Acer Aspire E11 touchpad nem működik, kikapcsoláskor képernyő lefagy

Fórum: 

 Sziasztok!

Nekem is egy Acer Aspire E11-el van problémám.

Felraktam tegnap a 17.3 Rosa-t, de a touchpad egyáltalán nem működik a frissítések telepítése után sem. A billentyűzet szintén nehezen lett meg, eleinte az sem működött csak az USB-s egér. Kikapcsoláskor meg leáll ugyan a gép (elhallgat a winchester), de a kijelző beragad, mintha lefagyott volna (világít az utolsó képernyőkép folyamatosan). A bekapcsológomb nyomva tartása kell, hogy kikapcsolja a kijelzőt.

Tapasztalt már valaki hasonlót? Mit tegyek? 17.2 Rafaela-t már telepítettem laptopra (igaz, az Lenovo volt), de ilyen probléma nem fordult elő vele, minden pöccre sikerült és működött.

Szerintetek?

Köszi, üdv.: merkur555

vyla képe

Re

Milyen a konkrét hardver összeállítása a gépednek, mert a tünetek alapján gyenge lehet az összeállítás, de videódriver vagy esetleg kernelprobléma is lehet. A Rosa-n belül 32 v. 64bit-es verziót tetted fel, és melyik környezetet?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Re

szia , felesegemnek 1 aspire 112e  van . a problemak ugyanazok voltak. a mint 17.1 essel tobbe kevesbe mukedik . brightness es gorgetes pedig nem. az LXLM el egyaltalan nincsenek problemak. minden mukedik a  dobozbol. a mint akkor is jobban teszik , de nem ilyen aron. majd esetleg a 18as....

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Re

Szia!

A masina egy ACER Aspire E3-112-C9NY (Intel® Celeron® Dual-Core N2840 (1M Cache, 2.16 - 2.58 GHz), 2GB DDR3 RAM, 500 GB HDD, Intel HD Graphics VGA).

Linux Mint 17.3 Rosa (LTS) MATE 64bit lett telepítve.

A touchpad kérdést sikerült megoldanom: a problémát a BIOS touchpad:Advanced beállítása okozta. Basic-re állítva, boot-olás után a billentyűzet Fn+F7 kombinációjával már be lehetett kapcsolni.

A Shutdown / Restart probléma viszont úgy tűnik szériahiba: többen panaszkodtak már emiatt fórumokon más Aspire modelleknél is. Valaki azt írta, hogy már többször jelezte a problémát a Microsoft-nak és az Acer-nek, de hiába. A MS szerint a hibás BIOS okozhatja.

[SOLVED] Acer laptop won't shutdown normally

Boot and shutdown issues on Aspire E11 model E3-111-C0WA

Megpróbálom valamelyik fent említett módszert, hátha segítenek.

Üdv.: merkur555

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Re

szia , az en gepem 1 ES1 512 es a biosban a touchpad nem is tunik fel. esetleg eloszor valami mast kell atallitani , hogy megjelenjen a touchpad? de mit?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
vyla képe

Re

 A következő ötletem nekem is a touchpad beállítás lett volna, ha jól rémlik nem csak a biosban kell állítani, de van hozzá valamilyen segédprogram is.

Hardverilag épp elégnek tűnik a konfigod, de az nem derült ki, hogy a prcesszor 32 v. 64bit-es, mert ez is okozhat némi gondot. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:Re

#4 A gyártó honlapjáról letölthető, általában PDF formátumú leírásban minden laptop összes egyedi jellemzóje és beállítása elolvasható. Billentyű kombínáció is szokott lenni a ki- és bekapcsoláshoz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
öreg0503 képe

Sziasztok.

Sziasztok.

A témát olvasva úgy látom meg kell osztanom veletek a tapasztalatom. A másik témát is olvastam. ( http://dev.linuxmint.hu/forum/acer-aspire-e11-shutdown-leall )

A laposom: Acer Aspire E 11 E-3-112 C4NE. Vagyis Intel Celeron N2840 proci, Intel HD Graphics, 4 GB Ram, 500GB vinyo.

A történetem. Jött a lapos Linix Linpus rendszerrel, ezt töröltem miután nem is tudtam belépni, és különben sem érdekelt. Próbáltam sorrendben az alábbi rendszereket telepíteni, több napon és héten át gyakorlatozva. Először Ubuntu 14.04, majd Linux Mint 17.2, majd 17.3. Mindegyik rendszer x64 volt. A tünetek mindegyiknél megegyeztek, település után a gép nem tud újra indulni, illetve nem áll le csak beadja a leállító képernyőt és úgy marad az idők végezetéig. Újra indításnál kilép és mielőtt csipogna a BIOS megáll és dettó. No gondoltam majd a Windows valamelyik változata (8.1,vagy a 10 x64) de az is ue. A telepítés közbeni első( mert itt ilyen is van) újra indításkor dettó ui lehal a rendszer.

Dehát garis (1 hónapos) mehet BRNO-ba (hivatalos márkaszervíz), két hét alatt visszaért hogy alaplap csere volt. Öröm és boldogság hisz ez ám a korrekt hozzá állás. De nem, a probléma maradt ugyan az. Újra szervíz és szintén Cseh országban újra??? alaplapot cseréltek a szervíz dokument szerint(magyar nyelvű is van). Új kísérletek, a vége szerintem egyértelmű? Minden épp olyan szar!!!

Előtte már az Acer Magyarország képviselete tájékoztatott hogy mindenképp csere köteles a készülék ha 3x ugyanaz a hibával meghibásodik illetve ha 4x bármivel garancia idő alatt. Gondoltam nálam a harmadik így egyenesen az üzletbe vittem (Extreme Digital) hogy hozok egy másik lapost helyette, persze nem Acer"márkát"

Hát meglepődtem mert nem cserélik azonnal hanem felküldik BP-re az Edigital központba maj az Edigital szervízbe és onnét mint utólag kiderült mégis BRNO-ban kötött ki. It már csak szoftver beállítást végeztek rajta( hogyan, milyen szoftver oprendszer nélkül?) BIOS már a legújabb volt rajta, azt frissítettem a gép első hülyesége után. Visszajött a lapos 40 nap után egy félig feltelepített linux Linpu rendszerrel. Most ugyan ott vagyok, de hétfőn hívom a képviseletet és kérem a csere utalvány amit beváltok egy mosógépre, Mert nekem soha többet Acer, semmiből sem. Zárójelben megjegyzem nem kezdő vagyok a telepítésben, jelenlegi asztali gépemen 3 oprendszer van: Fő rendszer Ubuntu 14.04, mellette Linux Mint 17.3, és a gyerekkeknek játszeni egy Win10. És köszönik mind jól vannak.

Bocs a kicsit hosszú gondolatért, de szerintem semmi jót ne várjatok ettől a mocsok lapostól.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:Re

#6 Erre gondoltam: www.lpmanual.com/manuals/acer/Acer_Aspire_E3-112.pdf

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:Re

#2 Elég ez,

acpi_backlight=vendor

a leírás szerint (ez nem kell feltétlen, de bajt nem okoz: acpi_osi=Linux # szerk.: ACER-nél kell ez is)
JorgeeFG - http://askubuntu.com/questions/180819/how-to-control-brightness-on-acer-...
Pontosabban: http://ubuntu.hu/node/35425#comment-410216

Ha az előbbi teljes fényerőt hoz, akkor ezt (is -  istju),
http://ubuntu.hu/node/35425#comment-410271
lehet finomítani, ebben tudok segíteni (most tőle találtam ezt, lényeg, egész jól le van írva).
Itt is (igaz, sehol sem 'tökéletesen pontosan'): http://ubuntu.hu/node/35357
___

Legyünk pontosak, az idézőjel
acpi_osi=Linux
csak akkor kell, ha szóköz is van a névben.
acpi_osi="Windows 2000"
https://www.kernel.org/doc/Documentation/kernel-parameters.txt

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Sziasztok.

#8 Hát talán ez egy nem túl jól eltalált laptop, esetleg innen lehetne rákeresni 'megoldásokra', ha vannak.
https://wiki.archlinux.org/index.php/Acer_Aspire_E11_Series
Vagy a Gentoo Wiki-ből (arra most nem kerestem rá, de valamelyest foglalkoztat a téma).

Touchpad és kikapcsolás (mégis kell ez is itt: acpi_osi=Linux),
http://blog.mdda.net/oss/2014/11/16/acer-e11-es1-111-c3nt-linux/
ami nem debian parancs, máshogy megvalósítható.

Valamit itt is írnak (EFI, ... és még valamik linkelve)
http://blog.dataparksearch.org/562

Mert, ha Arch-on, Gentoo-n, Fedora-n vagy bármely más rendszeren megvan a megoldás bármire, az vélhetően kivitelezhető egy Debian rendszeren is.

Írni kéne erről magyarul is (a Wiki-nkben). ;)
___

Legyünk pontosak, az idézőjel
acpi_osi=Linux
csak akkor kell, ha szóköz is van a névben.
acpi_osi="Windows 2000"
https://www.kernel.org/doc/Documentation/kernel-parameters.txt

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve