Emulátor

szhf62 képe

Fórum: 

 Most találtam a szoftverkezelőben egy PlayStation emulátort (PCSX), aminek megörültem, és telepítettem az XFCE környezetre. Mivel eddig semmilyen kapcsolatba nem kerültem efféle alkalmazásokkal - de van egy gyári PS1-es játéklemezem amit XP-re vásároltam régebben, de azon nem működött... - szeretném ezt ezzel a programmal "beüzemelni". Ezt a lemezt a Wine-vel sem tudom feltelepíteni, és elindítani. Miként lehetne ezt a játékot használatba venni? Ez az emulátor működik ezen az asztali környezeten?

Az asztali környezetnek jó

Az asztali környezetnek jó esetben nincs köze egy átlagos programhoz. Találsz leírásokat a neten az emulátor használatáról.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:Az asztali környezetnek jó

#1 Hosszas keresgélés után találtam emulátor leírást, ami windowsra készült, és valamennyire hasonlít a linux emulátor beállításaihoz. Valakinek volt már dolga a PCSX-el? (Mielőtt csinálnék valami hülyeséget a géppel.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Az asztali környezetnek jó

#2 Systemback és lehet próbálkozni :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:Az asztali környezetnek jó

#4 A Google használata során sok minden  ragad az emberre., kosz nem.

http://wiki.ubuntu.hu/index.php/A_Systemback_telep%C3%ADt%C3%A9se_%C3%A9...
https://launchpad.net/~nemh/+archive/ubuntu/systemback
http://linux.network.hu/blog/linux-klub-hirei/a-systemback-rendszermento...
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Systemback

 Sajnos amint mondtam, nincs sem képzettségem (gyakorlatom, tapasztalatom) a számítógép "komolyabb" kezelésében. Odáig eljutottam, hogy a Systemback fenn van, de azután semmi eredményem. Nincs halvány fogalmam sem róla hogy ennek mi köze az emulátorhoz, és hogy ezzel miként kell próbálkozni. Csak egy volna a lényeg: A játékot el tudjam indítani (végre, hosszú idő után).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Systemback

#6 Ezek szerint el se olvastad, hogy mire való a Systemback :-((

Csinálsz vele egy visszaállítási pontot, ha úgy tetszik egy pillanatfelvételt, mentést. Ezután, ha elcse..rontod a rendszeredet , vissza tudod állítani a korábbi állapotba.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Systemback-elolvasva.

 Elolvastam a Systembackkal kapcsolatos tudnivalókat már az ajánlásodnál. Én ezt úgy tudom (eddig) kivédeni, hogy minden (ISO, .deb, .tar.gz, stb) fájl kimentve (lemez, pendrive, felhő) tárolva van. Ha probléma van a rendszerrel, ezeket percek alatt összeállítom, és teszem fel újra az egészet. A rendszer már jelzi, hogy a merevlemez meghibásodása várható, úgyhogy így készültem fel a legrosszabbra. Ha még rendszermentést is csinálok, ez is helyet vesz el az amúgy is kicsi HDD-ből - ezt nincs szándékomban külön tárolóra menteni. A gépen csak a legszükségesebbek vannak telepítve, ha bármikor bedőlne, nem okoz nagy veszteséget.

Ezért is nem értem, hogy az emulátort miért nem lehet(ne) a Systemback igénybevétele nélkül használatba venni. Ezt hogy lehet beállítani (egy egyszerű magyarázattal leírva), hogy a játék (lemez) működjön vele? Nem volt soha dolgom emulátorral. (A lemez eredeti gyári kiadás.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Systemback-elolvasva.

#8

"Hosszas keresgélés után találtam emulátor leírást, ami windowsra készült, és valamennyire hasonlít a linux emulátor beállításaihoz. Valakinek volt már dolga a PCSX-el? (Mielőtt csinálnék valami hülyeséget a géppel.)"

Próbálkozol, állítgatsz, elcse..tolod. Systemback-kal visszaállítod és kezded elölről.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Systemback-elolvasva.

#8 Mi a hibaüzenet? -> "de azon nem működött"
( nem volt dolgom vele: pcsxr )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:Systemback-pcsxr

 A lemezt annak idején windows XP-n szerettem volna futtatni. Azon bármennit is próbálkoztam, maximum annyit értem el vele, hogy a gép a játékot felinstallálta a gépre, de tovább már nem volt hajlandó elboldogulni vele. (Az akkori pontos hibaüzenetre már nem emlékszem - évekkel ez előtt volt.) Most a játékot - a megszokott módon az emulátorral - (mindenféle elállítgatások nélkül) a benne levő összes .exe fájl [egyesével történő] hozzáadásával (mint a Wine esetében) szerettem volna elindítani. Az installálási menüig szinte minden esetben eljutottam, ki is jelölte a rendszer hogy a mentések helye (windows környezetben) hol legyen, de ez után a játékot nem telepítette fel. (A rendszer súlyos problémába ütközött, ezért leáll. - legtöbbször ezzel az üzenettel találkoztam a Wine-n az .exe fájlok indításánál.)

Nem tartom kizártnak, hogy az emulátor mellett a Wine alkalmazáson is kellene valamit állítani, hogy minél több windowsos alkalmazást el tudjon indítani teljes egészében.

Windowsos környezetben soha nem volt dolgom emulátorral, ami a fentebb jelzett linkben szereplő beállításokat illeti, ezt kezdőként (és egyedül) elég nehéz elsőre hibátlanul megcsinálni. Ha volt/van valakinek dolga emulátorral, annak a segítsége nagyon jól jönne ehhez. (Akár Skype-on is megoldható ez, videóbeszélgetéssel.)

Szerkesztés: Ugyanezt a játékot időközben letöltöttem az internetről, sem a lemezen, sem a letöltött játékban nincs windows fájl, a Wine-t nem kell igénybe venni ehhez.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

Szia hszf62!

Szia hszf62!

Ha megmondod melyik az a játék, megnézem mit lehet kezdeni vele, hogy életre keljen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 Szia Tomi37

 Szia Tomi37

A szóban forgó játák a Tomb Raider 4 - The last relevation. (eredeti gyári lemez)

Ez még a windows XP-vel a gépre felinstallálódott, de linuxon a Wine-vel  (és a pcsx-el) nem teljes mértékben. (Hiányolok a környékünkön PS1-es konzolt, hogy azon ténylegesen megbizonyosodjak a játák működéséről. Direkt úgy szereztem, hogy ez a játék - akkor nekem - windowsra kell. Kissé csalódott vagyok - idáig.)

Egy ismerőstől kaptam linket, ahonnan leszedtem ezt a játékot azzal, hogy ez kifejezeten windowsra íródott, de ez is kudarcba fulladt a Wine-vel való próbálkozásra. (Azt tudom, hogy a Wine-tól nem lehet csodát várni, így nem is lepődtem meg rajta.) Minden esetre a két játák fájltartalma erősen különbözik. (Most akkor melyik lesz az igazi?...)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve