Billentyűzetet vennék

Fórum: 

Sziasztok,

szeretnék kérni javaslatokat, saját tapasztalat leírásokat - ki milyen billentyűzetet használ és mit javasolna vásárlásra..

ami fontos lenne számomra az a háttérvilágítás és mivel sokat kell írnom, gépelnem -kényelmi szempontok - ergonómia, gombok mérete stílusa, stb...na és a kompatibilitás linux mint 17.3 cinnamon-nal...

köszönöm.

szhf62 képe

Szia @basix.

Szia @basix.
Nekem egy őskövület angol gyártmányú IBM PS2-es billentyűzetem van, ami az összes Pentiumos gépemet kiszolgálta, és a mai napig is hibátlanul működik. Voltak ez mellett más, kisebb terjedelmű kínai billentyűzeteim is (ennek a hossza a 19 collos monitor méretével egyezik meg), azok nem bírták a strapát hosszútávon. Nagyon "kézhez álló" elrendezésű, kényelmes, ívelt billentyűkkel van ellátva. Háttérvilágításnak az energiatakarékos éjjelilámpa van kinevezve. Ez a gépeken valaha is előfordult összes operációs rendszerrel kompatibilis (volt). (Ámbár nem világos nekem, hogy a billentyűzetnek mióta kell linux vagy egyéb rendszerrel kompatibilisnek lenni. Lehet hogy az újabb - pl háttérvilágításos - billentyűk nagy része csak windowssal működik?)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem saját tapasztalat

Nem saját tapasztalat,Ismerőröm járt ugy h. otthonra vett olyan irodai billentyűzetet ami energia takarékos.Az azt csinálta h. 1 adott idő után kikapcsolt ha nem nyultak a gombokhoz , és ugy kelt ujra életre ha megnyomtál 1 gombot.De ekkor az elsö gombnyomást ugye arra érzékelte h. keltse fel a billentyüzetet.Az volt vele a baja h. elég kicsi idö után kikapcsolt mindig magától és ha hirtelen irni akart valamit akkor 1 gombnyomás és csak akkkor kelt életre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Szia @basix.

#1

Na akkor én is húzok két barázdát...

Valami fura véletlen folytán az én jányságomat is egy ilyesmi PS2 IBM billzet szépítette meg. Nemtom P3 volt-e már a 900-as Celeron, de egy oylan géppel került házhoz és egyszerűen nem tudom nem használni. Ennek is van valahol ilyen rápattintható ergonomizáló alaplapja, de szerintem sz...t sem ér, rendes ember ölében tartja úgyis a billzetet. Szóval kellően nehéz is, karakteres a leütés, szerintem egymillióból egymilliószor ott a karakter, semmi kopás nincs rajta, fehér, szal a bányában is látom, mit kalapálok... Egy gond van, hogy normál méretű, és körülményes cipelnem magammal, ha lapihoz akarnám használni. 

Lehet, hogy húszezer körül már lehetne venni valami azt megközelítő igényességű (az ilyen régi dolgokat meg sorra kidobálják...) billzetet, de mi a garancia, hogy nem kopik le, nem döglik be valamelyik gyakori karakter, ha madzagos, akkor kábeltörés, ha rádiós, akkor árnyákolás, ha fogas, akkor megeszi-e a Linux...

Mostani, új billentyűzetet még nem láttam jót.

Amivel most írok, fél éves, akcióban volt majdnem 10 (egérrel), de nem vagyok túl boldog vele.

Madzagos billzet biztos jó a Linuxhoz. A rádiósok is tuti, esetleg pár speciális (amit szándékosan W kényelmi hülyeségekhez konfigolnak) billentyű nem működik, a BT-kkel lehet gond, nekem is van egy ósán-gazdaságos, a 13 kis unszolással megette(és viszi folyamatosan, magától párosodik minden indításkor), a 17 egyáltalán nem akarja, pedig azt hihetné az ember, hogy 2,4 GHz és kész.

Egyébként meg hótt felesleges a téma.

Legközelebb majd Linuxbarát monitortisztítóval jönnek, aztán mehetünk át a napi...ra.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Nem saját tapasztalat

#2

Meg tudom erősíteni a tapasztalatot. Az előbb említett BT billzetem ilyen. Leteszem, pár perc utám bealszik(sic), billentyűnyomásra tér magához, de nem kapkodja el. Mondjuk 3-5 másodperc, aztán gondol egyet és bepattintja 42-szer a lenyomott billentyűt. Szóval del-lel, funkcióbillentyűvel, enterrel nem szabad játszani. Aztán ha zavar lesz az erőben, sima gépelés közben teleszór 2 bekezdésnyit a legutóbb leütött betűvel. És nincs rajta hosszú í. Altgr-j-re csinál egy pálcikás sínvas féle gnómot. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

No hát köszönöm a válaszokat.

No hát köszönöm a válaszokat..akkor a következő valóban legyen a linuxbarát monitortisztító....ha már ez felesleges...gondoltam én...no de egy két kianai bill-t lekoptattam megetettem....egyébirán ha márt IBM a valaha volt legjobb bill-tek laptopon a régi ibm thinkpaden voltak, hasonlóan örök életek...na egy olyasmi kellene mai gyártmányok közül...de tartok tőle reménytelen.....azért köszönöm a válaszokat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

...

Használtan vettem egy egeret és egy billentyűzetet (párban adták): Dell
Egy gép része volt, amit már eladtak előtte. Mindkettő vezetékes, én ebben bízom (USB-sek)
A billentyűzetre -többek között- az van ráírva az alján: Made in China, s az egérre is. :)
Régebben sokáig egy Trust volt, melyet média billentyűkkel is elláttak (a Dell-en ilyen nincsen, de van 'Home' és 'End' billentyű ... melyeket sokat használok a fórumokon barangáláskor ;)), és ámbár lehet az is, hogy Logilink-em is volt valamilyen.
Nem volt kérdés, de IDE kábelből sokszor sikerül új ASUS-t beszereznem, elég jónak tartom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:...

#6

Nya, azér ez macskás videó nélkül elég hiteltelen volt... 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve