adatfolyam logger

Fórum: 

Sziasztok!

Teljes hálózati forgalom logger szoftvert keresek. Annyi az előzmény, hogy a telómra jött az SMS, hogy már csak 20%-van hátra az adatkeretből. Egy perc mulva, hogy már az is elfogyott. Ez már másodszorra fordul elő velem. A mobilneten nem csinálok semmi nagy adatforgalmat, nem nézek videót meg ilyeneket. (1,5Giga/hó) Abnormális teljesen ez az adatforgalom. Az lenne a legjobb, ha olyan lenne ez a szoftver, amit semmi más nem tud megkerülni, és a teljes webforgalmam infóját elküldi valahova, ahova én bejelentkezve eszközönként tudom ezt ellenőrizni. Így akár az androidos, Linuxos és egyéb eszközeimet szeparálva tudom látni.

Milyen programok a jók erre vagy ilyesmire?

 

szhf62 képe

adatfolyam logger

@#0 Gondolom, a szolgáltatónál akarsz (majd) reklamálni az adatforgalom miatt.
Nem hinném hogy létezne linuxon az általad keresett szoftver, a rendszerfigyelő (asztali gépen vagy laptopon) figyeli is az adatforgalmat, a fel-és letöltési sebességet, de ezt a szolgáltatók "nem veszik komolyan" (akármit csinálsz, megmagyarázzák hogy ők "teljesítették a kötelezettségüket", nálad lehet a hiba...).
Androidon próbáld meg "lebutítani" (kapcsolj ki minden frissíthető dolgot rajta) a telefont, hogy a háttérben futó alkalmazások ne fogyasszák feleslegesen az adatforgalmat - hacsak ez nem feltétlenül szükséges.
Egyéb adatforgalom és sebességmérőt találsz ugyan a Szoftverkezelőben (vagy a Synapticban - ha panelre kellene), de lehet hogy ezek nem felelnek meg a kívánt célra. (Jómagam régebben benne voltam hasonló helyzetben, nagyon oda kellett figyelnem az adatkeretre.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve