DVD menü készítés

Fórum: 

Sziasztok!

A tárgyban említett dvd menü-készítő csak tipp, mert nem tudom, hogy valóban ilyenre lenne szükségem, ezért röviden vázolom, mire keresek szoftvert Linuxra.

Rendezgettem a videókat (többnyire mkv formátumúak), de sajnos a címekből nem mindig ugrott be, mi a tartalma. Vagyis olyan szoftvert keresnék, ami TV-n keresztül beadná a külső HDD-ről beolvasott videók címét, (Eddig maga a TV szoftvere is eljut) és amelyiket kiválasztom lejátszásra, megjelenítene a TV-n egy összefoglaló infót. Tehát még nem indítom el a videót, csak kijelölöm lejátszásra.

Remélem érthető voltam. (Persze mielőtt ide jöttem kerestem neten erre megoldást nem sok sikerrel. Egy angol fórumon olvastam, hogy a TV szoftverét kéne "megpiszkálni", amit persze csak saját felelősségre lehet elvégezni) :)

Minden megoldás érdekel, előre is köszönök minden hsz-t!

Hát ööö

Amit szeretnél, azt TV-nek kellene tudnia. Kerülő megoldások lehetnek, de kérdés, mit tud a TVD? Ha teszem kezel TXT fájlokat, benne rövid tartalommal, és nevezd el olyan névvel, mint a videó fájl, hogy tudd melyikhez tartozik. Így tallózáskor csak ráállsz a fájlra, oszt megnézed.

Ha ez nem műkszik, akkor a szöveget képként menteni, nevezni ugyanígy. Ha TV-d tudja egyszerre listázni a fájlokat, akkor szintén, ha kell infó a videóról nyisd meg a hozzá tartozó képet. Vannak régi TV-k, amik fájlkezelő indításakor előre meg kell adni, hogy képet, videót vagy zenét akarsz listázni, oszt csak azokat mutatja, azoknál ez nyilván nem járható út.

Ha a TV-d kezeli az IDv TAG-okat, akkor kitöltheted azokat is, és ez a legjobb megoldás, mert az információk a média fájlban tárolódnak, akárhová viszed, megy vele.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Hát ööö

#1 Köszönöm István!

Egyenlőre nem tudom kideríteni, hogy a TV kezeli e az általad említett ID TAG-eket. Valamit biztosan kezel, mert amikor beolvassa a külső HDD-ről a videókat, rálépek a lejátszandó fájlra, akkor a TV kiírja a videó méretét, formátumát, amit gondolom csak a videó metaadatából nyer ki.

Gondolom, ha a VLC-ben beírok valamiféle infót, elmentem a fájlba, akkor ennek működni kellene!?
(Persze elgondolkozom, hogy az általam beírtakat hol fogja kijelezni a TV-n) Egy próbát megér, még jelentkezem!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Hát ööö

#1.1 gondolom csak a videó metaadatából nyer ki.

Nem. Ezek az infók a fájlrendszer allokációs táblájában vannak tárolva.

Gondolom, ha a VLC-ben beírok valamiféle infót, elmentem a fájlba, akkor ennek működni kellene!?

Igen, pl. a VLC-vel ki lehet ezeket tölteni, és passz.

(Persze elgondolkozom, hogy az általam beírtakat hol fogja kijelezni a TV-n)

Próba, cseresznye. Az én 1000 éves Samsung TV-m az MP3-akat két sorosan jelzi ki, az IDv-TAG adatokat sorolja, meg a két sor elején pici négyzetben az Art képet is odateszi. Videóval nem próbáltam ki, azt nem tudom, szóval ez csak egy tipp

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
IG képe

KODI

Tedd fel a KODI-t, erre való. Előkép és tartalom is látható lesz a TV-n.
Az adatokat a fájlnévből veszi.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve