AL15A32 akkumulátor

Fórum: 

Tegnap kicseréltem az akkumulátort az acer gépemben, de kellemetlen meglepetés ért. A címben szereplő akku kapacitása (amit az energiakezelő kiírt) eltért a termékre nyomtatott adatoktól: 2600 mAh helyett csak 1800 mAh-ra jött ki.
Írtam a cégnek, ahonnan vásároltam a terméket. Ezt küldtem el:
"Tegnap vásároltam önöktől a tárgyban szereplő akkumulátort az acer gépembe. Ma (2023. aug. 22.-én) az automatából felvettem, majd otthon beszereltem a laptopba (acer Aspire E5-772G-52US). Az akkumulátor dobozában benne volt a kezelési mód is, ami lemerítést és 100%-ra töltést ír elő a kalibráció miatt. Ezt elvégeztem, majd megnéztem a teljesen feltöltött kapacitást, ami meglepő módon csak 26,6 Wh lett (a procedúra előtt is ennyi volt). A vásárolt akku 2600 mAh-s (átszámolva 38,48 Wh), 14,8 V-os. A 26,6 Wh csak 1800 mAh-ra jön ki (ez az eredeti 69,1%-a). Ilyen kapacitású akku létezik. Lehet, hogy hibás az akku felirata?
A gépet én Linux Mint és MX Linux rendszerekkel használom.
Van-e valamilyen mód, hogy megkapjam az eredeti kapacitást, hiszen ezért vettem ezt, nem a kisebbet?"
Válasz is érkezett:
"Köszönjük szépen a megkeresését. Sajnos a különböző tesztelő programok nem minden esetben tudják megfelelően kiolvasni az utángyártott akkumulátorok elektronikájából az adatokat, többek között a kapacitást sem. A 14 napos vásárlástól való elállás lehetőségét tudjuk önnek felajánlani, amennyiben nem felel meg a vásárolt termék. Amennyiben így döntene kérjük jelezze és megírjuk a termék visszaküldéséhez szükséges instrukciókat."
Ezek szerint a Linux nem tudja kiolvasni az utángyártott akkuk tényleges kapacitását? Van-e valamilyen speciális program erre?

Nekem ilyen tapasztalatom nincs

Mármint sok notit újítottam fel, és mindig korrekt volt a kezelés, mármint a hátralevő idő, vagy a telítettség.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nekem ilyen tapasztalatom nincs

#1 Az a tippem, hogy az utángyártó beszerzett kisebb kapacitású akkukat (1800 mAh-sakat) és annak rendje és módja szerint átcimkézte nagyobbra. Tulajdonképpen ez csalás. Még azt is el tudom képzelni, hogy a forgalmazó tud erről, csak mélyen hallgat róla, nemhiába ajánlotta fel a visszavételt.

A tabletembe is cseréltem már akkut - az is utángyártott -, de az korrekten, a ráírt kapacitást mutatja.

Egyébként az akku jó, feltöltve kb. 2 órát működik vele a notebook (100-23% között). Kellett már a csere, mert az eredeti 42%-on volt (7 éves). Amúgy legtöbbször hálózatról működtetem a gépet, az akku nálam csak áramszünet esetén hasznos.

Most mit tegyek? Visszaküldjem, vagy hagyjam a fenébe a dolgot - a notebook hátralévő idejére már kitart.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nekem ilyen tapasztalatom

#1.1 Szerintem érdemes visszaküldeni, ha egy teljes ára volt kifizetve, abból másutt talán lehet normálisat venni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nekem ilyen tapasztalatom

#1.1.1 A kedvező ár miatt vettem ennél a cégnél az akkumulátort. Máshol általában drágább, tehát nem éri meg visszaküldeni. Többféle kapacitással kapható, egészen 1600 mAh-tól 2600-ig. Csak az bosszant, hogy miért verik át az embereket? Tulajdonképpen ez az aksi is megfelel, amúgy sem használom tartósan vele a gépet, hanem hálózatról. Régebben olvastam, hogy hetente egyszer ajánlatos az akkut használni, ne legyen állandóan töltés alatt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nekem ilyen tapasztalatom nincs

#1.1 Most kíváncsiságból leteszteltem a friss eredeti HP 44Wh akkumulátort, ami még az Aliról rendeltem. (A BIOS is eredetinek ismeri fel, és Linux is jól tudja a típust.)

Ez is 14,8 Voltos. Csurig feltöltve 2 és fél órát írt, és addig is bírta.

Az ampert amúgy honnan vetted?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nekem ilyen tapasztalatom nincs

#1.1.2 A mAh-ból. 1800 mAh megfelel 1,8 A*14,8 V-nak, ami 26,6 Wh. Az akkura is rá van írva mindkét érték.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve