Beküldte Hosszú Lajos -
Fórum:
Szeretnék kérni tőletek egy jó nagy segítséget: a jövőre gondolva, beszereztem a címben említett "csodás" TV-tunert, de sajnos se a VLC, se a Me TV, se a Kaffeine nem mutat egyetlen csatornát se, ha külső antennára dugom. Igaz, hogy a dobozára csak a Windows van írva platformként, de az előző Omega-tunerem működött a linuxok alatt. Esetleg valamilyen driver kell neki, vagy valami más? Jól nézek ki, ha kidobhatom ezt a nem is olcsó ketyerét.
AVerMedia TD310 DVB-T, DVB-T2, DVB-C tuner
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
könyvtárba.
Majd futtatod:
és újraindtod a rendszert.
Aztán a kimenetben lehet nézelödni:
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/szZTb52CqF/
Beküldte atime -
Értékelés:
http://ubuntu.hu/node/43951
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
Beküldte 444tibi -
Értékelés:
AverMedia Hybrid Volar HX A827 sem sikerült nálam.
Beküldte atime -
Értékelés:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Induljunk ki onnan, hogy az
kimenetet még nem láttuk, másold be ide. Látszódnia kell az eszköznek. Ha nem látszik, dugd másik HUB-ba. Ha sehogy nem látszik, az már elgondolkodtató lehet.
Beküldte atime -
Értékelés:
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
Bus 001 Device 007: ID 0bda:0129 Realtek Semiconductor Corp. RTS5129 Card Reader Controller
Bus 001 Device 006: ID 0bda:57cc Realtek Semiconductor Corp.
Bus 001 Device 005: ID 8087:0a2a Intel Corp.
Bus 001 Device 008: ID 07ca:1871 AVerMedia Technologies, Inc.
Bus 001 Device 003: ID 0458:0152 KYE Systems Corp. (Mouse Systems)
Bus 001 Device 002: ID 8087:8001 Intel Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Most éppen az USB-2-es porton van, de az USB-3-ason se működik.
Kipróbáltam Intel grafikai chipnél is és NVIDIA-nál is. A leírás szerint DirectX 9.0c és HD DXVA támogatás kell neki.
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Azt látom, külsö antenna az alany, azaz DVB-T, DVB-T2, tehát nem kábel (DVB-C), mint nálam.
Nem úgy müködik a dolog, hogy, csak ràdugom, és jönnek az adók. Elöször is le kell gyártani egy lejátszólistàt. Ezt akkor lehet legyártani, ha az eszköz alapértelmezése a DVB-T (az kell)... és itt befejezem, mert nem vagyok otthon (buszon ülök).
Antenna elöfizetés milyen van, melyik szolgáltató, melyik mühold?
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
A firmware-t már bemásoltam a /lib/firmware/ mappába, újraindítottam a rendszert, de mégse fog egyetlen MUX-ot se a tuner. Elég nagy rosszpont az AVerMedia felé, hogy csak a Windowszal törődik. Az Omega-tunerrel nem voltak firmware-gondok. A VLC-ben megadtam a MUX frekvenciáját, és már kapcsolódott is (ha akaródzott neki). Sajnos tönkrement a speciális antennadugója, és nem tudom hol lehetne beszerezni.
Beküldte kimarite -
Értékelés:
-----
Gondolom ez másoltad be a /lib/fimrware könyvtárba (azt írod, másoltál):
http://trsqr.net/olli/linux/firmwares/it930x/
És ezt viszont telepítetted (azt írod, telepítettél):
https://forum.ubuntuusers.de/topic/usb-stick-avermedia-td310-dvb-t2/#pos...
Így van?
És ... DEB-et telepítettél?
-----
A firmware-t már bemásoltam a /lib/firmware/ mappába, újraindítottam a rendszert, de mégse fog egyetlen MUX-ot se a tuner.
Csak benzinnel nem megy az ótó se. Kell egy sofőr ..., meg út sem árt.
Elég nagy rosszpont az AVerMedia felé, hogy csak a Windowszal törődik.
Én nem hiszem ...
Az Omega-tunerrel nem voltak firmware-gondok.
Van aki a papnét, van, aki a lányát, van aki a fiát szereti ...
A VLC-ben megadtam a MUX frekvenciáját, és már kapcsolódott is (ha akaródzott neki).
A tévét bekapcsolod, és csak annyi, hogy minden csatorna beáll magától? Nem hiszem.
Sajnos tönkrement a speciális antennadugója, és nem tudom hol lehetne beszerezni.
Ha veszel egy ilyet, szólj. A mütyürke két pici antennával nem fogsz be semmit sem. Szerintem ...
De majd írok dolgokat.
Dugó nélkül tényleg nem fog menni. Ma már bármit megveszel amúgy, elektronikai boltban. Az én kütyümhöz ott vettem szabványosat.
Beküldte kimarite -
Értékelés:
http://ubuntu.hu/node/42292
Elolvasásra, tájékozódásra mindenképpen javaslom:AVerMedia TD310 DVB-T, DVB-T2, DVB-C tuner
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Az eszköz tulajdonságai:
Lista gyártás (nem mindegy, melyik lejátszóhoz):
https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/W_scan
... ki kell találni. Én a VLC-t javaslom.
Nekem a DVB-C kell, de alapértelmezés
a DVB-T. Íme (kimenet):
De, ha betöltöm a firmware-t (és cserélek az eszköz másik képességére ... erről később. Jelenleg nincs elég információ, hogy válaszolni tudjak), erre változik:
A te szerközöd tekintetében ezen parancs kimenete kéne, hogy megtudjuk (a kiemelt) tudását:
A kiemelés:
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
[sudo] lajos jelszava:
insmod /lib/modules/4.15.0-51-generic/kernel/drivers/media/rc/rc-core.ko
insmod /lib/modules/4.15.0-51-generic/kernel/drivers/media/dvb-core/dvb-core.ko
insmod /lib/modules/4.15.0-51-generic/kernel/drivers/media/usb/dvb-usb-v2/dvb_usb_v2.ko
insmod /lib/modules/4.15.0-51-generic/kernel/drivers/media/usb/dvb-usb-v2/dvb-usb-af9035.ko
Ez van a firmware könyvtárban: dvb-usb-it9303-01.fw
Beküldte kimarite -
Értékelés:
És eddig rendben.
Ezt a firmware-t is Antti Palosaari készítette. Mint az én eszközömhöz valót. :-)
-----
Ez
felesleges, de biztosan nem árt.
Írtam mást, azt nézd meg.
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
lajos@lajos-Aspire-E5-772G:~$ dvbsnoop -s feinfo
dvbsnoop V1.4.50 -- http://dvbsnoop.sourceforge.net/
Error(2): /dev/dvb/adapter0/frontend0: No such file or directory
Ezt a listakészítést részletesen leírhatnád.
lajos@lajos-Aspire-E5-772G:~$ dvb-fe-tool
WARNING device dvb0.frontend0 not found
Most hogyan tovább?
Error(2): /dev/dvb/adapter0/frontend0: No such file or director
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Húzd ki az eszközt.
20 másodperc múlva dugd vissza.
Töltsd be a kernel modult:
Tesztelj (kimenet kell):
-----
Ezt a listakészítést részletesen leírhatnád.
Ott a Wiki, részletes. Másrészt z Ubuntu fórumon a srác is megcsinálta, leírtuk (a lista készítést).
Addig nem tudsz listát készíteni, amíg „nem jó” az eszköz.
Most ... (a kábeles) antenna tényleg nincs bedugva a rossz antennadugó miatt?
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Tehát elindítom (az első sor a parancs):
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Mindegy. De inkább töröld, a 4.4-es kernelhez van. Neked az van?
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
lajos@lajos-Aspire-E5-772G:~$ dvb-fe-tool -a 0 -f 0
WARNING device dvb0.frontend0 not found
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Olvasgatást javaslok.
Beküldte atime -
Értékelés:
@#28 Tényleg csak értékelni lehet, hogy munka után rögtön az első dolgod volt, hogy nekiálltál segíteni. Amúgy elég nehéz dolog eszköz hiányában jó megoldást találni.
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Amúgy, "erröl", a teszteltröl tudtuk már, hogy "nem jó".
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
Megtaláltam a megoldást: visszavittem az üzletbe a tunert, és visszavették. Az eladó meg elkezdett nekem hadoválni arról, hogy már nem lehet szabadon fogható állomásokat fogni. Hiába mondtam én neki, hogy nem így van, de ő csak hajtogatta a magáét.
Azt hiszem, az AVerMediával linuxfronton többet nem foglalkozom, leszerepelt nálam. Vajon melyik tunert érdemes venni, amelyik képes mind a DVB-T, mind a DVB-T2 vételére, és Linuxon is használható. A DVB-T2 azért fontos, mert jövőre részben áttérnek erre a formátumra.
Kösz szépen mindenkinek a segítséget, ha eredménytelen is a kimenetel.
A rendszeremet pedig visszaállítom a 3 nappal ezelőtti állapotba, hogy még nyoma se maradjon az AVerMediának (hacsak nem ette be magát a home-partícióba is).
Beküldte atime -
Értékelés:
@#30 Köszi.:-))
Beküldte 444tibi -
Értékelés:
Igaz hogy mint írtam, Linux alatt én sem tudom használni az enyémet de azért nem írtam le sem a márkát, se a tuneremet mert amit nem tud, az nincs is.
Dvb-t-c, külső szoftverrel dvb-s, analog, dab, fm radio, valós H264 digitalizálás külső fprrásból, teljes körű távirányíthatóság infra távirányítóval.
Nem válnék meg tőle.
Beküldte tonsur -
Értékelés:
A DVB-T2-re nem lesz szükséged 2020-tól,mert azt az új multiplexek fogják csak használni,kizárólag kódolt adások terjesztéséhez:
Megújulnak az országos digitális földfelszíni televíziós hálózatok
Szerintem pc-n érdemesebb OnlineStream-ket nézni pl az SMPlayer-el,én több mint 50 adást magyart és külföldit nézek vele persze csak rövidebb ideig,mert az igazi az ha nagyképernyős tv-vel nézem,amik már offline-online tv adások vételére is alkalmasak minden létező szabványban, a filmekről nem is beszélve amik csak nagyképernyőn,és 5.1-es hanggal az igaziak.
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
Nálunk lehet kapni?
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
Innen töltöttem le: https://onlinestream.live/tv
Egyébként a Telenor MyTV-jét, az Euronewst és a MindiGO TV-t nézem online.
Beküldte kimarite -
Értékelés:
https://www.ebay.com/itm/USB-2-0-DVB-T-T2-FM-DVB-C-TVTuner-Stick-USB-Donglefor-PC-Laptop-Windows-7-8-New-/183186323242?oid=161846284671
Belinkelem:Külföldről rendeltem. Nézz körül, hátha Magyarországon is lehet kapni.
Beküldte tonsur -
Értékelés:
Az általam használt hivatkozások főleg m3u8,vagy ts-kiterjesztésüek,kialakitottam egy tv-s listát és beraktam a kedvencek közé,igy a sárga csillagra ráklikkelve kiválasztom a nézni kivánt csatornát,amik között vannak fixen nézhetőek,és vannak 24 órás streamek,a lényeg,hogy igy azon műsorok többségét amiket az usb-s tunerekkel lehet nézni,online nézhetem,plussz a környező országok,és több kontinens műsorait,és az egyre növekvő online kinálatot.A tendencia az,hogy a tv műsorok sugárzása átkerül az online térbe,ezért én nem vennék ilyen hardvereket,amiknek még az üzembe helyezése is kérdöjeles Linuxon.
Egyébként ugyanez a technika működik okos tv-n is,igy amit PC-n az SMPlayer-el tudok nézni,az a megfelelő applikációval okos tv-n is nézhető.
Ami lemaradt...
Beküldte tonsur -
Értékelés:
Ráadásul az okos tv kedvencek listáját böngészőből (PC-n és Androidos telefonról is) lehet szerkeszteni,igy a 24 órás streamek is gyorsan hozzáadhatóak a tv-s listához.Én már évek óta lemondtam a tv-s előfizetésemet,és átváltottam a korszerübb ingyenes online streamekre,amikkel a mai napig nagyon meg vagyok elégedve.
Ami lemaradt...
Beküldte 444tibi -
Értékelés:
Csak annyit tennek hozza hogy ez nagyon jo otthon, a korlatlan vezetekes nettel,
a puszta kozepen ahol en sokat dolgozok 16-24 orakat es egy akkurol mukodo tv-t nezek mert a mobilnet 1 napig se lenne eleg, akkor nagyon jol jon az ingyenes foldfelszini dvb-t. Az idosebb szomszedaim is ezt hasznaljak, ha elkezdenem nekik magyarazni az internet es az online stream fogalmat, valoszinuleg ordogot kiabalnanak es be nem tehetnem hozzajuk a labam tobbe. Kell az a tuner nekem.
Kell az a tuner...
Beküldte tonsur -
Értékelés:
Igen kell a tuner,okos tv-n én is ötvözöm az ingyenes földfelszinit, a műholdas és az online kinálatot,igy teljes a dolog,de ahogy irtad a puszta közepén a mindig tv a célszerü megoldás,de oda a dvb-t vételére alkalmas akkus hordozható tv kell, nem egy pc+egy tuner+egy antenna.
Kell az a tuner...
Beküldte tonsur -
Értékelés:
Az idősebb szomszédok sem örülnének ha számitógépet kellene venniük drága pénzen ahhoz,hogy megnézzék a hiradót,vagy a kedvenc sorozatukat,ma már minden tv tartalmazza a dvb-t-s tunereket,igy a pc árának a feléből,harmadából megoldható a vétel,antennával együtt.
Kell az a tuner...
Beküldte 444tibi -
Értékelés:
Nekem mindenre 1 készülék van, saját tákolmány, ha van 5 perced nézd meg a linken:
https://logout.hu/bejegyzes/tordaitibi/all_inone_pc_hazilag_a_sufnituning_szepsegei.html
Ez a ketyere megeszi bármelyik okostévét reggelire, a rajta futó Linux és egy W10 azért kicsit szélesebb spektrumot nyit a szórakoztatócentrum és időtöltés valamint a munka felé mint bármelyik okos tv.
Mellesleg hobbiztam is és a végeredmény egész jó lett szerintem.
Ezt a hsz.-t is éppen akksiról írom, terepen vagyok kinnt ma éjjel, a fórumozáshoz teljesen elég a havi 1Gb mobilnet.
Mindenképp kell az a tuner...
multimédiás minipc
Beküldte tonsur -
Értékelés:
Ez egy minipc csak annyival tud többet mint egy okostévé,amire nincs szükség a multimédiás szórakozáshoz,de alapvető hiányosságokat tartalmaz,hol van benne az 55 colos kijelző,az 5.1-es hangrendszer,erősitő,a használati kényelem,és a látott és hallott kép és hangminőség.Amit megtapasztaltam az okostévével,az éppen az,hogy nem kell körülbástyázni a lakást 25 féle eszközzel,hogy kiszolgáljam a szórakozási igényemet,hanem egy darab okostv,és egy házimozi mindazt tartalmazza magas minőségben ami ehhez szükséges,én nem szeretnék minipc-t,laptopot,PC-t látni a nappaliban,amihez még kellene venni egy 55 colos kijelzőt is és egy házimozit 6 hangfallal,az okostv-be bele van épitve egy olyan minipc, ami annyit tud ami a magas szintü szórakozáshoz elég, és semmi több ami amúgy is csak péniszméregetés lenne.
De értem,hogy neked ez a megfelelő, használd egészséggel.
Egy okos tv-t több mint 4 éve használó elégedett ember.
multimédiás minipc
Beküldte 444tibi -
Értékelés:
Amúgy most nagyon el is szégyelltem magam mert otthon egy 16 éves crt képcsöves Daewoo tv az egyedüli médiaeszköz. Nem 55 col hanem 55 centis...
Hát van még mint pótolnom, ezekszerint nagyon szerényen élek. Nade próbálok változni, egy 15.3 hangrendszert már meg is rendeltem..... Vagy 18.4, nem is emlékszek, az a lényeg hogy minél több legyen (a la farokméregetés).
Maradtam tisztelettel
egy primitív tévénéző a múlt századból aki elégedett all in one pc használó.
Az aranyos volt ahogyan leírtad a tévédet meg a házimozirendszeredet, a következő sorba meg leírtad hogy nem kell neked pc mert ahoz kell kiegészítőnek egy házimozi rendszer
Használd elégedetten és egészséggel.
Media-Tech DVB-T STICK LT USB MT4171
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
Ehhez vajon van firmware?:
Beküldte atime -
Értékelés:
http://ubuntu.hu/node/40240
Gondolom, nem kerested...
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/ITE_IT9135#Firmware_Instructions
Most az ott ajánlott firmware jó, vagy nem? Nincs meg még ez a tuner, csupán előre tájékozódok, hogy érdemes-e megvenni? Igaz, hogy a DVB-T2-t nem fogja, de maga a készülék nem drága.
Media-Tech DVB-T STICk MT4171 V3.0
Beküldte Hosszú Lajos -
Értékelés:
Ezt vettem, de csak a szabadon fogható DVB-T-t tudja (a T2-t nem):
https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZvkka7ZCTdfnFbusx75HAypb26trQz1...
https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZxXka7ZTXx29zY9mIpAMW8eM7QhwBPE...
Nem kellett hozzá semmilyen firmware; mind a VLC, mind a Me TV, mind a Kaffeine kezeli - az utóbbi kettő csatornalistát is készít kereséssel. A VLC-n beírtam a 6 mux frekvenciáját, majd a lejátszólistát mentettem xspf formában. A lejátszólistában kiválasztom a frekvenciát, a lejátszásban pedig a programot (csatornát).
Sajnos erre is azt a picsányi, kis antennacsatlakozást tették. Szerencse, hogy átalakítót adtak hozzá, így külső antennát is ráköthetek. Az átalakító használható az előző OMEGA-tuneremhez is - vajon nálunk hol kapható; kerestem már neten, de sehol nem láttam ilyet. A külső átmérője 3,3 mm, a másik oldala szabványos antennahüvely.
avermedia td310
Beküldte toxin265 -
Értékelés:
Sziasztok.
Nem tudom, melyik az aktuális 5.x kernel, ami linux mintre hivatalosan telepíthető.
Viszont miután ubuntura épülő rendszer, gondolom az ubuntus mainline kernel
telepíthető, amiből az utolsó stabil az 5.3.8
https://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v5.3.8/
Nálam nem mint fut, de 5.3.x kernel óta támogatott az Avermedia td310 is.
nálam pl.:
Info: using DVB adapter auto detection.
/dev/dvb/adapter0/frontend0 -> TERRESTRIAL "Silicon Labs Si2168": very good :-))
DVB-C-vel haszálom, digikábel megy vele jól.
avermedia td310
Beküldte kimarite -
Értékelés: