digiKam képkezelő magyar nyelven

Fórum: 

Sziasztok!

Nem tudom mennyire ismeri, használja közületek bárki ezt a nagyszerű alkalmazást, mellyel igazán profi módon lehet akár hatalmas képgyűjteményt is kezelni?
Ha ismered/használod, akkor észrevehetted, hogy a lefordított kezelőfelület elég vegyes nyelvi állapotban van (ráadásul évek óta érintetlenül). Az elmúlt pár napban nekiálltam a fordítások bővítésének/javításának, melynek eredményeként mostanra egy elég jól lefordított kezelőfelületet sikerült összehozni. Sajnos a fordítócsapatból még nem jeleztek vissza, és nélkülük a fordítás hivatalosan nem kerülhet be az alkalmazásba, így addig is amíg ez megtörténik, szeretném közkincsé tenni az eredményt, mindenki épülésére.
Jelenlegi állapot szerint a lefordított karakterláncok 54%-os állapotban vannak (valahonnan 40% körüliről indultam), de ebben benne vannak a korábbi szerzők még ellenőrizetlen (részben ellenőrizetlen) munkái is!

Az alkalmazás appimage fájlja letölthető innen: https://mega.nz/folder/xFx2DLDC#hbTgxsJ8nYvRpThnUXrjjA
A fájl a jelenlegi legfrissebb Weekly Snapshots-ot tartalmazza, mely a digiKam-8.2.0-20230720T095230-x86-64.appimage.

Lehetőségeim szerint -- ahogy az időm engedi -- dolgozni fogok még a fordításon, úgyhogy a fent megadott MEGA linken lévő fájl a későbbiekben még frissülhet!

Kellemes képkezelést kívánok!

 

devil képe

digikam

...én régota használom...devil

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

digikam digikam

#1

#1 2023.07.21. A fordítás alatt álló appimage frissült a tárhelyen!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
devil képe

digikam digikam

#1.1 ...a 8.0.0 stabilt használom...devil

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

digikam digikam digikam digikam

#1.1.1

#1.1.1
A 8.2.0-is stabil ágra épül, és tapasztalatom szerint beton stabil. Az elmúlt héten párhuzamosan, három különböző gépen, három különböző ember gyötörte egy mysql adatbázissal, nagyjából 200 ezer fotó/hang/videó fájllal, és egyetlen pici botlása sem volt az alkalmazásnak (természetesen arra figyelni kellett, hogy mivel nem többfelhasználós a program, így egy azon albumon nem  volt szabad dolgozni).
Bátran merem ajánlani a frissebb 8.2-es változatot, mer már a 8.0-ás óta is sok hibát javítottak a fejlesztők (főleg Maik Qualmann nagyon aktív).
 

Esetleg ha ránéznél a fordításra azt megköszönném (bár nem írtad, hogy magyarul használod e). Ha valami kirívó hiányosságot, zavaró félrefordítást találsz és szólsz, akkor javítom.
Köszönöm!

Ui.: Többek között egy jelentéktelennek tűnő javítás miatt váltottam 8.2-re. Ha egy Keresés mezőbe (cédula-, album- stb. panel alján lévő keresőmező) elkezded írni a keresőszót, akkor találat esetén a mező zöldre vált. Viszont a korábbi változatoknál ez a zöld szín annyira világos volt, hogy a mező végén lévő törlés ikon (fehér) szinte láthatatlanná vált. Ezt kezdő felhasználó gyakran észre sem vette (tapasztalat).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
devil képe

digikam digikam digikam digikam

#1.1.1.1 ...most nézek rá a 8.1-re.nem surun frissitem a beállitasok miatt/betuméret,képméret,satobbi/...appimageban használom...elszomoritlak-nem magyarul...ettol fuggetlenul a javitasok,és az érdekességek érdekelnek.devil

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

digikam digikam digikam digikam

#1.1.1.1.1 most nézek rá a 8.1-re.nem surun frissitem a beállitasok miatt

A beállítások még Windows esetén is megmaradnak, appimage esetén meg főleg.
Igen, a 8.1 a hivatalos kiadás, a 8.2 még a javítási ág, viszont ebbe már új funkciók nem kerülnek, csak a javítások. A 8.1 sem rossz választás!

Nem szomorodtam el, tudom hogy nem mindenki kedveli a magyarításokat. Az eredeti angol felületet viszont nem tudom ki írhatta, de vannak benne akkora hüleségek... ...sok esetben a magyar felület értelmesebb mint az eredeti angol (ezt nem azért írom, mert én is dolgozom rajta, de tudom, hogy jó pár helyen sikerült értelmesebb fordítást csinálni, mint amit az eredeti nyelv tartalmazott. Például tipikusan ilyen a "pick", ami valójában egy jelölő címke, de az eredeti angol felületen nem csak ennek a címkének a megnevezésére, hanem a választ igére is használják. Szerencsésebb lett volna eredeti nyelven is a pin vagy flag használata amikor a címkére hivatkoznak.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
devil képe

digikam digikam digikam digikam

#1.1.1.1.1.1 ...a betuméret,és fejléc beállitasai nem maradnak meg,a képméreté sem marad...a databázis hordozhato HDD-n van,a képeknél...behatoan nem ismerem a felépitési elvét a programnak,tehát errol nem filozom...viszont sokat fotozom,és a program profin kezeli a képeket...devil

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve