Bluetooth egeret elveszíti a rendszer

Fórum: 

Hónapok óta használom a legnagyobb megelégedéssel a Dell bluetooth egeremet, 3 nappal ezelőttig  semmi gond nem volt.
Egy indításnál a bluetooth ikon jelezte hogy felismerte az egeret... pár másodperc múlva lecsatlakoztatta. Ezt ismételte többször, arra gondoltam hogy merül az elem az egérbe, kapott két új elemet, a hibajelenség nem változott. (a régi elemeket visszatettem mert nem az a baja)
Bemenve a bluetooth beállításokba, az egeret újrapárosítva sem jó, akkor megint le-fel-le-fel csatlakozik. Jelzi hogy az egér felismerve, majd connect-reconnect, ez váltakozik. Random reconnecten marad, ilyenkor a connect gombra nyomva manuálisan, ugyanígy le-fel csatlakozik. Ilyenkor ha az egeret eltávolítom és újrapárosítom se jó, csak úgy hogy eltávolítom, reboot, párosítás, így  10-ből kb. 8x megjavul. Néha a reboot sem segít. 
Átbootolva W10 alá 2 napja tesztelem, az egér és a kapcsolat stabil, nem szakad, hibátlan. Kipróbáltam menet közben többször kikapcsoltam az egeret , többször újraindítottam a Wint, majd vissza, atomstabil  az egér. Párosítottam többször a telefonommal is, tökéletes úgyhogy valami a Linux Manjaroval történt.
Nem tudom beazonosítani, mitől, pontosan mióta van a hiba, az biztos hogy sem frissítéshez, sem új hardverhez nem köthető, egyszer csak jelentkezett a hiba.
Ötletem sincs a megoldásra. 

Ez a parancs Arch alatt is

Ez a parancs Arch alatt is ugyanez? mert:

[tibi@tibi-manjaro ~]$ dmesg
dmesg: read kernel buffer failed: A művelet nem engedélyezett
[tibi@tibi-manjaro ~]$

Szerkesztve, tárgytalan, kellett elé egy sudo.
Most  melóba vagyok, a bluetooth egér meg otthon van, holnap megcsinálom amit kértél.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ez a parancs Arch alatt is

#2 A Debian (és az LMDE 3) kernel biztonsági beállítása ez. Kernel hardening (keményítés).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve