Chromium nem indul el. Már megint.

fecameca képe

Fórum: 

Sziasztok! Amikor feltelepítettem még működött. De most hiába távolítom el, telepítem újra, semmi nem történik. Terminálból indítva ezt kapom, csak ezt meg nem értem. A flashpluginnal van gondja, vagy homokozóba megy, mi ez a sandbox dolog?

 chromium-browser
Using PPAPI flash.
--disable-new-tab-first-run --enable-user-scripts --ppapi-flash-path=/usr/lib/adobe-flashplugin/libpepflashplayer.so --ppapi-flash-version=
[8481:8481:0913/160032.867913:ERROR:sandbox_linux.cc(379)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-process.

fecameca képe

Feltelepítettem az Operát,

 

Jó, akkor töröltem, de valami még mindig van. Igaz, az eddigieket sem magyarázta még meg senki. És ezeket miért írja ki telepítéskor? Ilyen fájl a gépen nem is létezik: all/all. Miért ír ilyeneket?

Unknown media type in type 'all/all'
Unknown media type in type 'all/allfiles'

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Feltelepítettem az Operát,

#1 Nem kevesebb helyet foglal így ?
https://paste.ubuntu.com/p/BjS3y7d4mK/

https://paste.ubuntu.com/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Feltelepítettem az Operát,

#1 Ez egy KDE feature. Azaz nem bug, hanem valami olyasmi, ami nem zavar vizet, ezért nem javítják. Lehet javítani: http://ubuntu.hu/node/32220

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

 Köszönöm. Legalább ez eltűnt

 Köszönöm. Legalább ez eltűnt: "Unknown media type in type 'all/all'" . Az Opera továbbra sem akar elindulni, a Chromium és a Chrome az megy, nem tudom, hogy végül is ettől, csak ki akartam próbálni, melyik a gyorsabb, de ezek közt sem tudok dönteni, amik most fenn vannak: Firefox, Chrome, Chromium, Pale Moon. Ugyanis a helyzet pillanatról pillanatra változik, akár a lapozási sebességet, akár az erőforrás igényt figyelve. A Facebook alkotott megint valamit, mert már a kezdőoldala kiverte nálam a biztosítékot, de egy erősebb CPU fan lett rá a megoldás. A Linux Mint 18-al lehet itt valami, mert egy másik lemezre telepítve a Minitube nem panaszkodott a googleapi-ra, hanem valahonnan automatikusan importálta valahonnan, és megy. Ezen a lemezen meg igényelnem kellett a Google - tól egy új projekthez API kulcsot, és azt beilleszteni, hogy működjön, pedig semmi másban nem különbözik, csak a HDD más, és az, hogy amaz talán pár hónappal későbbi telepítés, de ugyanarról a lemezről. Csak éppen ez az újabb és kicsit csendesebb, és gyorsabb, azért ragaszkodnék hozzá, hogy a másik régebbi lemez legyen a tartalék. Már egy párszor hasznát vettem, hogy van az egész rendszerből egy klónom egy másik lemezen, például fsck parancsot csak külső lemezről engedi lefuttatni, arról, amelyik csatolva van, arról már nem. Mégis valamiért másképp viselkedik a kettő lemezen ugyanaz a Linux, ezen kellett a Minitube-hoz kérnem Google API-t a másikon nem. Ezen nem akart elindulni a Chromium, a másikon semmi baja. Még azt vettem észre, hogy egy eltávolított alkalmazás, legyen az bármilyen alkalmazás, annak a beállításai fent maradnak a gépen, újratelepítéskor mindig minden ugyanavval a hibával települ újra, ami miatt eltávolítottam. Végül ha valaki meg tudná mondani nekem a browserek között a tutit, lehet, hogy nem tartanék fent kipróbálásra egyszerre akár 5-öt, de ez is úgy néz ki, akár a Linux disztibúciók, mindenkinek megvan a maga kedvence, de valójában egyik sem veri a többit szemmel láthatóan úgy, hogy bárki is ki merné jelenteni, hogy csakis az a legjobb. Tetszett nekem a Debian a szerény erőforrás igénye miatt, de az már nem, hogy annak a telepítése legalább 2 óra, nem lehet beállítan automatikus bejelentkezést, (Vagy elfelejtettem a telepítéskor bejelölni, mert később már nem lehet azt beállítani) valamint hogy nem szereti a PPA-kat és hiába kerestem volna az SMtube vagy a Minitube - hoz hasonló böngésző nélküli Youtube nétő alkalmazást, nem találtam semmi más alternatívát. Akkor döntöttem úgy, hogy mindkét lemezen Linux Mint 18 lesz, de kiderült, hogy a később telepítetten minden hibátlanul működik, csak épp azt nem értem, hogy miért, mikor mind a kettőre ugyanarról a médiáról telepítettem, ráadásul ugyanazt a verziót.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

 Köszönöm. Legalább ez eltűnt

#6  Ezek után, ha még mindig úgy gondolod hogy az a módszer ahogy másolgatod a rendszereid rendszer könyvtárait egymásba. Az jó így és helyes, akkor nagyon egyedül fogsz ezen az úton menni. Ez egy sem tipikus alkalmazás hiba, amit könnyen ki lehetne deríteni. Hanem az eszközök hibás alkalmazása. Szerinted ki fogja tudni neked kibogozni távolról, hogy mikor mit íratsz felül egy ilyen átmásolással? Te sem tudod megmondani, hogy egy problémának mi volt a kiinduló konfigja és az mit írt felül egy már másik konfigon, amiben más hibák is voltak?

El lett már mondva, hogy nem ez a módja az interaktív napi-heti inkrementális rendszermentéseknek.

Az is el lett mondva, hogy a Debian nem nem szereti a PPA-kat. Hanem azokat az Ubuntu rendszerhez találták ki. Az egy dolog, hogy Debian alapokon megy az Ubuntu. De a csomagok függőségei változhatnak és változnak is. Emiatt lehetnek csomagütközések és függőségi hibák is. Valamint eltérhetnek a konfigurációs fájlok helyei és tartalmai is.

Bármelyik Debian, Ubuntu, Linux Mint ISO-t, ha normálisan telepítik és használják. Ilyen hibák nincsenek bennük még béta fázisban sem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Ezek után, ha még mindig úgy gondolod hogy az a módszer ahogy má

Ez egy tévedés, talán az általam tévesen említett "klón" szó késztetett arra, hogy ilyen következtetésre jussál:"Ezek után, ha még mindig úgy gondolod hogy az a módszer ahogy másolgatod a rendszereid rendszer könyvtárait egymásba."  Mind a kettő lemezemen Őnállóan, és egyedileg telepített  Linux Mint van. Csupán abban az egyben egyeznek, hogy ugyanarról az "ISO" lemezképről lettek telepítve. Minden program a bennük levő saját szoftverkezelőből lett rájuk telepítve. " Szerinted ki fogja tudni neked kibogozni távolról, hogy mikor mit íratsz felül egy ilyen átmásolással?" -Én ilyen marhaságot mikor írtam le egyetlen egyszer is? Ebből SEMMI sem igaz!

1. Mindent totálisan félreértesz, így persze, hogy az eredetileg feltett kérdésre nem tudsz (Miért is tudnál?) válaszolni. A kérdés ugyebár az volt, hogy vajon melyik a legjobb böngésző, iletve két merev-lemezen azonos módon teljesen tisztán telepített Linux Mintek egyikén miért nem hajlandók ugyanazok a dolgok egyformán működni? Értelmes válasz csak az lehet, hogy a telepítés során, vagy frissítéskor valami megsérülhetett, valószínűleg azért a régebben telepített lemezen, mert akkor még e téren kevesebb tapasztattal rendelkeztem, és valamit talán rosszul csinálhattam, amire már nem is emlékszem.

A "Home" Könyvtár adatain kívül semmi nem lett rajtuk másolással létrehozva!

A rendszerből sehonnan semmi nem  lett átmentve valamit tresor, te nagyon félreértettél.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

Ezek után, ha még mindig úgy gondolod hogy az a módszer ahogy má

#8 Te nem érted mit csinálsz akkor, amikor két aktívan használt rendszer home könyvtárait másolgatod egymásra. Módosítassz valamit az egyiken, majd rámásásolod a másikra. Amin előtte módosítottál valamit a módosított módosításán. Most sem érted mi miért történik.

A böngészős kérdésre nincs egyértelmű válasz. Erre ezért nem válaszoltam és nem is ajánlok semmit. Nekem van egy ami bevált és azt használom.

Rossz helyen keresed a hibát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

A Home könyvtárak tartalmának

A Home könyvtárak tartalmának semmi köze nincs ahhoz, hogy a Chromium, Opera böngésző, vagy a Minitube az elsőként telepített lemezen miért nem indul? Megismétlem a régebben telepített lemezen vannak (és voltak is) csak hibák. Az számomra az elsődlegesen használt lemez, mindig csak erről másolok adatot a másikra, fordítva nem, ami kizárólag vagy egy új fénykép, vagy szöveges fájl, a már meglévő könyvtárba. Miért nem az újonnan telepítettet használom akkor ? Mert az az idősebb, az még nem sata szabványú, annak kukoricamorzsoló hangja van. De lehet, hogy még meggondolom, majd ha a rajta meglévő 7 bad sector esetleg 8 - ra módosul, vagy valami arra ad gyanút, hogy haldoklik. A régi winchesternek egyelőre 0 bad sectora van, de talán ezért is alkalmasabb archiválásra, mert hibátlan, de már eléggé öreg. Csupán azért van operációs rendszer is rajta önállóan telepítve, hogy baj esetén, a másik lemeztől függetlenül, annak tönkremenetele esetén is valamivel mégiscsak használható maradjon a gépem. Erre nem jó a rendszer mentés, a hard disk ha egyszer megy a hulladékba, arra csak egyedül ez a jó, amit én csinálok. Az adataim a másikon rajta vannak. Te megint csak azon nyargalsz, amin nem kellene, én csak azért írtam le a dolgot, hogy van másik lemezem, amin működnek a dolgok, és az pont az a kifogástalan, amelyiken tegnapelőtt cseréltem le a Debiant Linux Mintre. Talán emezt a régebbi telepítésűt is meg kellene próbálni lecserélni, de túl aprók ezek a hibák még ahhoz, hogy rászánjam magam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

A Home könyvtárak tartalmának

#10  Azt mondtad hogy a home könyvtárat másolod. Most meg azt hogy fotót vagy text fájlt. Akkor csak a személyes dolgaidat vagy a konfig beállításokat is vagy az egészet tokkal-vonóval.

A böngészők konfig beállításai pont a saját könyvtáradban vannak. Csak éppen arról feledkezel meg az egyirányú másoláskor. Hogy az aktív rendszered a frissítés kezelő figyeli és frissíti. Te meg kontrollálatlanul ráküldöd a jegelt klónodra a friss home könyvtárat. Mi van olyankor, ha egyéb más is frissül rendszerszinten? Viszont a klónodra csak a homeban lévő módosítások ketülnek? Ne talán kétszer is frissül ugyan az a komponens addig míg következőleg rá nem küldöd a klónodra. Felmerült itt egy két kérdés amit lehetne még bővíteni. Ezt úgy lehetne mondani, hogy kontrollálatlanul frissíted a klón rendszered. Érzed azért, hogy ez így nem túl frankó.

A bad sector-okat említetted volna egyébként, ha nem cseverészünk ennyit? Mert az is szép dolgokat tud ám művelni, fájlműveleteknél meg pláne. De azért a rendszerben kerressük először a hibát, ugye?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

 Az Opera annyira nem érdekes

Az Opera anyira nem érdekes, a többi viszont már működik . Az az egyetlen, amit nem lehet  máshonnan, csak a honlapjukról letölteni, vagy rossz telepítőt szedtem le, vagy ők elkeverték (Már előfordult, máskor is az rpm volt ott a .deb helyett).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 Opera böngésző

#12 Innen
https://www.opera.com/hu
letöltve, nálam elindul.

Mondom, az

opera

paranccsal tesztelhető a terminálban.

Lám, települt, indul.

Megpróbálhatod ezt is:

-- megállítod az esetleg (háttérben) futó böngészőt, böngésző folyamatokat,

pkill opera

-- átnevezed (biztonsági mentés) a saját beállítás könyvtárát

mv /home/$USER/.config/opera /home/$USER/.config/opera.ORIG

-- a terminált nyitva hagyva, így indítod a böngészőt,

opera

-- a megjelenő szöveget ide másolod (ha hosszú, akkor a paste.ubuntu oldal által oszd meg).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

 opera

 opera

[10560:10560:0915/201922.400570:ERROR:sandbox_linux.cc(378)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-process.
Az Operának nincs parancsikonja sehol, pedig a telepítés állítólag befejeződött. Terminálból a fentieket írja. De találtam olyan böngészőt is, hogy:Epiphany. Most azt tesztelgetem. Komolyan gondolod, hogy érdemes az Operával még ezeken felül foglalkozni? Már régebben próbáltam. Regisztrálva is vagyok szinkronizálná a könyvjelzőimet a valamikorihoz. De már egy ideje nem használtam. Nem láttam semmi jót benne a Chromiumhoz képest. Az lenne már akkor a 6. böngésző itt. Lassan lehetne eltávolítgatni a feleslegeseket. A Facebook lassan mindegyikkel 1,5 GB memóriát kér. Úgy néz ki nagyon sokat egyikkel sem nyerek gyorsaságban. De már nincsen váratlan leállásom, amióta CPU hűtőt cseréltem. Tulajdonképpen a ventilátort egy nagyobbra, mert a pasztázást már sokadszor ismételtem, de nem lehet ennél jobb. A hűtő nézett úgy ki, hogy lehet, hogy semmi köze az AMD 64 - hez.  Az 1000 Ft-os gép mellé úgy adta a hűtőt az eladó, hogy mi tegyük fel rá.  De ez már nem ez a téma, hanem hardware. Amit tresor írt tegnap, a home könyvtárról, abból meg egy szó sem igaz, nem szeretnék tőle itt már semmmit sem olvasni. Lehet, hogy én nem vagyok tisztában dolgokkal, de az ő fejében még nagyobb a homály.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 opera

#14 Két hibalehetőség lehet

1) VNC-t használsz-e?
https://askubuntu.com/questions/1048723/google-chrome-can-not-start-unde...
Vagy Docker-t és ilyesmi homokozót? Két homokozó nehezen fér össze, mármint ez esetben tenni kell valamit ...

2) Ha pl. Snap csomagot is telepítettél az Opera böngészőből (vagy más nem DEB telepítést is végeztél), akkor azt maradéktalanul el kell távolítani, mielőtt telepíted a DEB csomagot. Használd a DEB csomagot mindenképpen. Ha a nem DEB telepítés(ek) eltávolítása valamilyen okból nem lehetséges, marad a rendszervisszaállítás.

Megkérnélek, a teljes kimenetet közöld, kb. így (az opera parancs tekintetében):
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=237961

[joe@ArchBox ~]$ chromium [1904:1995:0612/201105.710016:ERROR:object_proxy.cc(617)] Failed to call method: org.freedesktop.Notifications.GetCapabilities: object_path= /org/freedesktop/Notifications: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.freedesktop.Notifications was not provided by any .service files [1935:1935:0612/201106.435549:ERROR:sandbox_linux.cc(378)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-process. Segmentation fault (core dumped)

Más: a Chromium vagy a Google Chrome is telepítve van?
(szerk.: ja. A Chromium igen)

chromium --version
google-chrome --version

Ha igen, mindkettő indul?

Mit mutat ez a parancs?

opera --version

Nálam ezt (DEB telepítés):

55.0.2994.61

Így hajnalra most elég, még két kimenetet nézzünk, az alábbi indítási módokkal:
https://tinkerboarding.co.uk/forum/thread-1735-post-7416.html#pid7416
(a három hibajelentést néztem meg)

opera --disable-gpu
opera --ignore-gpu-blacklist

Itt a Process Mitigation-ról írnak, de régi a fórum:
https://www.wilderssecurity.com/threads/google-chrome-68-0-3440-75-crash...

Az Opera „miben más”, mint a Chromium? Azt hiszem a VNC-ben (proxy).
Az Epiphany egy Gnome alap böngésző, jó az. Egy teleházban használta egy barátom az összes gépen.
Nekem még a Konqueror tetszik ..., nem is tudom, miért, úgy általában talán.
A Falkon sem rossz, erről nemrég blogot írtam.
Sok böngésző nem hátrány szerintem, mindegyiket fejlesztik, hátha jó lesz még alapon maradna nálam.

-----

Nem szeretnék belemélyedni (nem is követtem) a fájl vagy könyvtár másolgatás témába, de én legfeljebb ezeket másolom és csak egy-egy új OS telepítése után egyszer:
-- .mozilla
-- .thunderbird
-- továbbá pár egyedi konfig fájlt valamint egy firmware-t a TV tunerhez, VLC-hez.
Továbbá külső meghajtóra mentem, ami fontos. Meg felhőbe is ..., legalábbis kéne oda is bizonyos dolgokat. Konfig fájlokat a pastebin.com-ra is, a fiókomba. Más dolgokat DVD-re is .. ezt kicsit gyakrabban kéne.
A Bad Sector-ok jelenléte tényleg nem túl jó azonban.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

 opera

#14
Ezt írtad 2018.aug.9.-én Kimarite PPA-s topikjában:
-"Sziasztok. Feltelepítettem a tartalék lemezemre a Debiant: Miért? Hogy ne legyen mindkettőn ugyanaz. Viszont ha valamelyik HDD elromlik, akkor a másikat teljes értékűként használom, természetesen a home változásait időnként rámentem arra, amelyiket épp nem használom. "
Majd ebben a szálban nekem:
-"A "Home" Könyvtár adatain kívül semmi nem lett rajtuk másolással létrehozva!"
-" Az számomra az elsődlegesen használt lemez, mindig csak erről másolok adatot a másikra, fordítva nem, ami kizárólag vagy egy új fénykép, vagy szöveges fájl, a már meglévő könyvtárba."

Akkor ebből mi az igaz? Valamelyik biztos, csak úgy gondolod nem egészen fontos hogy pontosan leírdd melyik a valóság.

A gépedről:
-"A Facebook alkotott megint valamit, mert már a kezdőoldala kiverte nálam a biztosítékot, de egy erősebb CPU fan lett rá a megoldás. "
-"Az lenne már akkor a 6. böngésző itt. Lassan lehetne eltávolítgatni a feleslegeseket. A Facebook lassan mindegyikkel 1,5 GB memóriát kér. Úgy néz ki nagyon sokat egyikkel sem nyerek gyorsaságban. De már nincsen váratlan leállásom, amióta CPU hűtőt cseréltem. Tulajdonképpen a ventilátort egy nagyobbra, mert a pasztázást már sokadszor ismételtem, de nem lehet ennél jobb. A hűtő nézett úgy ki, hogy lehet, hogy semmi köze az AMD 64 - hez.  Az 1000 Ft-os gép mellé úgy adta a hűtőt az eladó, hogy mi tegyük fel rá.  De ez már nem ez a téma, hanem hardware."

Nem gondolod cseppet sem, hogy a fentebbi utolsó mondat az egyik kiváltó ok lehet?
Elhiszem hogy nem szeretnél olvasni Tőlem további hozzászólást, de ez egy nyílvános topik. Hagyd figyelmen kívűl ha zavar az ha megpróbálják értelmezni a zavaros leírásod.
-Az lehet egyértelműen hibaforrás amit csinálsz a /home másolgatással,
-Az is lehet hibaforrás, ha nem egészen vagy tisztában a dolgokkal,
-A rossz hardware is szintén és itt nem csak a bad sector-os lemezed értem.

Az összes böngészővel problémád van, mind a 6-tal és úgy gondolod a Mint-el van a baj. Nem találod furcsának kicsit? Ezen kéne elgondolkodnod.

Homály legfeljebb a Te problémád esetében van. Valóban nem vagy tisztában dolgokkal, ami nem lehet, hanem biztos. Mert akkor nem írnál és cselekednél egymásnak ellentmondó és nem összefüggő dolgokról.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 opera

#16 -"Sziasztok. Feltelepítettem a tartalék lemezemre a Debiant: Miért? Hogy ne legyen mindkettőn ugyanaz. Viszont ha valamelyik HDD elromlik, akkor a másikat teljes értékűként használom, természetesen a home változásait időnként rámentem arra, amelyiket épp nem használom. "
-- nem tudok sok példát hozni, de elég egy: a Linux Mint alatt a Firefox, a Debian alatt a Firefox ESR dolgozik. A legújabb Firefox elég sok változást hozott, amik nincsenek benne a vállalati (ESR) kiadásban. Bár ez lehet, még nem gond, de más dolgok igen, mert máshogy működnek: a stabil Debian több tekintetben nagyon más, mint az Ubuntu vagy a Linux Mint, a kettő OS közötti beállítás másolgatás nem egészséges ..., persze, megoldható egy home partíció akár több rendszernek, láttam is ilyet (hallottam erről), de az általam említett felhasználó Windows és Linux rendszerek üzemeltetésével foglalkozik, ez a munkája. Ez esetben ő az alkalmazások működését kiemelten figyeli (teszteli) és szükség esetén és akár alkalmazáskönyvtárakat linkel „ide-oda”, stb.. Levelezést (.thunderbird), Firefox beállítási könyvtárat (.mozilla) érdemes másolni, a többi adatot nem feltétlen ... ha valaki nem szakember. De inkább a hardver lehet a sorozatos hibák oka. Persze, nehéz bármely, a szívünkhöz nőtt géptől megszabadulni, de akkor legalább cserélni kell a hibás alkatrészt (HDD) egy jóra. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

 opera

#17 Az idézett mondatra gondoltam, amikor ebben a szálban is olvasni lehetett ezt a "klónozást". Emlékeztem hogy volt egy téma régebben amiben hasonlót írt valaki. Ő volt az is, sajnos ott is elég zavaros tudásról és nem megfelelő használatról olvashattunk. Felmerül az emberben, ha ezek mellett szentül meg van győződve arról hogy amit csinál az csak is úgy jó. Akkor hiába kap standard hibákra való javítási javaslatot, ha nem úgy hajtja végre vagy más is van a háttérben, amiről nem beszél. Az nem fog eredményre vezetni.
Itt van az "1000 Ft-os" gépe, ami random leállt neki. A hűtő cserére azt gondolja, az volt a megoldás. Milyen gép lehet ez? Jó kérdés.
Az nem fordul meg a fejében, amikor személyeskedésbe vált, hogy nem trollkodásból vagy passzióból kérdez az ember mást is. Ami elsőre nem tűnik közvetlen a hibához kapcsolhatónak.
Ha nem azért mert a leírásában vannak nem egyértelmű dolgok és nem mindig ugyanazt mondja.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

"Az összes böngészővel

"Az összes böngészővel problémád van" Nem tudom, ezt megint honnan veszed? Ilyet én soha nem írtam! Most mindegyik jó, az Operát kivéve. A Chromium összeomlását is a CPU túlmelegedése miatti váratlan gép leállás okozta. Az összeomlott állapotból kicsit sokáig tartott neki újból betölteni, és nekem valószínűleg nem volt türelmem ezt kivárni. Mással nem tudom magyarázni, hogy most újra megy. A Firefoxszal is csak az volt a gond, hogy azt gondoltam, túl sokáig töltött eközben a CPU hőmérséklet túllépte a 115 C fokot. Gondoltam talán akad egy ennél gyorsabb böngésző. Nincs nekem problémám egyikkel sem, csak a hűtő csere előtt kerestem volna egy olyat, aminek használata kevéssé forralja a processzort, de ez már a múlt. Rájöttem, hogy egyedül egy erősebb ventilátor tudott ezen segíteni. Sajnos drágább hűtőre nekem nem telik, ez a gép sem érdemli már meg, hogy réz, vagy valami folyadékos hűtőt vegyek. Nagyon jó ventilátort találtam, ezzel most itt csak 37 fok van a processzornál, de nagyon ritkán éri el a 100-at, és sosem áll le. Remélem ezzel a gondom végleg megoldódott. Kimarite: Nekem tetszik az Epiphany. Kicsit fapadosnak tűnik, de nagyon gyors. Előnye még, hogy a Facebook sem ír vissza, hogy ez elavult, cseréljem le (Midori!) Ha valamihez komolyabb kell, ott a Chrome és a Firefox is. Sandbox kérdésben bevallom én vagyok a homály. Nem tudom, a Linux Mintben alapból nincs -e benne, mert én ilyennel nem játszottam. Szerintem hagyjuk az Operát, az összes többi megy, és vannak közötte jobbak. A hiba kijavítása meghaladja a képességeimet, és nem éri meg, hiszen a Chromium összeomlása előtt nem is volt rá igényem, csak az helyett kerestem volna olyat, ami megy, most meg már az összes többi jó, akkor az Opera nekem minek? Talán el sem kellett volna ezt a témát indítanom, megint a türelmetlenségem volt az oka az egésznek.(Nem vártam ki, hogy a Chromium, az összeomlás utáni állapotából talpra álljon). Tresor: "Milyen gép ez?" Ez egy asztali gép, a CPU típusát már sokszor leírtam AMD 64 3200+ Ebből a gép kora is kikövetkeztethető. Talán nem a leggyorsabb, de a vadonatúj Prestigio tabletnél sokkal gyorsabb rajta az internet. (Talán azt is említettem, a fiam vett az anyósnak egy újat, és az mellé kapta ráadásnak egy ezresért.) Igaz, hogy egy PC bontós anyag lehet, de most már a megfelelő hűtéssel mégis hibátlan lett. Ha egyszer most teljesen jó ,akkor meg miért dobjam ki?  

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Tesztek ... nélkülük ne zárjuk le a történetet

#19 Azért ezeket még mutasd meg:

Mi
-- a kimenetük és
-- a második, harmadik parancsra indul az Opera?

opera --version
opera --disable-gpu
opera --ignore-gpu-blacklist

-----

Szereznék egy jobb HDD-t.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

opera --version 55.0.2994.61

opera --version 55.0.2994.61

opera --disable-gpu
[2544:2544:0916/112207.880666:ERROR:gpu_process_transport_factory.cc(1016)] Lost UI shared context. Kilőve

opera --ignore-gpu-blacklist
[2846:2846:0916/112504.648136:ERROR:sandbox_linux.cc(378)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-process.
Nem indul el. Viszont lett neki indító ikonja, ami eddig nem volt. Legelőször (A téma indításakor) a terminálból elindult, mert indító ikonja akkor sem volt, de bezárása után nem indult el soha többet. Erre is csak ezt írja ki: opera
[2987:2987:0916/112726.072868:ERROR:sandbox_linux.cc(378)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-process.
Kilőve
Érdekes, most már mindig utána teszi azt is: Kilőve. Eddig nem beszélt magyarul.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

tesztek

#21 Köszi. Most nem tudok erre mit mondani.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

tesztek

Üdv. Még ami lemaradt, mert ezek után vettem észre, és nem tartottam fontosnak, de talán mond valamit. Amikor be akartam zárni a terminált, azt írta ki, van még futó folyamat a terminálban. Ugyanez volt még órák múlva is bent ragadva. Kikapcsoláskor is problémás volt a dolog, mert perceket késett a kikapcsolással, gondolom akkor sem tudta bezárni a futó folyamatokat. Ezek után eltávolítottam az Operát. Sajnos az volt az eddigi tapasztalatom, hogy amit eltávolítok a gépről, mert hibás, az az újra telepítés után is mindig ugyanolyan lesz. Ezért nem is próbálkozom tovább.  

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

tesztek

#23 Ha eltávolítasz egy programot, akkor érdemes körülnézni a .(pont)-al kezdődő rejtett
mappák között hogy nem maradt-e bent annak a programnak a beállító fájlja(i).
Vagy ha terminálból távolítod el, akkor valahogy így:
sudo apt remove --purge programneve
De ez sem minden esetben távolítja el tejesen - ezután is érdemes visszamaradt beállítófájlokat
keresni. (Pl.: .cache .config .local -> share-ban)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

tesztek

#23 Hát, ha az Opera böngészőt a terminálban indítottad el, akkor az Opera-t kell bezárni, és csak aztán a terminált. Ez minden így indított alkalmazásnál javasolt megoldás (eljárás).
Az utolsó legyen mindig a terminál bezárása: különben erőszakkal szakítod meg az alkalmazás futását, ami olyasmi, amikor a fociban egy játékos luftot/lyukat rúg (neki fájdalmas ... olykor. A csapatának gáz.). Tehát, a megfigyelésed helyes, de teljesen normális, ami történt.

Sok alkalmazást lehet úgy is indítani, hogy csak elindítja a folyamatot, aztán kilép. Ezt a sorvégi & karakterrel tudod elérni. Példa:

opera &

Mondjuk, az Opera éppen nem jó példa előbbire, mert a folyamat megy tovább a terminálban.

Tehát ez a helyes inkább itt:

opera & exit

A Terminator nevű emulátorral teszteltem. Az utőbbi parancs elindítja a böngészőt, aztán bezárja a terminált.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

"Szereznék egy jobb HDD-t."

"Szereznék egy jobb HDD-t." -Igazad lett, fura kattogó hangokat ad ez a HDD, megérett a selejtezésre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Már megint nem indul:

De most komolyan. Ez mi?

chromium-browser
Using PPAPI flash.
--disable-new-tab-first-run --enable-user-scripts --ppapi-flash-path=/usr/lib/adobe-flashplugin/libpepflashplayer.so --ppapi-flash-version=

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Firefoxon kívül semmi

Nem csináltam a géppel semmit tegnap óta nem telepítettem, már nem is akarok. Ma jött egy Opera frissítés. Azóta sem Chromum, sem Google Chrome, sem az Opera, és ezek után már megint Epiphany, de az sem indul. Egyedül Firefox van, de az órákig szenved 1 Facebook oldal betöltésével. Azért akartam megnézni az Opera turbo-t de semmi sem indul. Frissen telepített rendszeren. Mindig ezekkel a böngészőkkel van bajom, legalább 1 menne. De semmi.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Elnézést, a Google chrome 5

Elnézést, a Google chrome 5 perc várakozás után ilyen litániát írt, aztán elindul:

reedesktop.secrets: No such file or directory
Gkr-Message: secret service operation failed: Failed to execute program org.freedesktop.secrets: No such file or directory
[1:1:1002/174708.109314:ERROR:webthread_impl_for_utility_thread.cc(19)] Not implemented reached in virtual blink::ThreadScheduler *blink::scheduler::WebThreadImplForUtilityThread::Scheduler() const
[1:1:1002/174708.582692:ERROR:webthread_impl_for_utility_thread.cc(19)] Not implemented reached in virtual blink::ThreadScheduler *blink::scheduler::WebThreadImplForUtilityThread::Scheduler() const
[1:1:1002/174709.469053:ERROR:webthread_impl_for_utility_thread.cc(19)] Not implemented reached in virtual blink::ThreadScheduler *blink::scheduler::WebThreadImplForUtilityThread::Scheduler() const
[1:1:1002/174710.266290:ERROR:webthread_impl_for_utility_thread.cc(19)] Not implemented reached in virtual blink::ThreadScheduler *blink::scheduler::WebThreadImplForUtilityThread::Scheduler() const
[1:1:1002/174714.719580:ERROR:webthread_impl_for_utility_thread.cc(19)] Not implemented reached in virtual blink::ThreadScheduler *blink::scheduler::WebThreadImplForUtilityThread::Scheduler() const
[1:1:1002/174715.030296:ERROR:webthread_impl_for_utility_thread.cc(19)] Not implemented reached in virtual blink::ThreadScheduler *blink::scheduler::WebThreadImplForUtilityThread::Scheduler() const
[4965:4980:1002/174715.870157:ERROR:service_manager_context.cc(270)] Attempting to run unsupported native service: /opt/google/chrome/content_utility.service
[1:1:1002/174716.003689:ERROR:webthread_impl_for_utility_thread.cc(19)] Not implemented reached in virtual blink::ThreadScheduler *blink::scheduler::WebThreadImplForUtilityThread::Scheduler() const
[1:1:1002/174716.656970:ERROR:webthread_impl_for_utility_thread.cc(19)] Not implemented reached in virtual blink::ThreadScheduler *blink::scheduler::WebThreadImplForUtilityThread::Scheduler() const
[1:1:1002/174740.346680:ERROR:webthread_impl_for_utility_thread.cc(19)] Not implemented reached in virtual blink::ThreadScheduler *blink::scheduler::WebThreadImplForUtilityThread::Scheduler() const

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

 opera

 opera
[5364:5419:1002/175158.177613:ERROR:connection.cc(1867)] History sqlite error 5, errno 0: database is locked, sql: DELETE FROM meta WHERE key=?
[5364:5419:1002/175158.383636:ERROR:connection.cc(1867)] History sqlite error 5, errno 0: database is locked, sql: UPDATE downloads SET state=?, interrupt_reason=? WHERE state=?
Gkr-Message: secret service operation failed: Failed to execute program org.freedesktop.secrets: No such file or directory
[5364:5371:1002/175159.503354:ERROR:background_sync_manager.cc(382)] BackgroundSync failed to init due to backend failure.
[5364:5382:1002/175159.816070:ERROR:gcm_store_impl.cc(304)] Failed to open database /home/mester/.config/opera/GCM Store: IO error: /home/mester/.config/opera/GCM Store/LOCK: No further details. (ChromeMethodBFE: 15::LockFile::1)
[5364:5371:1002/175200.511509:ERROR:service_worker_storage.cc(2104)] Failed to delete the database: Database IO error
Gkr-Message: secret service operation failed: Failed to execute program org.freedesktop.secrets: No such file or directory
[5364:5382:1002/175201.110633:ERROR:gcm_store_impl.cc(414)] Destroy failed: IO error: /home/mester/.config/opera/GCM Store/LOCK: No further details. (ChromeMethodBFE: 15::LockFile::1)
[5364:5371:1002/175201.110957:ERROR:gcm_client_impl.cc(831)] Failed to reset GCM store
[5364:5420:1002/175203.582040:ERROR:connection.cc(1867)] Web sqlite error 5, errno 0: database is locked, sql: COMMIT
[5364:5420:1002/175203.582311:ERROR:connection.cc(1867)] Web sqlite error 1, errno 0: cannot start a transaction within a transaction, sql: BEGIN TRANSACTION
[5364:5420:1002/175203.583683:ERROR:connection.cc(1867)] Web sqlite error 1, errno 0: cannot start a transaction within a transaction, sql: BEGIN TRANSACTION
[5364:5420:1002/175203.607794:ERROR:connection.cc(1867)] Web sqlite error 1, errno 0: cannot start a transaction within a transaction, sql: BEGIN TRANSACTION
[5364:5420:1002/175207.693565:ERROR:connection.cc(1867)] Web sqlite error 1, errno 0: cannot start a transaction within a transaction, sql: BEGIN TRANSACTION
[5364:5420:1002/175207.696772:ERROR:connection.cc(1867)] Web sqlite error 1, errno 0: cannot start a transaction within a transaction, sql: BEGIN TRANSACTION

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

epiphany

epiphany

** (WebKitWebProcess:5657): WARNING **: Error caching form data: Hiba a StartServiceByName hívásakor ehhez: org.freedesktop.secrets: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.Error.Spawn.ExecFailed: Failed to execute program org.freedesktop.secrets: No such file or directory

(WebKitWebProcess:5657): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion 'G_IS_OBJECT (object)' failed

** (WebKitWebProcess:5657): WARNING **: Couldn't retrieve form data: Hiba a StartServiceByName hívásakor ehhez: org.freedesktop.secrets: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.Error.Spawn.ExecFailed: Failed to execute program org.freedesktop.secrets: No such file or directory

(WebKitWebProcess:5657): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion 'G_IS_OBJECT (object)' failed

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

epiphany

#31  Milyen VGA-d van pontosan?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Ennek csak ennyi a bánata,

Ennek csak ennyi a bánata, azért indul gyorsabban:

firefox

 

(firefox:6305): Gtk-WARNING **: Theme parsing error: <data>:1:34: Expected ')' in color definition

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

VGA:

 Samsung Syncmaster 1280x1024. Ezt kérdezted?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

epiphany

#34  Ez a monitorod!!!!!!!!

Milyen grafikus kártyád van?

inxi -G vagy -g a terminálba

 

*** és még Te szerelgetsz gépeket?***

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

inxi -G

 inxi -G

Graphics:  Card: NVIDIA G71 [GeForce 7900 GS]

      Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)

      Resolution: 1280x1024@60.02hz

      GLX Renderer: GeForce 7900 GS/PCIe/SSE2

      GLX Version: 2.1.2 NVIDIA 304.135

Nem szerelgetek. De ezt úgy adták ide, hogy mi rakjuk össze. De rádióműszerész voltam. Csak a CPU-t nem úgy kell pasztázni, mint egy tranzisztort, ez már kiderült.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

inxi -G

#36  Ezt is légy szives:

cat /etc/proc/cpuinfo

Ide másold.

**

Ha nem megy akkor kinn van közvetlen a gyökérben.

cat /proc/cpuinfo

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

inxi -G

#37 cat /etc/proc/cpuinfo
cat: /etc/proc/cpuinfo: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

inxi -G


#37
 cat /proc/cpuinfo
processor  : 0
vendor_id  : AuthenticAMD
cpu family  : 15
model    : 47
model name  : AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+
stepping  : 2
cpu MHz    : 1000.000
cache size  : 512 KB
physical id  : 0
siblings  : 1
core id    : 0
cpu cores  : 1
apicid    : 0
initial apicid  : 0
fpu    : yes
fpu_exception  : yes
cpuid level  : 1
wp    : yes
flags    : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 syscall nx mmxext fxsr_opt lm 3dnowext 3dnow rep_good nopl pni lahf_lm 3dnowprefetch vmmcall
bugs    : fxsave_leak sysret_ss_attrs null_seg swapgs_fence
bogomips  : 2009.48
TLB size  : 1024 4K pages
clflush size  : 64
cache_alignment  : 64
address sizes  : 40 bits physical, 48 bits virtual
power management: ts fid vid ttp tm stc

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

inxi -G

 Most már ideje ezt is kipróbálnom: https://pastebin.com/tEsy6xY1 Az Opera egyre többet írogat, de terminálból legalább elindul, működik. Úgy lehet, a többi is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

inxi -G

#39  Minden böngésződ arra panaszkodik, hogy nem talál bizonyos config fájlokat, továbbá adatbázis I/0 hibák is vannak. Én legelőször futtatnék egy egész éjszakás memória tesztet, majd ennek függvényében folytatnám.

Montad azt is, hogy ebben gépben is csináltál zárlatot a táppal csak ez nem durrant el. Nos ennek fényében én nem sok jóra számítok a memtesztet illetően. Ha az első percekben hibát fog dobni. Úgy el is felejtheted ezt a gépet, vagy valamelyik memória modulodat. Mert vagy ezt vagy azt nem lessz egyszerű másikat szerezned. Lévén már igen tizenéves cuccokról beszélünk. Milyen tápod van pontosan? Ezek fontos tényezők, addig felesleges szoftveres irányba nézelődni. Szerintem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

inxi -G

#41 Kipróbáltam egy másik lemezről, 32 bites LM18 xfce : Itt is panaszkodik:

opera
[1002/200823.504128:ERROR:child_thread_impl.cc(774)] Request for unknown Channel-associated interface: ui::mojom::GpuMain
[1002/200847.522100:ERROR:ticl-message-validator.cc(212)] registration_digest must be non-empty
[1002/200847.522979:ERROR:ticl-message-validator.cc(319)] field registration_summary failed validation in { protocol_version: { version: { major_version: 3 minor_version: 2  }  } client_token: "BfuBe8Ce/W5/S6roLw8iKQ==" registration_summary: { num_registrations: 0 registration_digest: ""  } server_time_ms: 0  }
[1002/200847.523168:ERROR:ticl-message-validator.cc(361)] field header failed validation in { header: { protocol_version: { version: { major_version: 3 minor_version: 2  }  } client_token: "BfuBe8Ce/W5/S6roLw8iKQ==" registration_summary: { num_registrations: 0 registration_digest: ""  } server_time_ms: 0  }  }
[1002/200847.523348:ERROR:protocol-handler.cc(145)] Received invalid message: { header: { protocol_version: { version: { major_version: 3 minor_version: 2  }  } client_token: "BfuBe8Ce/W5/S6roLw8iKQ==" registration_summary: { num_registrations: 0 registration_digest: ""  } server_time_ms: 0  }  }

A memtest hány óra alatt fut le? A kapott gép memóriakártyáit ki lehet próbálni ebben?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

inxi -G

#42  Az függ a gép teljesítményétől ès a memória mennyiségtől. A legfölső állapotjelző 100%-nál van kész. Ha nincs hiba, kírja. Ha van akkor azt is jól látható piros keretben. Az ordas hibák kijönnek az első 10 percben, de pl. Instabil tápnál csak jópár kör után. Amikor már meleg és hidegen még nem produkálja a hibát. Ez igaz a memória modulokra is és az alaplapra is. Ha hibát kapsz az még nem egyértelmű végeredmény. Ezután ki kell deríteni, hogy mi okozza a hibát. Ezt később leírom, hogy Én hogy szoktam.

Ez a legfontosabb elsőre van e memória hibád a gépeddel. A kapott modulokat is lehet majd tesztelni, ha kompatibilisek a lapoddal. De ez ráér később is. Szinte az összes eddigi problémádra választ kaphatunk. Legalábbis a kiváltó okok jó részére.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

Kérném még ezeket is.

 Mehet a pastebin-re, legalább gyakorlod.

inxi -F

sudo inxi -M (igen sudoval kell, mert dmicode alapján olvas)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Egyelőre így: Nem tudom, a

Egyelőre így: Nem tudom, a pastebin-re úgy tudok másikat felrakni, ha a régit törlöm?

A Memtest lefutott, nem talált hibát. A kapott gép is hibátlan. A saját házának az elején van fülhallgató csatlakozó, gondolom amit onnan bedugok az alaplapba, azon a csatlakozón jön ki a fülhallgató leválasztó kapcsolója. A ronda fekete ház miatt akartam átszerelni az enyémbe, sőt még le is van csurgatva, de csak abban működik.
 

sudo inxi -M
[sudo]  jelszava:
Machine:   Mobo: N/A model: NF-CK804 Bios: Phoenixinxi -F
System:    Host: xxxxx-desktop Kernel: 4.10.0-38-generic x86_64 (64 bit)
           Desktop: MATE 1.18.0  Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine:   Mobo: N/A model: NF-CK804 Bios: Phoenix v: 6.00 PG date: 10/31/2006
CPU:       Single core AMD Athlon 64 3200+ (-UP-) cache: 512 KB
           speed/max: 1000/2000 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA G71 [GeForce 7900 GS]
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)
           Resolution: 1280x1024@60.02hz
           GLX Renderer: GeForce 7900 GS/PCIe/SSE2
           GLX Version: 2.1.2 NVIDIA 304.135
Audio:     Card Creative Labs SB Live! EMU10k1 driver: snd_emu10k1
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.10.0-38-generic
Network:   Card: NVIDIA CK804 Ethernet Controller driver: forcedeth
           IF: enp0s10 state: up speed: 100 Mbps duplex: full
           mac: 00:e0:4d:16:a6:df
Drives:    HDD Total Size: 204.9GB (14.7% used)
           ID-1: /dev/sda model: Maxtor_6B120P0 size: 122.9GB
           ID-2: /dev/sdb model: Maxtor_6Y080L0 size: 82.0GB
Partition: ID-1: / size: 111G used: 27G (25%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: swap-1 size: 2.15GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 64.0C mobo: N/A gpu: 44C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 150 Uptime: 9 min Memory: 794.2/1998.3MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35
inxi -F
System:    Host: xxxxx-desktop Kernel: 4.10.0-38-generic x86_64 (64 bit)
           Desktop: MATE 1.18.0  Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine:   Mobo: N/A model: NF-CK804 Bios: Phoenix v: 6.00 PG date: 10/31/2006
CPU:       Single core AMD Athlon 64 3200+ (-UP-) cache: 512 KB
           speed/max: 1000/2000 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA G71 [GeForce 7900 GS]
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)
           Resolution: 1280x1024@60.02hz
           GLX Renderer: GeForce 7900 GS/PCIe/SSE2
           GLX Version: 2.1.2 NVIDIA 304.135
Audio:     Card Creative Labs SB Live! EMU10k1 driver: snd_emu10k1
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.10.0-38-generic
Network:   Card: NVIDIA CK804 Ethernet Controller driver: forcedeth
           IF: enp0s10 state: up speed: 100 Mbps duplex: full
           mac: 00:e0:4d:16:a6:df
Drives:    HDD Total Size: 204.9GB (14.7% used)
           ID-1: /dev/sda model: Maxtor_6B120P0 size: 122.9GB
           ID-2: /dev/sdb model: Maxtor_6Y080L0 size: 82.0GB
Partition: ID-1: / size: 111G used: 27G (25%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: swap-1 size: 2.15GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 64.0C mobo: N/A gpu: 44C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 150 Uptime: 9 min Memory: 794.2/1998.3MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35
v: 6.00 PG date: 10/31/2006

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

Egyelőre így: Nem tudom, a

#45 Futtatsd a tesztet egész éjszaka!
A tápodról nem beszéltél. Milyen tipus pontosan? Belül mit mutat? Púpos kondik ecetera?

Meg még ezt is légy szives, ide is jó lessz.
sudo inxi -m

 

A pastebin főoldalán kezdessz mindig új bejegyzést, amit eddig feltettél nem töröld, mert értelmetlenek lesznek a rámutató linkek.
De Én az Ubuntu pastebint jobban szertem.
paste.ubuntu.com/

Egyértelmű, kitöltöd a poster nevét, a kimásolt szöveget beilleszted, majd paste.A megnyíló oldal linkjét teszed ide. Minden esetben innen indulj ki, mindig új bejegyzés legyen és a régiek linkjei és tartalmai megmaradnak. Amit egyszer be paste-ztál azt nem tudod törölni, nincs is értelme.

****
Ezeket is mutasd meg:
cat /etc/fstab
sudo fdisk -l
df -h
df -i
***

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Gépet cseréltem.

 Hello. Kicseréltem a gépet. kezdjük elölről, vagy hagyjuk rá. Amelyik elindul, azt használom, a többit elfelejtem. Már írtam, hogy tegnap egy Opera frissítés jött a gépre, attól zavarodott meg. Ez nem géphiba! Sohasem volt az! Ugyanezt csinálja a teljesen másik gépen. A 6 böngészőből kell kidobni a problémásakat, esetleg a rendszerhibát javítani. Újratelepíteni nem szeretném, mert minden működik a böngészőkön kívül. Kiválóan el leszek, Firefox Google-chrome és Epiphany untig elég lesz. A Chromiumot és az Operát eltávolítom inkább, ha nem lehet őket javítani.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Másik gép:

  cat /proc/cpuinfo

processor : 0
vendor_id : AuthenticAMD
cpu family : 15
model : 75
model name : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4600+
stepping : 2
microcode : 0x68
cpu MHz : 1000.000
cache size : 512 KB
physical id : 0
siblings : 2
core id : 0
cpu cores : 2
apicid : 0
initial apicid : 0
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 1
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx mmxext fxsr_opt rdtscp lm 3dnowext 3dnow rep_good nopl extd_apicid pni cx16 lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy 3dnowprefetch vmmcall
bugs : fxsave_leak sysret_ss_attrs null_seg swapgs_fence amd_e400
bogomips : 2004.12
TLB size : 1024 4K pages
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 40 bits physical, 48 bits virtual
power management: ts fid vid ttp tm stc
 
processor : 1
vendor_id : AuthenticAMD
cpu family : 15
model : 75
model name : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4600+
stepping : 2
microcode : 0x68
cpu MHz : 1000.000
cache size : 512 KB
physical id : 0
siblings : 2
core id : 1
cpu cores : 2
apicid : 1
initial apicid : 1
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 1
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx mmxext fxsr_opt rdtscp lm 3dnowext 3dnow rep_good nopl extd_apicid pni cx16 lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy 3dnowprefetch vmmcall
bugs : fxsave_leak sysret_ss_attrs null_seg swapgs_fence amd_e400
bogomips : 2004.12
TLB size : 1024 4K pages
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 40 bits physical, 48 bits virtual
power management: ts fid vid ttp tm stc


Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

sudo inxi -mMemory: Array

 sudo inxi -m

Memory: Array-1 capacity: 2 GB devices: 4 EC: None


      Device-1: A0 size: 512 MB speed: 400 MHz type: N/A

      Device-2: A1 size: 512 MB speed: 400 MHz type: N/A

      Device-3: A2 size: 512 MB speed: 400 MHz type: N/A

      Device-4: A3 size: 512 MB speed: 400 MHz type: N/A


Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Gépet cseréltem.

Nem kell. Soha nem is kellett volna, ha a Facebook megint nem frissít be olyat, hogy órákig töltöget. Ilyenkor talán gyorsabb a Chromium, mint a Firefeox. A Google-chrome-ban vannak régi olyan könyvjelzőim is, amiket még a Windows XP korszakban jelöltem meg. Az ezért kell. Az Epiphany nem tud lejátszani videókat, viszont villámgyorsan tölti be a szöveges oldalakat. A Chromiumban  minden videót le lehet játszani, legyen az bármilyen formátum. De ha kicseréltem azt a régi lassú gépet egy sokkal gyorsabbra, akkor ez az egész újragondolandó. Ha a Firefox egy másodperc alatt betölt, és nem egy fél óra alatt, akkor tényleg kár annyi böngésző. Remélem érthetően magyaráztam. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Oldalak