Fórum:
Most vettem egy flatbed Canon Lide 300 szkennert.
Nincs külön tápja, az USB-ről kap. Próbáltam szennelni, az alapértelmezett "szkenner" alkalmazás meg is találja a szkennert - de ha ráklikkelek a szkennelés gombra, hibaüzenet jön: "Kommunikációs hiba a szkennerrel".
Rákerestem a neten, a Cannon oldalán van Linux driver. Letöltöttem, telepítettem (64 bites verziót, a gépemnek megfelelően), az jött válaszul, hogy már van telepítve ugyanaz a verzió, akarom-e felülírni? Leokéztam, felülírtam, újra próbáltam, ugyanaz.
Böngésztem tovább a neten, olvastam olyasmit, hogy a SANE alkalmazás nagyon profi, minden problémát megold. Volt a REPO-ban, telepítettem.
Eredmény majdnem ugyanaz, üzenet: "Hiba az olvasás alatt: hiba az eszköz B/K alatt."
Találtam egy angol nyelvű, ugyanezzel a problémával foglalkozó posztot, ahol elvileg valaki megoldotta saját magának ezt a gondot. A leírás szerint valami olyasmi a probléma, hogy a System saját maga dönti el, az egyes USB portok energiaellátása be van-e kapcsolva alapértelmezésben, vagy "auto" beállításban van, amikor is a rendszer maga dönti el, hogy be legyen-e kapcsolva. Az illető azt írta, hogy terminálból bekapcsolta az összes USB portot "BE" állásba, és onnantól működött a szkennere. No mármost, én nem vagyok otthon a terminál parancsokban, ezért nem álltam neki vakon megismételni az általa leírt több lépcsős terminál műveleteket.
Tudna valaki segíteni ebben az ügyben? Akár abban, hogy hogyan tudnám azt az egy USB portot beazonosítani, és bekapcsolni, amin a szkenner van, akár abban, hogy az összes USB port energiaellátása be legyen kapcsolva?
Előre is köszönöm.

Találtam egy posztot
Beküldte csuhas32 -
Értékelés:
...No mármost, én nem vagyok otthon a terminál parancsokban, ezért nem álltam neki vakon megismételni az általa leírt több lépcsős terminál műveleteket.
Szia!
Ilyenkor érdemes belinkelni ide azt a posztot, hátha olvassa olyan a témát, aki jártasabb nálad a terminálos parancsokban és tud neked segíteni.
Találtam egy posztot
Beküldte Graszi -
Értékelés:
Kedves Mindenki!
Elnézést, sikerült szokatlanul Lámának lennem.
Semmi köze semmilyen driver-hez a problémának. A Canon valamely általam ismeretlen és nem átlátható okból tett a gép aljára egy mechanikus biztonsági kapcsolót, amit el kell tolni kézzel a használat megkezdése előtt. S mivel egy szkenner amúgy elég egyszerű plug'n play szerkezet, nem olvastam el a használati útmutatót, csak miután Win10 alatt is kipróbáltam, és úgy sem működött. Aztán egyből működött minden, Linux alatt is. Roppantul szégyellem magam, de örülök, hogy egyszerű volt a megoldás.
Megoldva
Beküldte csuhas32 -
Értékelés:
Ne szégyenkezz, nincs miért, sőt!
Ügyes voltál, megoldottad és meg is osztottad a módját, így lehet, ha más is ugyanebbe botlik bele, akkor neki a hozzászólásod nagy segítség lesz.
Köszönjük!
Találtam egy posztot
Beküldte kami911 -
Értékelés:
Semmi gond, de a síkágyas lapolvasón van ilyen védelem, szállításhoz érdemes visszakapcsolni, ne mozduljon el a scanner rész. Így nem sérül az eszköz precíziós része.