Csak kis ablakmérettel induló böngészők...

Salabakter képe

Fórum: 

Sziasztok !

 

A segítségeteket kérném.

Három latpomon megy a Mint 18.3  Xfce, de míg a Dell Latitude D620-on megfelelő méretel, vagyis maximalizálva nyílnak meg a böngészők (Firefox, Waterfox, Chromium), addig egy kb. 4 éves Asus laptopon, és egy kb 5 éves HP ProBook-on nem.

Elvileg mindhármon ugyanazok a beállítások, mindegyikre én telepítettem fel a Mintet, és igyekeztem egy az egyben ugyanazokat a beállításokat alkalmazni a teljes renszeren.

Ez alatt azt értem, hogy mind az Xfce4 környezet egyes alkalmazásait, magát a grafikus környezetet, annak kinézetét, viselkedését, és a külső programokat, pl. böngészőket is ugyanazokkal a beállításokkal, (pl. amennyiben lehetséges volt, ugyanazon verziószámú és beállítású) beépülőkkel láttam el.

A Dell notin is előfordult a kis méretű indulás, de egy újratelepítés megoldotta a legtöbbször.  Viszont nem bírok rájönni, mi lehetetleníti el a maximális ablak-méretben való indulást a másik kettőnél, ezeknél ugyanis a törlés majd újratelepítés nem hozott eredményt.

Illetve olyan is volt, hogy az addon-ok egy részének a telepítéséig nem volt baj, de egyesek telepítése után, már nem maximalizát ablakban indult, és hiába irtottam le az adott beépülőt (még a mappáját is töröltem a böngésző saját könyvtárában is), akkor is már csak kicsiben indult el.

 

Ezeken teljes törlés (purge) kiadása után minden egyes addon-t egyenként vagy kettesével telepítettem, és ami kicsit gyanús volt, azt is ki kellett ejtsem, mert pl. a Classic ThemeRestorer és a Hide Caption Titlebar Plus, amnelyek a kinézetet és viselkedést alaposabban átszabják, a Waterfox alatt telepíthetőek, de a Firefoxra már természetesen nem. Tehát nem áll össze, hogy mi lehet a gond.

(E két böngészőnek természetesen külön könyvtára van a /home/"felhasználó-nevem" könyvtárban, az egyik a .mozilla a másik a .waterfox nevet viseli. Tehát nem az egyik befolyásolja rossz irányba a másik működését is.)

Mivel más programoknál (nem böngészőknél) is mintha fennállna ez a probléma, első körben olyan Mint- és Xfce-beállítások terén várnék tippeket, amik ezzel kapcsolatosak.
Ráadásul a Waterfox a Firefox 56-ra épül, és mégis ugyanúgy mutatja ezt, mint a legújabb 60.0.1-es Firefox (és csak részben azonosak a beépülők), és mint a Chromium, ami meg teljesen más szoftveres háttérrel, beépülő-garnitúrával bír... Ez szintén a rendszer-szintű beállítási zavarra utalhat, és nem az egyes alkalmazásokéra.

Másod körben pedig olyan böngésző beállításokat (az about:config vagy about:support oldalon, ami a hibára utalhat), mert hátha mégis itt van a hiba. Vagy ha nem is itt van, de pl. a böngésző saját, egyedi indulási beállításai esetleg  nagyobb prioritást kapnak a böngésző  indításakor, mint az ezzel kapcsolatos általánosabb rendszer-beálítások. Viszont akárhogy kutakodtam az about:config oldalon nem találtam olyan változót, ami ezen változtat.
Hátha itt kapok tippet erről is.

Vagy esetleg egy-egy durvább böngészős addon a telepítésekor  közvetlenül átállítja még az általános Xfce-beállításokat is ? Mert akkor érthető lenne, hogy miért viselkedik ugyanúgy az egymással nem is kompatibilis, nagyobb részt teljesen más beépülőkkel ellátott, három böngésző, illetve más programok (pl. a Libre Office is).

Régóta keresgélek a neten már, de mivel pont Mint 18.3, és pont  Xfce 4.10 környezetben nem találtam exakt megoldásokat, a többi környezetben pedig nem pont ugyanezek a probléma-jellemzők, így az ott adott megoldások sem segíttetek a bajomon. (Na, meg néha nehéz érteni a nem brit angollal, hanem pl. indiai / kínai angollal "támadók" szövegeit.)

Előre is köszi minden segítséget !

kimarite képe

Csak kis ablakmérettel induló böngészők...

@#0 „Három latpomon megy a Mint 18.3  Xfce, de míg a Dell Latitude D620-on megfelelő méretel, vagyis maximalizálva nyílnak meg a böngészők (Firefox, Waterfox, Chromium), addig egy kb. 4 éves Asus laptopon, és egy kb 5 éves HP ProBook-on nem.

Az Asus-on és/vagy a HP-n először nevezd át az eredeti profilkönyvtárat,

mv .mozilla .mozilla.ORIG

aztán másold be a saját könyvtáraidba (Asus, HP) a Dell gépről áthozott

.mozilla

könyvtárat.

A böngészőket zárd be a műveletek idejére.

És hátha jugi jugi yeah ... lesz a vége.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Csak kis ablakmérettel induló böngészők...

#1 Használsz-e ilyen Addon-t?
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/firesizer/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csak kis ablakmérettel induló böngészők...

Nem vigasztal, de nálam egy régebbi gépen Opera böngészővel jön elő ez a hiba.. Még Windows XP-n alkalmazható régi trükk volt az ilyen problémára, hogy teljes méretűre kellett állítani a browsert, és utáni kilépni belőle, mert így nagy eséllyel megjegyezte a méretet a registryben, és legközelebb normál méretben indult. . Ezt Linux desktopon is el lehet sütni, viszont azt veszem észre, hogy mostanában nem működik. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve