Chromium

Fórum: 

Sziasztok,

szeretném átvinni a windows 11 rendszeren lévő Chrome böngésző könyvjelzőit, mentett jelszavakat és beállításait a Linuxra.   A Chromban szinkronizálva vannak az adataim. Telepítettem egy Chromium böngészőt de nem mertem kísérletezni nehogy letöröljem az adatokat.

Át lehet vinni a Chromiumba ezeket az adatokat?

Chromium nem Chrome

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Röviden, Chrome kell ehhez, amit a Google oldaláról tudsz letölteni. A Chromium az  egy a Chrome kódjára épített böngésző, amiből kiszedtek minden Google funkciót, ami nem böngészéssel kapcsolatos. Azaz nem éred el a Google szolgáltatásokat vele, ahogy a Chrome-val.

A Chromium azért készült, hogy elejét vegye a "Google kémkedésének."

Ha telepíted a Google Chrome-t, és automatikus bejelentkezést használsz, akkor előfordulhat, hogy a Chrome indításakor mindenféle hitelesítési kulcsokra, és kulcskarikákra, ill. azok hiányára panaszkodik, ez ismert dolog, ha ez van, akkor módosítani kell az indítóparancsot a menüben, desktop fájlokban erre:

/usr/bin/google-chrome-stable --password-store=basic %U

Ha előjön, akkor szólj, és folytatjuk. (hogy kell módosítani az indítóparancsot témát)

Köszönöm a gyors választ.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm a gyors választ. Sikerült telepítsem a Google Chrome-t a hivatalos oldalról és a bejelentkezés után szinkronizálta az adataimat. Egyenlőre minden működik a Chrome-mal, nincs gond a bejelentkezéssel. Talán kicsit gyorsabban betölt mint a Windows 11-en.