ABIT alaplap CMOS csere

Fórum: 

 Kedves Olvasók!

Linuxmint .iso DVD futtatása "CMOS BUG" hibajelzéssel leáll. Windows XP-re CMOS töltőprogramot keresek egy régi ABIT KN9 SLI alaplaphoz. Segítsetek. üdv. József (remenyi.jozsef@ih.szie.hu)

kimarite képe

ABIT alaplap CMOS csere

@#0 Szia. Legjobb tudomásom szerint, a CMOS ez:
https://www.lifewire.com/what-is-cmos-2625826MOS
Te másra gondolsz?

ABIT alaplap CMOS csere
-- cserélted az elemet? És utána romlott el? Pontosan mi történt?

Linuxmint .iso DVD futtatása "CMOS BUG" hibajelzéssel leáll.
-- pontosan mi a hibajelzés, szó szerint? A jelenség a Live rendszer indításakor, vagy a már telepített Linux Mint első indításakor tapasztalható? Vélem, az első. Próbáltad alapra állítani a BIOS beállításait és azt mentve a gépet újraindítani? Ha valami különleges beállításod volt, azt jegyezd papírra az alapra állítás előtt.

Windows XP-re CMOS töltőprogramot keresek egy régi ABIT KN9 SLI alaplaphoz. Segítsetek. üdv. József (r.j@x.x.hu)
-- mire gondolsz „töltőprogram” kapcsán? Erősen gondolkodom, de nem jut eszembe hasonló sem, vagy inkább ezzel kapcsolatos „töltőprogram” neve, jellege. Ám én sem ismerhetek mindent. A BIOS frissítésére gondolsz inkább?
-- itt a fórumon szoktunk párbeszédben segíteni. Egy embernek mail-ben, vagy Távoli asztal-lal csak akkor, ha másképp nem megy. Vagyis leginkább az a hasznos, ha a neked megfelelő megoldás itt megmarad, és mások is okulnak belőle. Ez a Linux support, a fórum lényege. Még blog (egy egyedi probléma megoldásának leírása) is lehet ebből, sőt súgó is (Wiki, azaz tananyag): így építjük a támogatást másképpen. Szóval (a válaszaid)? :)
 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

ABIT alaplap CMOS csere

Sziasztok!

Feladat: Linuxmint Xcfe-t feltenni egy régi PC-re 

Tapasztalat: DVD-ről való boot MP-BIOS bug hibát ír ki (8254 timer not connected).

Megtaláltam a hiba okát: Model: KN9 SLI, KN9 Ultra, KN9S

Bios Issue Date: 2007/11/19
BIOS ID: 23

1. Support AMD LE-16xx series CPU.

....

Bios Issue Date: 2007/01/16
BIOS ID: 18

1. Update CPU micro code.
2. Enhanced compatibility with Linux.

Mit kell tennem: 1) Letölteni a frissítést - megtörtént; 2) Egy pen drive-ra ráírni egy boot szekvenciát és elindítani egy CMOS frissítő programot, ami behúzná a letőltött 23-as Bios issuet; 3) BIOS-ba beálítani USB-FDD-t, mint first boot; 4) elindítani a 2)-öt;

Probléma: 2)-öt nem tudom, hogy hogyan csináljam. Ebben kérem a segítségeteket.

üdv,

József (remenyi.jozsef@ih.szie.hu)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

ABIT alaplap CMOS csere

#2Vannak a BIOS frissítésnek kockázatai? Igen, de kizárólag extrém körülmények között. Az alaplapnak nincs szüksége megfelelően működő BIOS-ra ahhoz, hogy a számítógépet bootolni tudja, a CMOS pedig csak néhány másodpercig sérülékeny, míg a régi BIOS információt az új revízió felülírja. Ha a művelet során a számítógép áramszünetet szenved, vagy újraindul, akkor a BIOS fájl elromolhat. Ennek alapvető következménye pedig, a „halott” alaplap.
Forrás: http://www.pcszerviz.com/blog/pc-tuning/az-alaplapi-bios-tartalmanak-szo...

Az EPRom írás ... nem olcsó mulatság
https://logout.hu/bejegyzes/tamas88_2/bios_uefi_frissites.html

Mostanában egyre több nagy értékű notebook kerül bontásra,vagy olcsó pénzért eladásra,mert egy félre sikerült BIOS frissítés után a a gép nem indul,vagy ha indul is nem ad képet többé.Főleg az új UEFI BIOS-os HP noteszoknál jellemző ez most. Sajnos a szervizek többsége erre a hiba jelenségre azonnal alaplap cserét,vagy reball-t javasol,ami nem kis összeg,így szegény tulajdonos vagy kifizet egy szép összeget,vagy eladja a gépet potom pénzért "alkatrésznek". Sok gépen lehet segíteni egy egyszerű BIOS Recovery-vel,de van amikor csak a BIOS Chip külső újraírása segít
https://mobilarena.hu/tema/bios_frissites_utan_elhalalozott_notebookok_l...

Szerintem bízd (inkább) szakemberre, például rájuk, vagy esetleg rájuk, vagy „bárkire” bízhatod, aki garanciát vállal, hogy nem megy tönkre a géped! Így békében használhatod majd a gépet tovább. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve