Érintőképernyő kényelmes használata

Fórum: 

Adott egy Linux Mint Ulyana, Cinnamon környezettel, egy dedikált tollal rendelkező érintőképernyős laptopon.

A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan rajzprogram, vagy konfigurálást lehetővé tevő kiegészítő a rendszerre, amiben/amivel megoldható a kézzel történő érintés letiltása tollal történő használat esetén?!

Windows-on van egy beépített rajzprogram ilyen lehetőséggel, de nem találtam sehol letölthetőben, hogy átemeltem volna wine-al.

Az érintés kéne szabályozi

#1 Szépen írni csak úgy lehet, ha le van támasztva a kéz. Akkor viszont kézzel is hozzáérek a kijelzőhöz. Tanítok, és most ebben az online oktatós időben baromi jól jön az érintőképernyős laptop (nem direkt ezért vettem, de jó, hogy benne van a funkció). Teljesen hátra hajtható a kijelző, tehát úgy használható, mint egy nagyobb méretű tablet. Csak hát levegőben lógó kézzel nem valami szép sem a kézírás, sem az ábrázolás.

Windows-on ez programon belül van megoldva. Van egy olyan rajzprogram benne gyárilag, aminél a laptop ugyan érzékeli az érintést, de csak akkor rajzol, ha tollal érek hozzá. Ha kézzel, akkor görgeti a papírt. Valami hasonló jó lenne linuxra is. Vagy akár ha megtalálnám ezt letölthetőben, akkor Wine-al átemelném.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve