Bluetooth egeret elveszíti a rendszer

Fórum: 

Hónapok óta használom a legnagyobb megelégedéssel a Dell bluetooth egeremet, 3 nappal ezelőttig  semmi gond nem volt.
Egy indításnál a bluetooth ikon jelezte hogy felismerte az egeret... pár másodperc múlva lecsatlakoztatta. Ezt ismételte többször, arra gondoltam hogy merül az elem az egérbe, kapott két új elemet, a hibajelenség nem változott. (a régi elemeket visszatettem mert nem az a baja)
Bemenve a bluetooth beállításokba, az egeret újrapárosítva sem jó, akkor megint le-fel-le-fel csatlakozik. Jelzi hogy az egér felismerve, majd connect-reconnect, ez váltakozik. Random reconnecten marad, ilyenkor a connect gombra nyomva manuálisan, ugyanígy le-fel csatlakozik. Ilyenkor ha az egeret eltávolítom és újrapárosítom se jó, csak úgy hogy eltávolítom, reboot, párosítás, így  10-ből kb. 8x megjavul. Néha a reboot sem segít. 
Átbootolva W10 alá 2 napja tesztelem, az egér és a kapcsolat stabil, nem szakad, hibátlan. Kipróbáltam menet közben többször kikapcsoltam az egeret , többször újraindítottam a Wint, majd vissza, atomstabil  az egér. Párosítottam többször a telefonommal is, tökéletes úgyhogy valami a Linux Manjaroval történt.
Nem tudom beazonosítani, mitől, pontosan mióta van a hiba, az biztos hogy sem frissítéshez, sem új hardverhez nem köthető, egyszer csak jelentkezett a hiba.
Ötletem sincs a megoldásra. 

Ez a parancs Arch alatt is

Ez a parancs Arch alatt is ugyanez? mert:

[tibi@tibi-manjaro ~]$ dmesg
dmesg: read kernel buffer failed: A művelet nem engedélyezett
[tibi@tibi-manjaro ~]$

Szerkesztve, tárgytalan, kellett elé egy sudo.
Most  melóba vagyok, a bluetooth egér meg otthon van, holnap megcsinálom amit kértél.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ez a parancs Arch alatt is

#2 A Debian (és az LMDE 3) kernel biztonsági beállítása ez. Kernel hardening (keményítés).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
NánuNánu képe

amikor megjelent a genius dx

amikor megjelent a genius dx-8000 blueye egér, akkor vettem egyet. azóta is blueye egeret használok. soha semmilyen linux rendszeren nem volt velük semmi gond. a dx-8000-esnek pár napja ment tönkre a görgetője, aminek egyszerűen kezdett szétesni a kémiai szerkezete. maga az egér működik, csak a görgő használhatatlan. nálunk a genius blueye egér a sláger.

mindenesetre manjaro esetében ez a gond meg szokott oldódni, miután bluez-plugins és bluez-utils csomagokat telepítik, bár nálam blueye egerek vannak szolgálatban és ilyen egér gondom még nem volt manjaro alatt sem. a kerneles része is áthidalva...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

amikor megjelent a genius dx

#5 2019 június 07-re lett megígérve a válasz, de máig sem êrkezett meg. :) Nem érte utol magát ... van ilyen. Ahogy tud, majd válaszol.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

amikor megjelent a genius dx

#6
Nem válaszoltam akkor mert valószínű jött egy újabb probléma másnapra, harmadnapra mégújabb stb.
Aztán Manjaro ment a levesbe jött Mint és Debian, ugyanaz a bughalmaz jelentkezett, majd fél éve egy Ubuntu hiba nélkül működik.
Erről írtam többször, a hardverem csak Ubuntu kompatibilis úgylátszik mert az öszes többi disztrő megmagyarázhatatlan és qurvára bosszantó hibák tömkelegét produkálta, az Ubi meg pl. 6 hónap alatt egyszer sem veszítette el a BT egeremet, és ehhez egy árva betűt vagy parancsot sem kellett kiadnom terminálba, sem bluez és egyéb bt. modulokat letöltenem, konfigurálnom.

Hát ezért nem válaszoltam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

amikor megjelent a genius dx

#7 Jó, de látod, mire vezet mindez. Más segít, azaz időt fordít a problémád megoldására...
A helyes megoldás ilyenkor egy rövid indoklással lezárni a topiko(ka)t.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

amikor megjelent a genius dx

#8 Ebben igazad van.

Viszont, NánuNánu kolléga egy másfél éves bejegyzésre reagált, a jószándékot nem vitatom de a tanács az volt hogy az Ő egerét nem veszíti el a rendszer, ezzel ugye sokra megyek, és ajánlotta a bluez csomagokat.
Ha végigolvasta volna a topikot akkor rájön hogy a bluez  és bluedevil csomagokon és még 200 sor terminálon már túl van a téma.

Köszönöm az utólagos segítő szándékot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

amikor megjelent a genius dx

#9 Ha végigolvasta volna a topikot akkor rájön hogy a bluez  és bluedevil csomagokon és még 200 sor terminálon már túl van a téma.

A te fejedben lehet, megfordultak ezek a dolgok, és bizonyára a kezed is vezérelted, de - előzményben - sem bluez, sem bluedevil próbát, sem 200 soros terminál kimenetet nem látok. Mindezt nem írtad le. ;)
Firefox keresés az oldal tartalmában: bal Ctrl + F

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

amikor megjelent a genius dx

#10 Ismét igazad van, de nézd el nekem mert a blutusszal valóban istentelenül sokat szívtam minden Linux alatt, és valóban több 100 sor terminál volt meg bluez meg bluedevil meg bluemittudomménmi, csak nem ebben hanem egy másik topikban ahol BT headsetekkel szenvedtem.
https://linuxmint.hu/comment/35693#comment-35693  

Bocs hogy elkevertem.

Utóirat, ez az Ubuntu minden eddig csatlakoztatott bármilyen BT eszközt hibátlanul kezel, egyetlen egy sor terminál vagy modulok telepítgetése nélkül,
vagyis az előző Linuxok mégiscsak nem tudtak valamit amit az Ubi meg tud.
Én mint laikus ezt vonom le. Természetesen tévedhetek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve