Eltávolított kisalkalmazás újratelepítése

Fórum: 

Linux Mint 17 Cinnamon jobb alsó sarkában vannak kisalkalmazások, az egyik kisalkalmazás kikapcsolása helyett, a kisalkalmazás eltávolítására kattintottam véletlen. A program neve: Radio Tray. Az a problémám, hogy ezt a kisalkalmazást nem tudom elővarázsolni. Hiába telepítettem újra a Radio Tray nevű programot a Szoftverkezelőben, a Telepített kisalkalmazások között nem találom, az elérhető online kisalkalmazásokban sem találok ilyet. Próbáltam a .local/share/radiotray mappát is átnevezni. Hogyan tudnám a programot visszaállítani a helyére?

kimarite képe

Kisalkalmazás hozzáadása?

Nem ismerem a Cinnamon-t. Képet tudnál adni a jobb alsó sarokról? (Imgur, Google Drive, Box.com, Copy.com, valamelyik tárhelyre és megosztottan visszalinkelve ide)
De mintha a Radiotray-t nem fejlesztenék tovább, így csak a telepítésből lehet meg neked - azonban lehet, rosszul emlékszem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Indítóikon

 Ha jól emlékszem rá, kisalkalmazást olyan formában lehet visszaállítani, hogy a panelen (üres részen!) jobb kattintással lehet új elemeket (indítóikonokat) hozzáadni. Ha a listában ez valamiért nem szerepelne, a menü alkalmazásai között bizonyára az újonnan feltelepített program megtalálható. Erre ráhúzva a kurzort, szintén jobb kattal meg kell jelennie annak a lehetőségnek, hogy "hozzáadás a panelhez". A többi már sima ügy... A frissen telepített alkalmazásokat - ha nem látni a kategóriákban - az "összes"-nél kell keresni. (Régebben kezdtem Cinnamonon, most XFCE-t használok. Ez többé-kevésbé hasonló szisztémájú.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szóval az alábbi kép alapján,

Szóval az alábbi kép alapján, számozva írom a problémám

Menüben megjelenik a program (oké) 2, Hozzáadás a panelhoz, működik ott a program kis ikonja (oké) Ha a fenti két hely valamelyikén elindítom a programot, akkor a program ikonjának a 3. számozásnál kéne megjelennie: hiszen ezt a programot csak innét a kisalkalmazások helyéről lehet használni (rádió adások kiválasztása, hozzáadása...) Sajnos itt a kisalkalmazásra kattintva jobb oldali egérgombbal a Bezárás (rádió megállítása) helyett, az Alkalmazás eltávolítására kattintottam. Ekkor tűnt el a 3. számozással jelölt helyről az alkalmazás, úgy néz ki, hogy véglegesen. 4, Kisalkalmazások menüpontban a Radio Tray sehol sem szerepel, így nem tudom hozzáadni újra.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Szóval az alábbi kép alapján,

#4 Igen ! a radiotray nincs a Kisalkalmazások között.

De ha megnézed a képet amit belinkeltem, láthatod hogy az "Értesítési panel"-t kell hozzáadni a panelhez

Ekkor, a radiotray ikonja visszatér a panelra.

Onnan tudom, hogy szándékosan eltávolítottam...és ezzel a módszerrel tudtam visszahozni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Szóval az alábbi kép alapján,

#5 Köszi! Megoldva, működik!

Szép napot! :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

nos igen, prémiumot kérnek

nos igen, prémiumot kérnek vagy mifene..de azon kívül is van kismillió egyéb amit ezer évig is el lehet hallgatni....

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Szóval az alábbi kép alapján,

#4 Kedves Justify,
Megkérnélek, hogy 'magyar' képmegosztóra a jövőben ne tölts fel képeket, mert ezeken egy idő után törlődnek. Hasznosak a képek a jövőben is a fórumozóknak, ezért javaslom, hogy a következő tárhelyek közül válasz magadnak egyet (vagy többet) ..., itt nem törlődnek:
Imgur.com, Google Drive, DropBox, Copy.com, Box.com, ...
Köszi. Szerkesztettem a hozzászólásod. Elég az URL is, de én most beágyaztam a képet.
Örülök, hogy megoldódott a probléma! :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

A VLC-n is keresgélhetsz internetes rádióadókat.

A VLC médialejátszón is van többszáz internetes rádióhallgatási lehetőség. Ha azok között keresgélsz, bizonyára felleled a neked is megfelelőt. Így spórolhatsz magadnak helyet a panelen is. (Próba, cseresznye.  :) )

Most néztem utána, a Synapticban is megtalálod a radiotray alkalmazást, ha név szerint keresed.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:drive.google.com/file/d

#7 Azzal kapcsolatban tudnátok tippet adni, hogy a Clementine, Banshee stb. alkalmazásból hogyan lehet az ezekkel "felhalmozott" (szerkesztett) anyagokat külső tárolóra kitenni? (lemez, pendrive) Ezek csak "gépen belül" működnek rendezetten, a lejátszólisták fájlokba mentése édeskevés nekem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:drive.google.com/file/d

#12 hirtelemn nem tudom mire gondolsz..de van olyan, hogy másolás eszközre...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Copy.com

#10 Szia kimarite!

Most egy hsz. erejéig felfüggesztem a readonly jelenlétemet és javaslom a Copy.com kivételét a felsoroltak közül. Május 01-én törölnek mindent.

www.copy.com/page/home;section:plans

readonly vissza 

Üdv.: ubyegon

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:RE:drive.google.com/file/d

Köszi, megnézem ezt a lehetőséget is. (Ámbár XFCE-n nem jelent meg még nálam, de talán valahogy előcsalogatom - ha bele rejtették.) :) 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:drive.google.com/file/d

#14 Kösz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:RE:drive.google.com/file/d

Végig bogarásztam mindkét médialejátszón az összes lehetőséget, XFCE-n nincs olyan lehetőség, hogy "másolás eszközre". Csak lejátszási listát ment. (A szerkesztett tartalmak benne maradnak a lejátszók listájában. Lehetetlen kicsalogatni ezeket.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve