Deinterlace videófájlon

Fórum: 

Van egy erősen interlace-es fájlom, de sajnos az Avidemuxszal nem tudtam kiküszöbölni. Melyik programmal lenne érdemes az eltolódást eltüntetni?
Itt van egy 5 perces minta belőle: https://vidoza.net/3s8tyiakojih.html
Ha valakinek sikerülne, nagyon örülnék.

Pedig ezt tudja az Avidemux

#1

Az Avidemuxszal kipróbáltam mindenféle beállítást a Szűrők -> Váltottsoros menüben, de a deinterlace, Előnézet ablakban továbbra is eltolódnak az alakok. Lehet, hogy a videó eleve progresszív kódolású, csak DVD-ről rosszul konvertálták.
Enkódolásra napi szinten használom a Handbrake-et, mert jobb, mint az Avidemux. Ebben a Deinterlace Decombra, a Deinterlace Preset Defaultra van állítva. Ezekhez nem nyúlok.
Az eredeti fájl videóbeállításai ilyenek:

A vidoza átkonvertálta a fájlt h.264-re.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Pedig ezt tudja az Avidemux

#2 A Yadif, a Decomb vagy a Bob eljárás nem vált be?
https://forum.videohelp.com/threads/375414-Interlaced-to-interlaced-prob...(but-not-in-H-264!)

Az MPEG-V HEVC a H.265 kódolás.
https://en.wikipedia.org/wiki/High_Efficiency_Video_Coding

Az eredeti videót a VLC-ben is tudod a lehetőségek szerint tesztelni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Pedig ezt tudja az Avidemux

#4 Végigpróbáltam a VLC-ben az összes váltottsorosság-mentesítési módot, de egyik sem vált be. Azt hiszem ez a videó nem javítható - vagy legalábbis nem tudom a megoldást.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Pedig ezt tudja az Avidemux

#5 Szerintem elég rossz minöségű az "alany" videó is. Lehet, szándékosan. Én törölném ezt a videót, persze, csak akkor, ha nem javítható sehogy. Van hibás videóm, a műsorhiba van benne, feliratos, és így már nem lehet megvenni sehol. Duna tévés, egy Kuroszava film.

Végigpróbálnék néhány szerkesztöt.  Akár Windows alatt. Linux alatt a Cinerella-t, Lives-ot ... bár kezelésük meglehetösen bonyolult, és ugyanazt használják, mint az Avidemux, csak hatékonyabban (elöfordulhat).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Pedig ezt tudja az Avidemux

#6 Megvan nekem ez a film 640x480-as TV-felvételben (RTL KLUB), de az idézett videó felbontása 1280x720-as - bár szerintem felkonvertálták DVD felbontásról (720x576) HD-re, csak éppen nem deinterlace-elték.
Melyik Kuroszava filmről van szó? Néhány japán film nekem is van, hátha szerepel köztük (A hét szamuráj, Az érzékek birodalma, Szamurájok és banditák, Az utolsó szamuráj [ezt Edward Zwick rendezte, Tom Cruise a főszereplő], Sógun sorozat).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Pedig ezt tudja az Avidemux (off)

#7 A film a hét szamuráj. Amúgy kapható itt (is) - olykor akciós (múltkor nem vettem meg): http://www.kiskapu.hu/

A honlapon nem látható ugyan ... . A Kuroszava filmeket 10-15 (20) éve még az Odeon videótéka hálózat sem forgalmazta (a legnagyobb budapesti hálózat ..., manapság talán nem az, ha létezik még). Egyet sem, mert nem érte meg.

-----

@#3 Ezt a hozzászólást törölnöm kell. Jogvédett tartalom direkt linkelése. Linux fórumra nem való.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve