Asus Xonar DGX

Fórum: 

Sziasztok!

https://www.manualslib.com/manual/414986/Asus-Xonar-Dgx.html?page=8#manual

XFCE alapú Mint működik a gépemen.

Ezt a típusú hangkártíát vásároltam. A következő vele a problémám, hogy hiába látom szólni a hangot a PulseAudio-ban egyszerűen nem hallom a hangfalaimból a hangot.

A megfelelő bemenetben van a JACK dugó. Mi lehet annak az oka, hogy nem adja át a hangnak a jelét a kábelen át a hangfalakba?

https://www.arukereso.hu/aktiv-hangfal-c4060/genius/sw-hf-5-1-4500-31730...

Ez a típusú 5.1-es hangfalam van, a megfelelő csatornára van állítva, minden felesleges kábel kihúzva.

 

Próba cseresznye

Egy fejhallgatóval meg kellene sasolni, hogy van-e hang a kimeneten.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Próba cseresznye

#1

Erre nem gondoltam még. Köszönöm az infót!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

https://www.manualslib.com

#2 Nem gondolom, hogy le kellene tiltani, de lehet segít. Pulseaudio meg tud bolondulni, ha több hangforrás van,de vélhetően fel fog fejlődni ehhez. Nem tudom, hogy Mint-ék miért ragaszkodnak ehhez.

Elvileg le lehet cserélni Jack-ra, de ezt még nem próbáltam. Azokon a gépeken, ahol sok a hangforrás, mindig addig szöszmötöltem a beállításokkal, mire jó lett. (Az asztali gépemen van az alaplapi hangkártya, 5.1-es kimenettel, ami azt jelenti, hátul van egy mikrofon, elülső kivezetések, ott mikrofonos fejhallgató, volt BT fejhallgató kettő, (de ezek aksi probléma miatt már nincsenek, van a webkamerának mikrofonja, van a videokártyának hangkimenete a HDMI-n, és van USB-s hangkártya, csak azért hogy ne kelljen lehajolni, bedugni a vezetékes fejhallgatót. Ja, és van USB-s hardveres audio-video digitalizáló, de ezt csak ritkán kapcsolom be.)

Itt jó sok időt eltöltöttem, azzal, hogy a hangkimenet egyiken szólt, másikon nem, mikor melyikre állt rá automatikusan, pavucontrollal,  alsamixerrel, és config fájlok szerkesztésével végül sikerült kihozni egy állapotot, amivel most rendben megy, bár a dmesg pirossal jelzi, hogy egyik hangeszköz le van tiltva, szerintem az webkamera mikrofonja lesz, vagy a HDMI hangja, nem érdekel...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

https://www.manualslib.com

#2.1 Okkal ragaszkodnak hozzá. A Jack2-nek RT kernel kell. A PipeWire gyerekcipőben egyelőre. PulseAudio meg ki van forrva. És tutira kezel egyszerre sok forrást és sok kimenetet. Nem automatikusan, nem gondolat olvasó. Windowson próbálnak gondolatot olvasni, de ahány program van nyitva annyiféle vége van az automata hang kapcsolgatásnak, ha csatlakoztatom a headsetet a laptopra. Nagyon is jó, hogy ha a pavucontrol-ban megmondom min keresztül kérem a hangot, akkor az összes program azon keresztül adja ki. Igen néha manuálisan hozzá kell nyúlni. Ha a Microsoftnak nem sikerült automatizálni ezt rendesen miért gondolod hogy neked sikerülni fog? Ott több ezren ezzel foglalkoznak. Összetett probléma. Én rendszeresen szívok a hanggal a legújabb Windowson a melós gépen. Ezzel szemben egy álom Minten a hang kezelése.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Álom?

#2.1.1
Lehet, hogy álom, de rémálom.
Miért nem szólal meg a hang, ha csak egy alkalmazás fut? És miért kell néha kézzel átállítani?
Néha elég a Hangbeállításokban az Eszköz ablakban rákattintani egy másikra, aztán vissza, és már működik is, pedig nem változott semmi.
Lehet persze, hogy ez csak nálam van így, de nálam már nagyon régóta.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Álom?

#2.1.1.1

Pendriveról indíts egy live rendszert. Ott próbálj zenélgetni filmezgetni. Csak hogy kiderüljön ott mutatkozik e hasonló probléma.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Álom?

#2.1.1.1.1  
Áh, nem foglalkozom vele. Csak néha xaraxik, nem fogok napokig Live rendszerrel élni.

De azért adtál egy ötletet, mert az egyik egér rakoncátlankodik, azt megnézem majd Live alatt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve