Benzinárak

kami911 képe

Fórum: 

Országonkénti összehasonlítás: https://www.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/

kimarite képe

quinta pars

Én csak azon gondolkodom, hogyha az egyet elosztom öttel, az mennyi. :)

1,29 (W) : 5 = 0,258 (W/5 & H [on the basis of an agreement])
0.373 (R)
1.321 (H)

( The average price of gasoline around the world is 1.29 U.S. Dollar per litre. )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

Én benzinkutas vagyok. A gond

Én benzinkutas vagyok. A gond az, hogy az emberek nem értik, hogy mi nem a benzinből élünk és itt (Németország) nincs ráhatásunk az árakra. Csak a bisztróból eladott élelmiszer, kávé, csokoládé alkohol után keressük meg a pénzünket. Ha csak cigi és üzemanyag lenne, éhendöglenénk.

És bár az árakat csak megkapjuk napjában akár 10szer változik (autómatikusan persze), ne tudjátok meg mit hallgatunk végig egy műszak alatt az ügyfelektől.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Én benzinkutas vagyok.

#2

#2 Hát tudod elb@ltázott egy világ ez.
Én személy szerint agyfrászt kapok ettől a mentalitástól amit bevezettek mióta dübörög a kapitalizmus nálunk is.
Addig a benzinkúton benzint, gázolajat, motorolajat és fagyállót lehetett venni. Ha éhes voltam bementem egy útszéli csárdába, kajáldába. A postás a leveleket hordta, nem a szórólapokat, a postán csomagot adtam fel és nem csokiért meg könyvet venni mentem.
Most az úti kajáldák tönkrementek, én őrjöngök a benzinkúton mert én továbbra is csak tankolni szeretnék és 10 percet kell várnom hogy fizethessek mert van hotdog, süti, szendvics, kávé 15 féle és előttem egy 5 tagú család az ebédjét, kávéját, üdítőjét kéri meg bevásárol gyógyszerből, apám beteg egy világ, benzinkúton gyógyszer, parfüm meg pezsgő kapható, és 1 azaz EGY darab kiszolgáló csajszi van az egész kúton. A pasi az  a kinnti segítő, ő hozzá se szagol a kasszához meg a kajához. 
Ja és mégegy brilliáns húzás, a falunkba a benzinkút egy MPL és valami más csomagpont is. na ez még egy csodás ötlet, volt hogy 20 percig keresték egy ember csomagját. Addig állt minden, már 15-en vártunk hogy fizethessünk végre. 
Hát congratula a kapitalizmusnak, Akkor alkalmazzon pincért meg séfet! De nem, 1 emberre hárul minden. 
Miért nem a Mekibe megy az a család zabálni? Az arra való, étkezde. Mert a Mekibe nincs benzin? Lehet nem sokáig, lesz az is...

Ez olyan mint a hirdetés, 
Keresünk targoncást, értsen a számítógéphez, legyen jó kommunikatív képességű, rendelkezzen  A B  kategóriás jogosítvánnyal és minimális könyvelési ismeretek előny., bírja a 3 műszakot.  Mivaaan..??  Esetleg csőrepedést elhárítani, villanyt szerelni., helikoptert vezetni..? Vagyis keresnek 1 embert 5 helyett. Én nem ebben nőttem fel, számomra ez idegen. Ez  kihasználása a munkaerőnek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

Én benzinkutas vagyok.

#2.1 Persze én is faluban nőttem fel ahol a benzinkút 3 állásból és  egy kis bódéból ált, volt olmozott, volt keverék és diesel. Viszont lágytojás.

Igen, ez a kapitalizmus. És igen, mi egy embereként csináljuk ezt mind. De úgy hidd el ahogy mondom, semmi hasznunk nincs az üzemanyagon. A fizetésünk a kajából van meg a piákból...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mindenki árul mindent

#2.1 Esetleg csőrepedést elhárítani, villanyt szerelni., helikoptert vezetni..?

Nem itthon kell mindezt csinálni. Villanyt szerelni, csőrepedést elhárítani, helikoptert vezetni nem kell, mert az nincs. Lehet, ha volna, azt is kellene. Cserébe viszont vakolni, csempézni, híradástechnikát karbantartani, számítástechnikáról nem is beszélek. És tudod miért? Mert van targoncavezető képesítésem is :-) (igaz, fingom nincs, hogy hol a papír erről, van egy nagy paksaméta a végzettségeimről, de azok között nincs.)

Engem viszont az piszkál, hogy pl. az Aqua.hu, ami valamikor számítástechnikai bolt volt, az is mindent árul, még talán tojásfestéket is. Felmégy a honlapjukra, oszt találd meg, amit keresel a kismillió dolog között. Kellet egy vékony 9 cm-s venti, egy videokártya hűtő zörgő ventijét akartam barkács módon javítani. Úgy, hogy kivésem a kártya ventijét, és beleragasztom az újat. De a képekről nem lehetett eldönteni, hogy jó lesz-e, ezért elmentem a az egyik boltba a kártyával, próbáljunk már hozzá pár ventit, melyik lesz jó.  Azt mondja a manus, az itt nekik nincs, a gépen ugyanazt látja, amit én, max. megrendelni tudja, de én is megrendelhetem, oda a boltba, aztán pár nap múlva mehetek érte. Aha, de melyik lesz jó, melyiket rendeljem meg? Azt ő sem tudja megmondani a képek alapján.... A bolt tele volt mosogató gépekkel meg hűtőkkel, gondolom azért nem volt hely PC-s alkatrészeknek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Én benzinkutas vagyok

#2.1 A posta jó ideje nem a kézbesítésből él, hanem az egyéb szolgáltatásokból (kaparós sorsjegy, biztosítások, kisbolt) :), de a logisztika „vélhetően” nem a legjobb. Egyébként van pár olyan kis vagy nagy családi vállalkozás, ahol megéri sok mindenhez érteni, és meg is hálálják, ha megcsinálsz „mindent” (ez a másik felvetéshez).

Van sok hely Pesten és környékén, ahol lángost tudsz venni, sült kolbászt, ilyesmit. Példáulén mostanában sokat főzök, sütök magam. Én is megfigyeltem, hogy a benzinkúton megtankol a lökött, majd ... nem áll odébb az autóval, amíg jól bekajál. Ez emberi dolog, nem általánosan a magyarokra jellemző, megoldás, mittudomén, hogy a kutas szólhatna. Azt veszem észre, ha szól valamiért az ember, általában hallgatnak a békés, jó szóra, csak az a baj, nem jegyzik meg. De ez az oktatás hiányossága, meg azé a felfogásé, aki például ilyen videókat tekint nemzetien magyarnak, ami egyenlő a külföldiek felé mutatott gulasch, paprikash, tchikosh világgal, de gyakorlatilag művészietlen, népieskedő és művi tákolás (nem zene, nem művészet, nem hagyomány és nem történelem)... de az ilyesmire manapság csak felkapja a fejét az ember, és nemigen bosszantja fel magát. Magyarul, másként: a világ durvul, az egymásra figyelés eltűnőfélben, azt mondja, hogy „kalap, kabát”. A videónál a megjegyzések ki vannak kapcsolva. Nem véletlen... ;)
Ui.: egy érdekes megfigyelés a videóhoz még. Sokan látták (1M), de egy tetszik és egy nem tetszik sincs. Jót derültem most ezen, mert ilyet még nem láttam.
Egyébként a kommunizmus sem lenne jobb. Különben ..., hamarosan megtudjuk, milyen, hiszen megtudjuk nemsokára, hova tartozunk, „Európához”, vagy a kialakuló, poszt/neosztálinista rendszerhez. Magát a kapitalizmust nem lehet hibáztatni. Rosszul csinálják, úgy igen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve