A Vodafone frissítette az EX-UPC (Compal) Connect Box-ok szoftverét

Fórum: 

Nem tudni mikor, csak most szembesültem, hogy a Voda lecserélte az UPC-s Connect Box-nak hívott Compal routerek szoftverét. A legszembetűnőbb változás a grafikus felület, a UPC-s grafika le lett cserélve erre:

További változás, hogy a router Wifi / forgalom / telefon státusz fényei folyamatosan világítanak (zölden), eddig csak az egyetlen legalsó állapot fény volt aktív működés közben, a fentiek csak akkor világítottak pirosan, ha gond volt.

És a legfontosabb: Admin jelszót kell beállítani. Eddig volt egy egyedi számsorozat, azt kellet begépelni a router felület eléréséhez.

Most úgy kell belépni, hogy a felhasználó admin, jelszónak meg kell adni a számsort. A következő felületen felkér a jelszó megváltoztatására. Jelenlegi jelszó a számsor, és meg kell adni egy új jelszót.

A továbbiakban már csak az új megadott jelszóval lehet belépni, az eddigi számsor a WPS PIN szerepét veszi át.

Más változást nem vettem észre, nem lett okosabb a router, mármint a jelszótól eltekintve nem lettek további funkciók engedélyezve, illetve a hálózat diagnosztika mint eltűnt volna, azt nem láttam (A régi felületen volt ilyen funkció, bár sokat nem segített)

 

update

Most jutott tudomásomra, a németeknél ugyanez van, zölden világítanak a Connect Box fényei, már május eleje óta. Volt aki felhívta az ottani Vodát, és azt mondták neki, hibás a kiküldött szoftver, de hamarosan javítják. Ez eddig még nem történt meg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve