Dual boot - Windowson írható terület

Fórum: 

Üdvözletem!
Abban kérném a segítségeteket, hogy sikerült feltelepítenem egy Windows 10 + LinuxMint 20.2 dual bootos rendszert. Nem hoztam létre külön partíciót az adatoknak, mivel leginkább a Linuxot használom vmint akkor jobban előre kell jósolni, hogy mire mekkora partíciót osszak és az volt az elképzelés, hogy a Windowson belüli dokumentumokat majd látom, majd oda másolom, ha kell vmi. Mivel a Windows NTFS filerendszerre került, azt meg látja a LinuxMint, (a Windows meg úgysem látja az ext4es filerendszert) telepítésnél fel is csatoltam a Windowst. Ami működik: látom a Windowsos dokumentumokat, onnan tudok is másolni a Linux partícióra. Írni viszont nem tudok rá. Akinek van dual bootos rendszere, hogyan oldja meg? Köszönöm.

A Fast Startup ki van

#1 Nagyon köszönöm a gyors választ. Ez volt a megoldás. (Nagyon szégyellem magam, mert utánaolvasgattam a kérdésfeltevés előtt hátha találok megoldást a problémámra. Olvastam is több helyen, ha ez a gyorsindítás be van kapcsolva, akkor milyen galibákat tud okozni. Pont ezért én ki is kapcsoltam ... elvileg, legalábbis amit találtam leírást az alapján. Arra már nem emlékszem, h milyen menüpontokon keresztül, csak követtem a leírtakat (akkor még nem teszteltem ezt a Windows partícióra való írást). Most, hogy az mégsem azt kapcsolta ki vagy egy frissítés újra visszakapcsolta - olvastam ilyet is tud csinálni egy update - már fogalmam sincs.) A lényeg, hogy a linken lévő lépések elvégzése után tudok írni a Windows partícióra. :-) Köszönöm mégegyszer.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A Fast Startup ki van

#2 A Gyors indítás beállítás fogva tartja a Window által használt partíciókat, azaz, csak olvasható módban engedi a Linuxnak befűzni. Néha, ilyen egyszerű a megoldás, ezt is észben kell tartani, de nekem is. :)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)