canon pixma ip4200 probléma

Fórum: 

Kaptam egy címbéli nyomtatót. Hónapokig használtam, de most bemondta az unalmast. A narancssárga led ötször villan. Átnéztem a netet, írtak is mindenfélét. Hulladéktartály gond, nyomtatófej hiba, az ott leírtakat próbáltam végrehajtani, eredmény nulla.

Van-e valami okosság a nyomtató használhatóvá tételére, vagy kuka a nyomtató?

esetleg

Meg lehet próbálni fémradírral a fej, fejtartó kontaktjait lesikálni, talán segít. (Nem részletezted mik voltak ott leírva, amiket végigpróbáltál). Egyébként elég régi nyomtató, a végét járhatja, nem biztos, hogy megéri szervízeltetni, egy új TS705-et beszerezni könnyebb. Ha hulladéktartó a gond, akkor azt házilag nem lehet megoldani, mert hiába van kitakarítva, a nyomató nem azt nézi, hogy mennyi ott dzsuva, hanem számolja, hogy hány tisztítás volt, oszt a számláló elér egy határértéket, akkor kakukk. Ezt csak spéci szoftverrel lehet lenullázni. Nekem anno az IP 5200-asom adta így be a kulcsot, volt profi nyomatószerelő ismim, akinek volt új nyomatófeje is, meg tartója is, meg is tudta volna javítani, de az általános kopással nem tudott mit kezdeni, ő maga mondta, hogy rá lehet költeni egy rakat pénzt, de akkor is kb. egy-két évig lesz jó, akkor jobb, ha veszek új nyomatót. (Annál a nyomatómnál a vége felé már apró műanyag morzsák is kerültek a konyomtatott papírra)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Canon PIXMA iP4200

Ha az ajánlott tisztítás nem válik be, érdemes ránézni Live rendszer alatt, netán telepítesz egy Windowst,és ott is. Mindez, azt zárja ki, a „Linux” rendszeren van valami gond. Ugye, a gyár nem támogatja manapság,
https://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/printers/inkjet/pixma_ip_series/pixma_ip4200.html?type=drivers&language=hu&os=linux%20(64-bit)
a HP-hoz került a támogatás, de ezt vélhetően tudod is.
Gazdagréten (Budapest) vettem egyszer használt nyomtatót, szervízből (nem javítattam még náluk, minden nyomtatóm működik), ... szóval, meg is nézetheted, ha van számodra megbízhtaó, megfizethető szervíz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Canon PIXMA iP4200

#2 Ez rendszertől független hiba, ha nincs rákötve a gépre, akkor is fennáll. 5 villantás nyomatófej gond, remélhetőleg kontakt tisztítás segít, mert új fejet már képtelenség ehhez kapni, vagy ha igen, akkor egy új nyomtató árába kerül. Ha a hulladéktároló tele, akkor 8-at villan a LED, remélhetőleg nem ez a helyzet (nem tudom miért jött szóba a hulladéktároló), de ha ez is gond, akkor csak szervíz, vagy kuka.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

canon pixma ip4200 konklúzió

Köszönöm a reagálásokat. A jelzett lehetőségeket megtaláltam az interneten. Ki is próbáltam azokat. Azért kérdeztem, hátha van még más megoldási lehetőség. A nyomtatót ingyen kaptam. Minden fizetős megoldás túl drága lenne.

A gáz az, hogy pont a meghibásodás előtt raktam bele új patronokat és vettem egy új patrongarnitúrát is

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

canon pixma ip4200 konklúzió

#4 Tehát eredetileg amikor kaptad nem jelentkezett a hiba, csak miután az új patronok belekerültek?

Lehet patronhiba (chip) is. Milyen patronok? vannak rajta chipek? (Lehet cship nélkül is kapni, aminél a chipet külön kell beszerezni)

Egyébként elhamarkodott dolog volt mindjárt 2 garnitúrát beszerezni. Én megpróbálnék új fejet szerezni, de ez ma már majdnem annyiba kerül, mint egy új nyomtató. Azt tudni kell, hogy ugyanilyen fej van az MP500 és M530 nyomtatókban is, illetve erre lehet keresni: QY6-0059-000

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

canon pixma ip4200 konklúzió

#5 Nem. A nyomtatót már használtam az új patronokkal. Utángyártott patronok chippel. Mint írtam ingyenes volt, nem költök rá.

Jut eszembe, nem lehetne egy hardver csere-bere rovatot nyitni?

A megmaradt patronokat szivesen elajándékozom (ingyen, de csak akkor, ha érte jönnek).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Megnyitva

#6 Hardver és szoftver cserebere, bazár, butik, piac...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve