését nem kritizálod) lelked rajta ..., és én azt mondom ;), hogy 'igyekszem', és a tegnapi neked címzett válaszom biztos a 'két sör (meg egy hambi)' miatt volt, úgyhogy ... :) És itt vége, fuss el véle.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Tanfolyam - online, ingyenes, tutorial

@#0 Most találkoztam egy tanfolyammal, esetleg rá lehet nézni a 2017-es dátum dacára, de nem mélyedtem el a részletekben én sem még.

http://sanfranciscoboljottem.com/

Addig jutottam, hogy az uMatrix
https://linuxmint.hu/blog/2017/12/firefox-kiegeszitok-umatrix
megfelelő engedélyezései után megjelent a lap.

És például a 'Rólunk' lap így kezdődik:

„SFJ

Magyarország első ténylegesen ingyenes IT tanfolyamainak honlapján vagy, ahol nincsenek apróbetűk, sem kötelezettségek. Nem kell személyesen megjelenned sehol, nem vagy időhöz kötve, és beszámolnod sem kell róla, hogy mit tanultál. Ha egy konkrét IT szakma érdekel, látogasd meg a "Tanfolyamok" menüpontot, ahol ötletet kapsz, miket, és milyen sorrendben érdemes megnézned ahhoz, hogy képben legyél.

Nem pedagógusok vagyunk, hanem lelkes programozók és mérnökök, ennek fényében pedig szeretjük a pozitív, lelkes hozzáállást. Amiben tudunk segítünk, és ezért cserébe csak a legjobb oldalatokat szeretnénk kérni.”

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Fórum felület

@#29 Egy pár észrevétel és javaslat a szövegszerkesztővel kapcsolatban.
* pár dologra tudok válaszolni én is
-Lehessen direkt beilleszteni szöveget (ez nem mindig működik),
* a beillesztésnél a 'Ctrl + C' minden esetben működik, ... más nem
-Ha entert ütök az legyen új sor, ne dupla új sor,
* Enter = egyetlen sorköz, ami valamilyen méretű
* Shift + Enter = sortörés
* mindez ECDL tananyag (pl.)
Ami jó lenne, ha lenne. Funkció gombok a link gomb mintájára.
-Paste >>> Direkt lik az ubuntu pastebin-re vagy más alternatívára, akár két lehetőség is,
-Kép >>>   Direkt link szintén egy vagy két normális képmegosztóra,
-Parancs >>> Ha parancsot szeretnék a szövegbe az a jelenlegi módon nézzen ki, de egyszerűbben lehessen beírni,
-OFF >>> Ha mellékesen jegyeznék meg valamit vagy poénnak szánom, akkor az legyen halványabb,
* ezek jó ötletnek tűnnek, de a szövegszerkesztő egy Drupal modul, és beállításai tekintetében ÉN nem tudom, mire képes még a láthatókon kívül
Más funkció nem is lenne szükséges.
Továbbá az új hozzászólás lehetőség csak a nyitó bejegyzés alatt legyen elérhető. Minden másra a szálban csak válaszként lehessen reagálni.
Viszonylag sok az eltévedt válasz a fura új hozzászólás, ami végül is válasz egy föntebbi posztra. A válasz gomb eléggé "összevissza" működik.
Van amikor jó helyre megy, van amikor nem.
* szerintem feleslegesen látszik a válasz ablak, amikor az ember még nem is szeretne válaszolni
* a válasz/új hozzászólás ablaknak elég akkor megjelennie, amikor az ember megnyomja a válasz gombot,
* feleslegesen látszik a sorszám vagy a kérdező nevére (új hozzászólás) linkelés a válasz ablakban
A számozás és alszámozás jó lenne, ha mindig így működne. A hozzászólás szerkesztés időkerete is eléggé bosszantó, amikor jó pár sornyi írás után ezt kapom.
A kép linkje.
https://drive.google.com/file/d/1vu7Nwj7Egn9daPYtBKU130rU8j8N0xHF/view?u...
* az előnézetnél van ez így ..
Végül a törlésekkel kapcsolatban egy pár szó. Amelyik posztra válaszoltak, azt már ne lehessen szerkeszteni. Témanyitót sem, ha valamit elírt a posztoló,
azt javitsa ki új hozzászólásban vagy nyisson új topikot releváns adatokkal.
* jó ötlet
Az elrontott topikot meg a moderátor törli. Ha eldurvul a személyeskedés egy szálban, azt a moderátor tilthatja,a további hozzászólások blokkolásával.
* rejteni is elég (a múltkor igen fáradt voltam, ... sajnos)
### az előző sor végén két Enter-t ütöttem (az alábbi sor elejéhez), ezt a Drupal modul sem érzékelheti másként
A Geany szövegszerkesztőből fórum hozzászólásba átemelt szöveget a beillesztés után szövegtömbökre kell bontani (Enter = azaz sorköz), hogy egy szövegtömböt valamilyen módon formázzak, például 'Terminálosra. Ezt leírtam párszor: tehát, a Drupal modul olyasféleképpen működik, mint pl. a Libreoffice.

-----

Alább a látható sorközök már az Enter-rel jöttek létre és itt szerkesztve, ezért a tömböket külön formáz(hat)om (formázhattam)

* rejteni is elég (a múltkor igen fáradt voltam, ... sajnos) # Fejléc3

### az előző sor végén két Enter-t ütöttem (az alábbi sor elejéhez), ezt a Drupal modul sem érzékelheti másként # Fejléc 4

A Geany szövegszerkesztőből fórum hozzászólásba átemelt szöveget a beillesztés után szövegtömbökre kell bontani (Enter = azaz sorköz), hogy egy szövegtömböt valamilyen módon formázzak, például 'Terminálosra. Ezt leírtam párszor: tehát, a Drupal modul olyasféleképpen működik, mint pl. a Libreoffice. # Formázott

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sziasztok,

 érdekes, a történelem mindig isméti önmagát :) Tavaly leveleztünk, ha még emlékszel.

 

Ha van valamennyi beleszólásom a dolgokban, akkor én azt szeretném, hogy barátságos és befogadó közösség legyen a Linux Mint magyar közössége."

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Sziasztok,

#31 Azt hiszem, ez nekem szól.
Az itten e-mail címem renoválás alatt, nem tudok rákeresni, de emlékezni vélek.
Igen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Fórum felület

#30 "Geany szövegszerkesztőből fórum hozzászólásba átemelt"

Az, hogy egy fórum hozzászólást geany-ban kell előre megszerkeszteni önmagában is annak a jele, hogy a rendszer alkalmatlan a fórumozásra.

A blogbejegyzést, amit írtam tovább tartott beszerkeszteni ide, mint megírni magát a bejegyzést.... Ráadásul a félig kész blogot elmenteni sem lehet, csak úgy hogy közzéteszed.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Fórum felület

#33 "Geany szövegszerkesztőből fórum hozzászólásba átemelt"
-- példa volt. A hozzászólásaimat itt, helyben szerkesztem. :D
-- pedig nem tervezek weboldalt vagy ilyesmi, nem szakmám.

Az, hogy egy fórum hozzászólást geany-ban kell előre megszerkeszteni önmagában is annak a jele, hogy a rendszer alkalmatlan a fórumozásra.
-- nincs szükség semmilyen szerkesztésre amúgy :), mondta ezt valaki, sugallja ezt valaki? A terminál kimeneteket lehet, sőt kért, 'elvárt' a paszta oldalak által megosztani, amúgy meg az egy darab Enter egy sorral lefelé ugrás. Egy hónapja volt nagyon gyakori (addig): 4-5 Enter-t ütöttek a hozzászólók a hozzászólás közben vagy végén ... és a szóköz 6-8 leütése sem volt ritka. „Én” tanítsam meg helyesen írni a 'társaságot' vagy mivan?:)

A blogbejegyzést, amit írtam tovább tartott beszerkeszteni ide, mint megírni magát a bejegyzést.... Ráadásul a félig kész blogot elmenteni sem lehet, csak úgy hogy közzéteszed.
-- mi volt a probléma? A Libreoffice-nek megy a kezelése? A sorköz ott is sorköz ..., bár elismerem, nem megszokott megoldást alkalmazunk. De jobb, ha csak HTML kóddal lehetne?
-- nem kell szerkeszteni: gépel az ember, aztán, ha újabb, más mondanivaló jön, akkor (egy) Enter az új szövegtömb. Szerintem, nem nehéz
-- az előnézet nem működik, ennyi. De az egér görgőt is lehet használni.
-- van oldal, ahol lehet félig kész blogot elmenteni? :o
(ekkor jön a 'Geany' vagy más. Én amúgy egy blogot text fájlba is mentek, csak magamnak)

Túl sok a lehetőség. Mert, lehet alkalmazni
-- a tipográfia lehetőségeit vagy
-- a HTML kódokat vagy
-- egyszerűen szöveget gépel be az ember, mint ... amikor SMS-t ír (smile-k itt nem lesznek!).
Kis akarat igen, keil ahhoz, hogy kiválasszon egy lehetőséget az ember fia vagy lánya, ami neki a legjobban fekszik, és azt 'felfedezi', vagy csak szöveget gépel be ... . Én azt látom, az akarat kicsit kevés: 4-5 Enter, 8-10 szóköz, hm.
A fórum nem egy újság, de meg lehet jeleníteni a választ úgy is, ez is lehetőség. Baj?

-----

A blogbejegyzést, amit írtam tovább tartott beszerkeszteni ide, mint megírni magát a bejegyzést...

-- éppen az imént írtam a szövegtömbökről és a formázásról, de majd leírom 'egyszer' blogban. Sikerült neked is.

Nyissunk egy terminált. Indítsuk újra a CUPS nyomtatókiszolgálót:

sudo /etc/init.d/cups restart

Eredmény:

[ ok ] Restarting cups (via systemctl): cups.service.

Ezután a regisztrálás következik. Ha más típusú nyomtatót szeretnénk telepíteni, akkor ennek megfelelően kell módosítani az alábbi parancsokat. Tehá ha az LBP2900-as típust telepítjük:

-- mi van még különleges a blogodban?
Félkövér karakterek, linkek és képek. Utóbbiak alkalmazásról szintén írok blogot. De leírtam már válaszban többször, hogyan kell.

Más fórumon -ritka, ahol lehet- képeket nem lehet beilleszteni.
Itt meg kell tanulni a hogyant, ha ezt szeretnéd. ... Drupal (vagyis csak ezt a szövegszerkesztő modult).
Melyik a jobb?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Fórum felület

#33Ráadásul a félig kész blogot elmenteni sem lehet, csak úgy hogy közzéteszed.
Módosítok. Takarítok (nem a gépen), úgyhogy közben eszembe jutott, hogy dehogynem ... :
Blogot, Hírt, Könyvlapot és talán a Szavazást és az új Fórumtémát is el lehet menteni, azaz rejteni.

Íme (kicsit időigényes, de majd írok mindenről bővebben hamarosan):

-----

-----

-----

-----

És fix helyre töltöm fel majd, ha blogban lesz.
Remélem, szöveg nélkül is érthető :) (most nem futja többre)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Fórum felület

Ha több, mint fél flekk szöveget kell írni, akkor érdemes az olyan oldalakat kerülni, ahol ezt a fckeditort adják a beíráshoz. Ha fizetnek érte, vagy hosszabb a szöveg, de meg akarod osztani, akkor meg érdekes azt követni, hogy már kész forráskódot teszel fel, mert nagyjából igaz az, hogy (a rendesen beállított rendszer) normálisan jelenti meg a HTML forrást. Én napi 5-20 flekk közt írok, így meg kellett oldani az fckeditor és a sokszor béna beállítások miatti nem túl produktív dolgokat.

Én azt követem, hogy a szöveget egy HTML szerkesztőben írom meg, ami tiszta HTML kódot generál, azaz csak alapszinten formázza és tördeli a szöveget. Ilyen a seamonkey composer szerkesztője (seamonkey --edit), ami lehetővé teszi, hogy a formázásokat megcsináljam, de a html forráskódot is szerkeszteni tudjam. De sok más is létezik, ami hasonlóan jól működik. Ezzel a
dőlt, bold, áthúzott, aláhúzott stb. szerkesztést,

  • a táblázatokat,
  • felsorolást,
  • képeket,
  • H1...H6 fejléc formázást,
  • linkeket

be tudja rakni az ember. Magyar elütésellenőrzője is van, így majdnem olyan, mintha a LibreOffice-ben szerkesztenél. Sok egyéb formázást is tud, így majdnem készre tudom csinálni a szöveget.

 Sok egyéb formázást is tud, így majdnem készre tudom csinálni a szöveget. 

Ha pedig olyan elvárás van, amit alapból nem tud, vagy túl macerás egyesével beálogatni, mondjuk egy képnél, akkor azt forráskódban lehet szerkeszteni::

<p class="rtecenter"><a href="/sites/default/files/11.png"><img alt="" dir="ltr" src="/sites/default/files/11.png" style="border-style:solid; border-width:15px; float:left; height:396px; margin:12px 10px; width:286px" /></a></p>

Csak a 11.png-t csereberéli az ember, és egyforma stílusúak lesznek a képek. Keret, táv, igazítás stb. Ez egy bonyolultabb szövegformátumnál is pont így működik.
Az elején zavaró lehet, hogy eltérhet pld a <pre> vagy a <h4> a szerkesztőben megjelent, vagy az oldalon (ahova kerül) megjelenő képe, de a hatodik cikk után már nem is figyeli az ember, csak megadja a formázást és ír tovább.
Majd ha kész a szöveg, minden ok, akkor átváltasz HTML source nézetre és a <body>-közti kódot kivágod, majd az oldalon lévő "forráskód" nézetben beilleszted. Ezután csak pár utómunka van, mert a vacakul karbantartott, összevissza gányolt oldalaknál lehetnek eltérések az elvárt és a valós megjelenítés közt.
Persze azt is megteheted, hogy word-ben, vagy libreoffice-ben megírod a szöveget, majd átrakod a (f)ckeditorba, és az oldalon formázod meg újra, de előtte leszeded a formázásokat, a kis radil ikonnak, ami vagy sikerül vagy nem  :)

De szerintem jobb a saját gépeden szerkeszteni, menteni, beleírni, változtatni rajta, mint egy web-es felületen. Majd a 99%-ig kész forrást átrakni. Az meg nem a mi hibánk,hogy pár oldal csak pár jelölőt "engedélyez", vagy a h4 fejléc olyan ronda beállítású (negyedik mélységű fejléc), amilyen.... Egy idő után megjegyzi az ember, hogy hol, mi milyen vacakul van állogatva és nem használja azt a jelölést :) Vagy messze kerüli, ha ilyennel talákozik :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Fórum felület

#36 Itt
https://linuxmint.hu/comment/15694#comment-15694
látod az 5mm vastag kék keretet a képek körül?
-- böngészőben,
-- vagy a forráskódban?
A Firefox ESR-el nem látom, de ez csak tájékoztatás. Pedig odatettem.

Az itt használt Drupal modul egy éve a legjobb volt. Utánaolvastam (tájékoztatás). :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Fórum felület

" Az itt használt Drupal modul egy éve a legjobb volt." Ez így igaz (ha a ckeditorra gondolsz), csak a rendszer beállításai nagyon eltérhetnek oldalanként. Itt sima szöveg és szürt html-t engednek és egy ilyen:

 <u>aláhúzott</u> azaz aláhúzott szöveg bizony így jelenik meg: 

aláhúzott

Ha pedig az ember kicsit kinyítja a száját és kifogásolja a dolgokat, akkor a rendszergazda hamar tudja ezt orvosolni. Tapasztalat. Csak nem mindenhol, mert van ahol nem érdemes szólni, mert ha megjegyzi az ember, hogy X helyen a h4 az olyan, amilyen, akkor nem használja, ha tudja, hogy X helyen csak a szűrt formázási lehetőséget engedik, ott a formázás csúcsa a dölt betű lesz, és a bold... Ahol meg igényesebbek, ott nincs ilyennel gond, szól az ember és ha kell saját stílust is csinálnak. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Fórum felület

#38 Majd lesz valami ezzel. Még nem tudom. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Fórum felület

#34 Az ember írja blogot. Naívan itt a szerkesztőben. Épp dolga akad. Még nincs kész, de el szeretné menteni, hogy később folytathassa. Legörget az oldal aljára. Kiveszi a pipát a Közzétéve biszbaszból. Rányom a Mentés gombra. A rendszer kiírja, hogy a Bejegyzés létrejött. Mégsem látszik sehol. (A már mentett bejegyzést el lehet rejteni, ez nem tudom, hogy jött ide.)

Ha libreoffice-ból ctrl+c ctrl+v-zek nekem így néz ki:

https://imgur.com/a/pz61V

Természetesen, ha az ember csak hányja a mondatokat egymás után, vagy csak egy pálferis videót szúr, be vagy éppen nem érdekli, hogy a bejegyzése úgy néz ki mint a hányás, akkor nem kell sokat szerkeszteni. Minden más esetben ez a felület alkalmatlan.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Fórum felület

#40A rendszer kiírja, hogy a Bejegyzés létrejött. Mégsem látszik sehol.
-- igen, ez tényleg probléma lehet :D. Ránézek.
-- ... nézted a saját blogoknál?

Nézd ... :), ha valaki sok blogot ír, akkor betehet akár egy pálferis videót is :)), mármint pl. B.Ú.É.K.! címén. Amúgy, ha megnézed -de nyilván példa volt a részedről, nem más- akkor én viszonylag sok blogot írtam, és azok elég jól meg vannak szerkesztve. Mert magamtól rájöttem arra, hogy szövegtömböket kell létrehozni, és úgy lehet külön formázni azokat. Erre az egy dologra jöttem magamtól rá (már ami lényeges dolog a szerkesztés témakörében). Még egy lényeges dolog: a sorköz akkora, amekkora, ez tipográfia. De ha valaki venné a 'fáradtságot' és megpróbálna a sorközbe belekattintani az egérrel, akkor rájönne, hogy nem megy, és talán levonná a következtetést, hogy az egy sorköz lehet! :D

Természetesen, ha az ember csak hányja a mondatokat egymás után
-- azért ne keverjük a fogalmakat. A válaszadók többség 'csak úgy hányja a mondatokat egymás után', és esze ágában nincs megszerkeszteni a válaszát. Minden fórumon ez van. Te a blog írásról keztél kérdezni, amit szerkeszteni mindenképpen érdemes. Az más.

https://imgur.com/a/pz61V
-- a LibreOffice egy szerkesztő, pl. az AbiWord is egy szerkesztő, a NotePad is egy szerkesztő, az itteni is egy szerkesztő. Már láttam ilyesmi margin-bottom jelenséget, de nem próbáltam rájönni, mi lehet a magyarázata. Ami feltűnt, hogy sokan napokig nem javították ki. Ha jól emlékszem, a sor törlése elég nehéz is ... talán. Még nem sikerült beszélni a társaimmal arról, hogy ezt a szövegszerkesztős dolgot hogy lehetne javítani. Én nem értek ehhez, tőlem ne várd a megoldást. Egészen pontosan már többször is beszéltünk a megoldás(ok)ról, de a megoldáshoz pl. 'plusz egy ember kell, mint ahányan vagyunk'.
-- amúgy nem hiszem, hogy a fórum életében ez egy nagyon sürgető probléma lenne (egyrészt természetesen nagyon is az, egyetértek), mert a pasta oldalt javasoljuk a válasznál, másrészt a legtöbben leírják, begépelik a kérdést, aztán ennyi ... nekik is :). De például én blogolok más oldalon is -minden oldalnak van egy szövegszerkesztési sajátossága: Drupal, PHP, WodPress, Joomla, stb.- és a másik weboldalon, nincs egyáltalán ilyen sok lehetőség. Hanem például van a 'félkövér, dőlt, aláhúzott' (csak a karakterekre írom a lehetőségeket), és a talán 8 betűtipus közül lehet választani, no meg színeket. Tehát a 'terminálos' kinézetet egészen máshogy hozom létre:
a) színekkel megkülönböztetek kimenetet, alkalmazás nevet, log fáljt, stb. - azaz először színezem a karaktert (szót, kifejezés, sort)
b) félkövér - így jobban látszik
c) megformázom Courier New betűtipusra (a későbbi szinezés ezt leveszi sajnos)
d) tehát igen nehéz amott blogolnom ..
e) dolgozunk a megoldáson! Tájékoztatlak arról, hogy mi az egészet, a szabadidőnkben, ingyen csináljuk, és mint ilyen, lassabban működik.
f) konkrét javaslat jöhet :), mármint nem olyan, hogy 'működjön jól'. Mert mi takar az, hogy 'jól'? Ez legyen így, az úgy, ilyesmi.

„A már mentett bejegyzést el lehet rejteni, ez nem tudom, hogy jött ide.”
-- hát úgy :), hogy te kérdezted,
Ráadásul a félig kész blogot elmenteni sem lehet, csak úgy hogy közzéteszed.
(https://linuxmint.hu/comment/15694#comment-15694)
és 'érdekes módon' én meg válaszoltam neked.
-- előfordulhat az, hogy nem jól fejezted ki magad, nem bontottad ki az igazság minden részletét :), mert azt csak most írod, hogy észrevetted a rejtés lehetőségét, de utána nem találtad a blogot. Volt előbb egy kérdés (jelzés), és most utóbb egy másik jelzés, ami egészen mást takar. Én megtettem mindent, válaszoltam akkor, arra a kérdésre ... :)
-- kipróbáltam: azaz rejtettem a blogom
     -- a rejtés után még láttam,
     -- de új lapra lépve, tényleg, én sem találtam meg. Talán régebben is észrevettem ezt, de még nem jeleztem. Rákérdezek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Fórum felület

#41 Az imént elküldtem egy mail-t a megfelelő személyeknek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Fórum felület

„A már mentett bejegyzést el lehet rejteni, ez nem tudom, hogy jött ide.” 

Tipp: ha nem teszed közzé a hozzászólást (kiveszed a blog bejegyzés alján a pipát és azután!!!!mented a bejegyzést), akkor az kap egy linket elvileg, és ha azt megjegyzed, akkor azon folytathatod a hozzászólást. Elvileg csak te látod, másnál a hozzáférés megtagadva lesz. Létrejön a hozzászólás, csak nem kerül nyilvános felületre. Több helyen alkalmaztam egy ideig, de amióta átálltam a leírt módszerre, akkor már nem. 

 Tipp2: Ha a ckeditort akarod felhasználni a formázáshoz, de valami másban írod meg, pld. libre, akkor kimásolod a szöveget a libre-ből és berakod valami sima szövegszerkesztőbe, mondjuk kate, geany, notepadqq stb., lemented és azután másolod át a blogba. Vagy ha engedi a beállítás, akkor átváltasz forráskód nézetbe és oda másolod be, de akkor minden formázás, tördelés elveszhet. 

Nem egy jó megoldás, én kerülöm az ilyen oldalakat, mert több a gond velük, mint amit ér az, hogy valamit csináljak.

Vagy követed azt, amit leírtam és html szerkesztőben szerkeszted meg és a forrást hozod át. Ez is, de ez van... 

Amúgy akár a drupal, akár fckeditor teljes mértékben alkamas a tartalom korrekt szerkesztésére, nem ott van a hiba... :) Kicsit más, mint a saját gépen szerkeszteni, de  jól bekonfigurálva nem rossz. Csak keress rá a ckeditorra és meglátod, hogy az egy jó program, ha alatta a tartalomkezelő be van állítva, akkor annyit tudsz vele megcsinálni amit az oldalán látsz. Van olyan oldal, ahol négy soros az ikonsor, és az összes html-ben elfogadott fromázás, kódolás simán megy... 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Liber + szemét törlése

"Ami feltűnt, hogy sokan napokig nem javították ki. Ha jól emlékszem, a sor törlése elég nehéz is ... talán."

Forráskódba vált és ott egyszerűbb. :)

"Ami feltűnt,..." 

Így néz ki, ha csak bemásolom (a böngésző beállításától függő formázásokat is másoljuk, ha böngészőben vágunk ki) a forrásban ki kell szedni a ...span style="font-family: Calibri, Candara, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 16px;... részt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Liber + szemét törlése

#44 Tudom, én is azt csinálom, más helyen is, ahol lehetőség van erre. Például mi ketten tudjuk. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Fórum felület

#43 Köszönöm a tippeket, de én megtudtam írni a blogomat. Én csak azt mondom, hogy nem egészséges, hogy egy bejegyzés megírása közben háromszor dobja le az agyam az ékszíjat. Egyszer mikor naívan azt hittem a "Mentés" gomb valóban ment. Másodszor mikor Libreoffice-ból próbaltam másolni, harmadszor mikor képet akartam beilleszteni (ez mondjuk működött, itt elismerem, hogy én bénáztam).

Egy ideje blogolok Wordpress felületen lehet, hogy csak túlságosan hozzászoktam a jóhoz. Mindegy, befejeztem a picsogást.... :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sziasztok,

#24 Szia!
Egyszer volt, hol nem volt, az Üveghegyen is túl, volt egy lelkes kis amatőr csapat, rengeteget melóztak, hittek valamiben, amikor még senki sem, honlapot és azon belül fórumot készítettek, közösséget hoztak létre, dokumentációt gyártottak, honosítottak, próbálták tolni a közösség szekerét...
Egy napon egy agilis, rengeteget dolgozó és magát technikai téren rendkívül képző társukat kinevezték moderátornak.
Azonban ő még nem volt felkészülve erre, alkalmatlan volt rá. A tudása és a sok munkája által feljogosítva érezte magát arra, hogy másokkal gyakran felülről beszéljen és a többiek között nem akadt olyan, aki kordában tartsa.
A többiek szinte észre sem vették, lassacskán a fórumon a kezébe vette az irányítást és idővel a fórum már csak névleg volt a közösséggé, igazából a moderátor tejhatalmú magánfórumává lett, még a saját vitás eseteiben is ő járt el, a vele esetleg vitázni merészelők hozzászólásait ő maga törölte. Ha valaki ezt megreklamálta, akkor közölték vele a többiek, hogy ezt a moderátorral egy sör mellett beszélje meg.
Így hát a moderátort nyugodtan nevezhetjük főmoderátornak is.
A hangnemét a segítségért idefordulók eltűrték, pláne hogy egy olyantól érkezetek a becsmérlő szavak és igazságtalanságok, akitől megoldást vártak, akinek a tudása a szemükben sokszorosa volt az övéknek, azonban az aktivitásra hajlamos fórumtársaknak nem volt erre oka, nem kaptak fizetést, ami arra sarkalta volna őket, harcoljanak azért, hogy ide áldozhassák energiájukat, idejüket, ők csökkentették aktivitásukat, talán néhányan teljesen el is maradtak közülük.
A főmoderátor kisvártatva már közel kétszer annyi hozzászólást jegyzett, mint az utána ezen a téren következő, de ez nem csak kétségkívül szorgalmának, hanem annak is köszönhető volt, hogy stílusa miatt gyakorlatilag magára maradt a segítségnyújtásban.
A kör bezárult, iszonyatosan sok munka hárult rá és személye nélkülözhetetlennek tűnt.
A disztribúció továbbra is jó volt, ez biztosította a fórum számára, hogy folyamatosan legyenek kérdéseikkel érkezők és választ is kaptak kérdéseikre. Azt ugyan nem lehetett tudni, mennyivel lettek volna jobbak a válaszok, ha nem egy embertől érkeznek, hanem kialakul az eredetileg és célul kitűzött valódi közösségi válaszadás, ahol a főmoderátor mellett mások is tevékenyen részt vállalnak és a tudása az övékkel kiegészülve szolgálja a felhasználókat, de azért működött a dolog.
Az oldal üzemeltetőjének egyszer rossz álma volt: A főmoderátor valamiért kiszállt és csak akkor látta meg, mennyire veszélyes is volt egyetlen emberre támaszkodni, a helyén hatalmas űr támadt, felhasználók kérdéseire nehezen születtek válaszok, most hiányoztak igazán azok akik a tűrhetetlen moderációs-gyakorlat miatt már nem voltak ott...
Felkelt, meghívta magát egy jó pofa sörre és úgy döntött, végre a „beszéljük meg” puhánykodással felhagy, betartatja azokat a szabályokat, mely által barátságos és befogadó lesz ez a közösség!
Szép álmokat! :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Sziasztok,

#47 Fórumtársunk, csuhas32. Ezzel a bejegyzéseddel öngólt lőttél. Több dolog nem igaz, de egyet említek (és a magyarázatot is):
közölték vele a többiek, hogy ezt a moderátorral egy sör mellett beszélje meg.
... szóval az a helyzet, hogy:
-- közös sörözésre hívtunk meg, sosem csak velem (ha már annyi bajod van), de úgy vélem, senkit nem érdekel a te magánéleted. És hogy az mennyiben közösségi? Semennyire. :) ... mármint, hogy ezen részleteket feltárd, persze, a saját szemszögödből (úgy könnyebb talán, bár ez nem az én stílusom). Ha már jobb dolgod nincsen, amely például a segítségnyújtás lenne, és ebben senki, semmi nem akdályoz meg, most sem, és sosem.
-- a több hetes levelezés megvan, amit veled kénytelenek voltunk folytatni. Bármikor előszedem. ;)

Azonban ő még nem volt felkészülve erre, alkalmatlan volt rá. A tudása és a sok munkája által feljogosítva érezte magát arra, hogy másokkal gyakran felülről beszéljen és a többiek között nem akadt olyan, aki kordában tartsa.
-- az ilyeneket le se gépeld, netikett, fórum szabályok ... . amúgy mivan?
A többiek szinte észre sem vették, lassacskán a fórumon a kezébe vette az irányítást”
-- 'akkor' miért nem vagy itt gyakrabban? Akárki hozzászólhat.
-- sorold fel az össze törlést, amit én vagy más követett el itt.
... mit produkálod magad? Eleve rosszul is emlékszel és nemcsak erre. Most válaszoltam neked, ahogy illik. Nézne 'amott' (a másik fórumon) körbe valaki (például ott), hogyan viselkednek az emberek. Hát nem jól. Sokszor nagyon nem.
Boldog nyuszit!

-----

Szerk_01.: „A tudása és a sok munkája által feljogosítva érezte magát arra, hogy másokkal gyakran felülről beszéljen
-- én magyarul beszéltem, nem durván, de meg tudom védeni magam. Épp ezért (és a netikett, valamint a Linux Mint honlap saját szabályai miatt) az ilyeneket le se gépeld, de van még pár mondat, melyekben álltásaid egyoldalúak, rám nézve becsmérlőek. Tulajdonképpen az egész rólam szól ... .
A benned felgyülemlett 'feszkó'-t érdemes ... máshol levezetned! A hasonlók folytatása felejtős.

Jöjjön az elmaradhatatlan fotó:

-----

Szerk_02.: Összegyűjtöttem a tananyagot ...

* ... eszme, melynek lényege, hogy „emberséggel legyünk egymás iránt”. Annak hitét jelenti, hogy létezik egy minden embert összekötő univerzális kapocs.
* Légy tisztelettel! - Bizonyára nem mindig értünk egyet, ám ez nem lehet mentség sem kellemetlen viselkedésre, sem durva stílusra. Időnként mindnyájan lehetünk feszültek, de nem engedhetjük meg, hogy ez a feszültség személyes támadásba torkolljon. Tartsuk észben, hogy nem termékeny az olyan közösség, melyben fenyegetve vagy rosszul érzik magukat az emberek. Az Ubuntu közösségének tagjaitól azt várjuk, hogy legyenek tisztelettel mind a többi közreműködő, mind az Ubuntu projekten kívül állók, mind az Ubuntu felhasználói iránt.
* Légy együttműködő! - Az együttműködés központi jelentőségű az Ubuntuban és a tágabb szabad szoftveres közösségben egyaránt. Ahol csak lehet, szorosan működjünk együtt az upstream projektekkel és a szabad szoftveres közösség többi tagjával, hogy összehangolhassuk technikai, támogatói, dokumentációs és egyéb tevékenységeinket.
* Kerüld a személyeskedést, az önismétlő vitát, a flamewar-t, na és ne légy troll.
!Ha az Ubuntu Közösség tagjaként tevékenykedünk, legyen az bármely fórumon, levelezőlistán, wikin, webhelyen, IRC csatornán, release partin, nyilvános találkozón vagy magánlevelezésben, minden helyzetben érvényes ránk a Viselkedési Kódex. (http://ubuntu.hu/viselkedesi-kodex | https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)
-----
* A kommentálás - A hírek után lehetőség van kommentálásra. Itt bárki elmondhatja a véleményét a témáról, vagy kiegészítheti azt. Kérjük, hogy itt is figyeljen a fogalmazásra, és kerülje az olyan megjegyzéseket, amelyek ellenkeznek az oldal moderációs alapelveivel. Tartsa szem előtt az Ubuntu alapelvét: „Emberség mások felé”.
* A moderáció - Az oldal moderációs alapelve, hogy törlünk minden olyan bejegyzést és hozzászólást, amely:
-- Félrevezető, provokatív, durva, valamely természetes vagy jogi személyre nézve sértő.
-- Megfogalmazása trágár, bántó vagy igénytelen.
-- Nem kapcsolódik semmilyen módon az Ubuntuhoz, mint operációs rendszerhez, vagy az Ubuntu közösséghez.
-- Hamis információkat, tévhiteket, hazugságokat terjeszt.
-- Emellett az Ubuntu.hu moderátorai fenntartják a jogot, hogy bármilyen bejegyzést, hozzászólást előzetes vagy utólagos tájékoztatás vagy magyarázat nélkül töröljenek.
(http://ubuntu.hu/felhasznalasi-feltetelek)

Végezetül közlöm veled, hogy
-- el tudom képzelni, hogy egyszer majd megtanulod azon fórum szabályait, ahol többször fordulsz elő, mint itt :). De talán ott sem vagy olyan sokszor, hogy bármilyen vezető személyiségnek nevezhetnénk, mondjuk úgy, aki meghatározza ama fórumot, a szellemiségét, a tudását, szóval, akire amott büszkék lehetnének.
-- és azt is, hogy reménykedem, hogy csipegetsz némi anyagot magadba, de inkább szemelvényeztem a fontosabb részeket, ez a biztos.
-- ha nem is szóról szóra kéne, de a viselkedési normák szépen le vannak írva. Nyilván, akkor jó olvasgatni, ha a szülőknek, az iskolának, a barátoknak nem sikerült a nevelés ezen része ...: „viselkedés egy közösségben”
-- mégpedig azért 'reménykedem', mert, ha folytatod az ide és más fórumra sem való viselkedést (nem én mondom: nálunk és máshol is le van írva), akár ellenem akár más ellen, akkor kíméletlenül rejteni (és nem törölni) fogom minden hozzászólásod.
.. de ezt minden esetben.
... ahogy innentől kezdve minden személyeskedő bejegyzést rejteni fogok, bárki is teszi azt, de .. ez ellen (rejtés) természetesen lehet írni más fórumtársaimnak, s ők (a nevük) a 'Kapcsolat' fülre kattintva lesznek láthatóak. Ugyanúgy konkrét bizonyítékok kellenek majd a témakörben is, mint az életben, ha valakiről valamit állítasz. Erre felhívom a figyelmed, .. mert úgysem jutna eszedbe. :D
Továbbá nem szeretnék mással foglalkozni a fórumon, mint amiért létrejött. És ami lényeg, más fórumtárs sem szeretne mással foglalkozni a fórumon, mint amiért létrejött. Pontosítok: veled nem szeretnénk 'foglalkozni'.
Csak azért írom le, hogy tudd és jegyezd meg, mit szeret ... nénk!
Ezt a 'párbeszéd' vonalat, a fenti indokok miatt lezártnak tekintem.
A többi Kuka (nem a Shift + Del, hanem a másik)
... és innentől kezdve a fenti nyitó téma az érvényes. <-- !! ;)
Slussz, passz! :)

Ui.: (szerk._03)
Most látom, hogy éppen beléptél. Még egyszer: ne válaszolj ide semmit. Így értettem a mondanivalóm. Meg a többi. :))
Nekem ez a fontos: „Tartsuk észben, hogy nem termékeny az olyan közösség, melyben fenyegetve vagy rosszul érzik magukat az emberek.”
És bármilyen nehéz is felfognod, te teszel ez ellen (nem termékeny) a legtöbbet jelenleg ezen a fórumon. Ha neked nehéz betartani, de akkor is 'viselkedned' kell!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Fórum felület

#46Én csak azt mondom, hogy nem egészséges, hogy egy bejegyzés megírása közben háromszor dobja le az agyam az ékszíjat
-- többször kéne, mint három? ;) :D

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Ma az oldal ismét lehetővé

 Ma az oldal ismét lehetővé tette (talán negyedszer) hogy szavazzak a "Linux Mint verziót ezzel az asztali környezettel használom (2018)  témában, holott már az első napon, amikor kitettétek ezt a szavazást, leadtam a voksomat. Azt nem tudom, hogy számolja-e, de azt hiszem a másodiknál pár napja nem számolta plusszban az új szavazatomat. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 Ma az oldal ismét lehetővé

#50 Ha a szavazást nem számolja újnak a rendszer, akkor a lehetőség felkínálása eseti hiba lehet vagy az is lehet, hogy a honlap javítása megkezdődött, és éppen egy javítás alatt léptél be. Ezt most nem tudom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve