Biztonságos kommunikáció Skype helyett

Fórum: 

Ezt a uTox tox.chat/   utox.org/ audio, video, text & file kommunikátort szeretném belinkelni, hogy a LXDE és XFCE menüből legyen indítható. Tar.gz -ből kibontva mint portable használható. Hogyan lehet linkelni?

kimarite képe

Menü szerkesztés, alkalmazás indító (Xfce, LMDE)

@#0 A leírás Xfce-re biztosan, és az LXDE-re is vélhetően jó (pár cuccot az Xfce-ből használ), de az 'exo'-cucc freedesktop.org specifikáció, szabvány, azaz minden asztali környezetben [kivéve Gnome3 és Unity, ezeknél nem bizonyított] működnek. Minden rendszer használja manapság. https://linuxmint.hu/blog/2015/12/az-xfce-asztali-kornyezet-alkalmazas-m...
A képek magukért beszélnek.

Ha csak terminálból indítható és ott futna -ilyen például a 'Tiger' alkalmazás- akkor bűvészkedned kéne az elérési út elé tett valamilyen terminálos paranccsal és kapcsolóval (pl. 'terminator -e /elérési/út/program.bin'), hogy onnan fusson. De az gépelés közben rájöttem, egy VoIP kliens nem ilyen (általában). A könyvtára maradhat a saját könyvtáradban, így a futtatható , indító ('bin') fájl elérési útja 'oda vezet'. Bizonyos esetekben lehetne a 'local' alá másolni (ha bin ; lib könyvtárai vannak az alkalmazásnak), de elvan a saját könyvtárban is. Csak te használhatod így, vagy bemásolod más felhasználó saját könyvtárába is ...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE: Biztonságos kommunikáció Skype helyett

 #0 Nem akarok flamet indítani, de E.Snowden óta ez már nem az első biztonságos alkalmazás, amivel találkozok. Ettől még lehet az, de akkor most győzze meg az ember az ismerőseit, hogy használják skype helyett mikor az nekik kényelmes? Sőt mióta a facebook bevezette a videocsevegés lehetőségét ami már linuxon is működik, a skype is az enyészeté lesz lassan szerintem. A cégek pedig megoldják maguknak máshogy.

Ebbe nem vettem bele azt, hogyha neked van kivel használnod akkor OK, de egyébként nem tudom mennyi jövője van ennek. Kicsit olyan árral szembe dolognak tűnik az egész.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Biztonságos kommunikáció Skype helyett

#2 Nem is kell hogy a facbookosok ezt használják. Elég ha mi használjuk. Ha minden facebookos ezt használná akkor nem lenne bisztonságos és ez kerülne a célkeresztbe (ha még nem került). Érdekelne melyek azok az alkalmazások amelyekkel esetleg találkoztál. Soha nem lehet tudni mikor lehet hasznos. Esetleg lehetne listába is venni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE: Biztonságos kommunikáció Skype helyett

#3   Van egy anoním szörfözésre, biztonságos kommunikációra kihegyezett rendszer.

Live-ban kipróbálhatod. (2 Skype alternatíva is van rajta...a Jitsi, és a Ring.)

 

https://sourceforge.net/projects/mofolinux/?source=directory

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE: Biztonságos kommunikáció Skype helyett

#4 Jól néz ki a Mofo cucc. Tömve van minden jó dologgal csak nem bogoztam ki hogy be van-e konfigurálva. Mert ha ezt konfigurálni kell akkor szabadságot kell kérni....

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE: Biztonságos kommunikáció Skype helyett

 #3 Mondjuk a Tails.

Hivatalos weboldal itt.

-Most én azért nem fogom megtagadni az ismerőseimet, mert facebookot használnak, itt az oldalon meg úgy igazán senkivel sincs privát megbeszélni valóm. Főleg olyan nem, ami "Top Secret". Amiről meg nem akarom, hogy tudjanak, arról nem beszélek sehol.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Hogyan lehet linkelni?

#7 Igen, ez is jó a menü szerkesztésre ..for example :)
Remélhetőleg lesznek még ötletek (akár fejlesztői téren)..;
'... and I can't see danger - anymore'
https://www.youtube.com/watch?v=J020cBNz3QU

szpassziba

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Biztonságos kommunikáció Skype helyett

" Ebbe nem vettem bele azt, hogyha neked van kivel használnod akkor OK, de egyébként nem tudom mennyi jövője van ennek. Kicsit olyan árral szembe dolognak tűnik az egész."

Nem flame, csak leírom: ha valaki baráti körben használja az ilyen dolgokat már sokkal többet tesz a saját biztonságáért, mint a legtöbb vállakozás*. Érdemes nagyon elgondolkodni, hogy ha van rá mód alternatív megoldásokat hesználjon, mert nem túl kivánatos, hogy mindenki mindent tudjon rólad. 

Én egy szakdolgozatnál voltam teszt alany, aki engedélyezte, hogy az emberke vizsgálja és elemezze a net-es jelenlétemet. Csak pár adatot kellett megadni, és abból követte le a tevékenységemet. Nem kicsit lettem pánikban, hogy mit lehet összeszedni rólam, ha csak azt a pár adatot ismeri: IP, nicknevek, email cím. Azt azért kell tudni, hogy addig azt hittem, hogy nem adok meg semmi olyant, ami kellemetlen, de...És ebben nem volt benne, hogy második körben azt tesztelte, hogy egy hivatalos megkeresésre mi mindent adnak ki a szolgáltatók. 

Szóval nem árt a paranoid óvatosság. 

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE: Biztonságos kommunikáció Skype helyett

#9 Ezeknek is utánanézhetsz.
Telegram
Tox

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mi lenne ha először

Mi lenne ha először készítenél egy hordozható verziót a kiválasztott programból, azután csak elhelyeznél egy megfelelő linket oda ahhova akarsz? Ezt találtam: http://appimage.org/

+1 A pidgint lehet otr-el is használni.

++1 https://mega.nz/

Kim Dotcom skype alternatívának hírdette, még nicsen készen.

A teamviewer egészen biztosan rossz ötlet.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Mi lenne ha először

#12 Ez a program portable (hordozható?) és egyetlen fájlból áll. Teheted bárhová, és egyszerübb kezelni ha linkelve van (a menübe)

Nem ismerem a teamviewert. Miből gondolod hogy nem jó ötlet?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Létezik a toxhoz nagyon

Létezik egy, a toxhoz nagyon hasonló ricochet nevű program, ami biztosan működik az appimagel.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve