Chromium böngésző

Fórum: 

A Chromium böngészőnek elvileg ugyanúgy kellene működnie, mint a Google Chromnak, de ...

Valaki úgy döntött hogy a keresőmotorokat megritkítja a telepítőcsomagban. (Sok jót nem kívántam neki.) Így lesz a barátságos linuxból barátságtalan. 

Van azért megoldás és nem kell dobni a Chromiumot rögtön.

A keresőmotorok telepíthetők némi utánjárással.  A google így:

Beállítások/Keresőmotor/hozzáadás

Keresőmotor: Google

Gyorsparancs: @google.com

URL, ahol a lekérdezést a(z) %s helyettesíti: google:baseURL}search?q=%s&{google:RLZ}

Mentés

A keresőmotor megjelenik a "Webhely vagy oldal" sorok között. A beállítónál (három pötty) elsődlegessé tehető.

 

Na ne már

A Chromium böngészőnek elvileg ugyanúgy kellene működnie, mint a Google Chromnak

Dehogy kellene.  Miért is? Az egyik egyik a másik másik. A Chromium meg pont azért lett, hogy mentes legyen a Google-tól. Nem ezért használod magad is? Ehhez képest pont a Google kereső hiányzik?

Miért nem Google Chrome? Elérhető, telepíthető linuxra.

Egyébként egy csomó Google szolgáltatást sem támogat a Chromium, ebben is más mint a Chrome. (Mármint a Google nem támogatja a Chromiumot). Csak szólok.

De mindegy is, a Chromium arról szól, hogy a Google mumustól minél távolabb.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nálam nincs ilyen gond a

Nálam nincs ilyen gond a Chromiumal, a keresőmotorok megvannak: https://ibb.co/ygtnkpf ez a legújabb Verzió: 112.0.5615.49 . A KDE neont használom pillanatnyilag, ezen próbáltam a Google Chrome-t a Firefox json könyvjelzőket nem fogadja el csak ha átkonvertálod HTML-be. A Chromium simán kezeli: https://ibb.co/NtxJWhV Ezt tartom a Firefox mellett a legjobb böngészőnek Linuxokon.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

A Google Chrome és a Chromium

A Google Chrome és a Chromium böngésző két különböző webböngésző, bár a kettő nagyon hasonló és alapvetően ugyanazokat a funkciókat kínálja. A Google Chrome a Google cég által fejlesztett böngésző, míg a Chromium böngésző az open-source projekt, amelyet a Google hozott létre. A Chromium a Google Chrome böngésző alapjául szolgál, és nyílt forráskódú, míg a Google Chrome böngésző további funkciókat és szolgáltatásokat kínál, amelyek nincsenek elérhetőek a Chromium böngészőben.

Az egyik fő különbség a két böngésző között az, hogy a Google Chrome-ban vannak olyan funkciók, amelyek a Google szolgáltatásaira támaszkodnak, például a Google-fiók szinkronizálása vagy a Google Drive-hoz való hozzáférés. Emellett a Google Chrome böngésző rendelkezik saját beépített Adobe Flash lejátszóval, amelyet a Chromium böngésző nem tartalmaz. A Google Chrome böngészőt általában a felhasználók számára nyújtott teljes körű szolgáltatások miatt választják, míg a fejlesztők és az egyéni felhasználók inkább a Chromiumot választják a nyílt forráskódú és testreszabható lehetőségek miatt.

Míg mindkét böngésző a Google által fejlesztett Chrome motorra épül, és hasonló kinézettel és funkciókkal rendelkezik, a Google Chrome-ban található egyéb beépített szolgáltatások és funkciók miatt lehetnek különbségek a teljesítmény, a sebesség és a használati élmény tekintetében.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

chromium

Elnézést kell kérnem!

Három debián alapú disztribúciót tesztelek hogy eldöntsem melyiket válasszam. Lehet hogy rossz fórumra tettem a megritkított keresőmotorra vonatkozó bejegyzést. Igen tudom, hogy a Google Chrom a egy Chromium alapra építkező változat de az alpok azonosak. Ezért nem értettem, hogy miért kizárólag csak a "kacsás" keresőmotort látom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

chromium

#4 Nem tévedtem, csak a szoftverkezelőben lévő két chromium böngésző közül azt töltöttem le, amelyik közvetlenül a Linux Mint oldalra visz és ennek tényleg nincs google keresőmotorja. Hogy miért ezt választottam? Az embléma azt mutatta, hogy ez nem Flathub csomag.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve