A véleményetekre lennék kíváncsi.

szhf62 képe

Fórum: 

 Letöltöttem a LM17.1 KDE-t, live módban futtattam. Szép kidolgozású a kezelőfelülete is. Most a gépen a Quiana Cinnamon, és a LM17.2 "osztozik" a lemezeken. (A Quianát használom főként.)

Felmerült bennem, hogy a 17.1 KDE-t fel kellene tenni "elsődleges" használatra, de még élesben, saját tapasztalatom nem volt vele. Nem szeretném egy lehetséges rossz döntés miatt sűrűn cserélgetni a rendszereket. Ezért kérek tapasztalati tanácsot olyan személytől, aki az említett KDE verziót használja.

Nekem ami fontos lenne: A Chrome-ot, a Skype-ot (és ha van rá mód egy netspeed alkalmazást) magyar menüvel) fel lehessen rá tenni.

Telepítésnél van-e ezen a változaton magyar nyelv kiválasztás?

Mennyire stabil rendszer ez? (Nem tapasztaltam - szerencsére - a Cinnamonnal lefagyást, vagy bármi nagyobb rendszerzavart, Ezzel a változattal mi a helyzet?

Vannak-e különbségek működésben (esetleg a szoftverkezelőben található alkalmazások tekintetében) a Cinnamon, és a KDE között?

Korábban Suse linuxon

Korábban Suse linuxon használtam KDE-t. Régebbin ugyanis ennek a disztribuciónak ez volt az alapértelmezett asztali felülete. Általánosan azt tapasztaltam, hogy a KDe inkább "robosztusabb+ gépre való,illetve akkóriban négány alkalmazás desktopról megnyitva "homokórázott" azaznem történt semmi. Én inkább a Gnome-t favorizáltam, mert az akkor egyszerűbb még egyszerűbb volt, ennek a megfelelője Linux Mint-nél a Mate. Amennyiben erős géped van, és gyorsan működik benne minden, nem érzel akadásokat, és tetszik, akkor javaslom a KDE-t, mert látványos, és nagyon sok alkalmazás elérhető hozzá, de ha nem használod a sok extra programot, akkor elég lehet a Cinnamon, illetve Mate is.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Re: A véleményetekre lennék kíváncsi.

Majd, ha már eldöntötted, hogy melyik grafikus felülettel használod, akkor jól jöhet neked a conky. Jobb, mint akármilyen netspeed, és kicsi az erőforrás igénye. Itt szájbarágósan le van írva, hogy mi is az, és hogy kell beállítani. Egyébként pedig torrenttel érdemes leszedni az iso képfájlokat.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Mindegyiket kipróbáltam.

 KDE-nél "ragadtam" le. Nekem kifogástalanul működik.  8GB RAM, 2x3,2 processzor, Kingstone 60GB SSD, 1TB HDD.  

Nem volt SSD-ém Akkor, a HDD-én futott a program. Ott is jól működött. Cinnamon gyorsabbnak tünt. Viszont a KDE -t jobban "testre" lehet szabni.

Szerintem mindent próbálj ki. Természetesen  neked a legjobban tetsző a nyerő.  Én Ubuntu, Kubuntu,Lubuntu, Zorin, Opensuse, stb-t is kipróbáltam.

Van miből választani.   https://hu.wikipedia.org/wiki/Linux-disztrib%C3%BAci%C3%B3k_list%C3%A1ja

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

KDE

Zoli62 a gépem dualos, 3 GB ram-os (még teszek hozzá 1 gigát). Ez mennyire számít erősnek a KDE-hez?

Csabrix a torrentezést még nem ismerem. A sebességmérőre köszönöm a tippet, ez az egyik, amit mindig használok. (Mobilinternetnél szükséges elég sűrűn, a szolgáltató "meggyőzésére"...)

Zo az említett rendszereket én is hosszabb távon használtam (a kubuntu, és lubuntu kivételével). Jók, csak nekem kissé kényelmetlen a kezelésük. (Nem a windowsos "előéletem" miatt, hanem egyéb okból.)

Ha az említett alkalmazások amit szeretnék feltenni hozzá angol menüsek, hol találok ezekhez magyar nyelvű csomagot, és miként tudom ezekhez feltelepíteni? ("Szájbarágós" magyarázatot kérek.  :) Köszi.)

Valahogyan a Wikipédiával nem igazán vagyok kibékülve. Nekem olyan száraz, mint a puskapor.  :) Inkább a tényleges kiadói oldalakat keresem fel.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Conky

Helló csabrix.

A Conky önmagában egy elég jó, és meglehetősen színes választékú alkalmazás, - amit ha nem ragaszkodnék a Mint alapértelmezett asztalháttérképéhez - fel is telepítenék (LM 17-en fenn van, de nincs aktiválva), és állandóan futtatnám. DE: Mivel mobilinternetem van, és a szolgáltató (őrült magas összegért!) csak ígérgetni tud (normális adatforgalmat és/vagy térerőt adni azt nem...), KIFEJEZETTEN "CSAK" olyan internet-sebeségmérő alkalmazásra van szükségem, amit a panelre helyezve (kisalkalmazásként) mindig látom a pillanatnyi internetszolgáltatás sebességét. Ez jelenleg a laptopon a LM 13 XFCE-n teljesen kifogástalanul működik (sokszor szörnyülködök is miatta, hogy csak ennyire képesek internetet adni...  :)  ), viszont a gépen (LM 17 Cinnamon + LM 17.2 Cinnamon + LM 17.1 KDE - egyenlőre) nem találok a szoftverkezelőben olyan "netspeed" alkalmazást ezekhez, ami ezt az egyszerű igényemet ki tudná elégíteni. A "netspeed; MATE netspeed" alkalmazásokat hiába telepítettem, ezek nem működnek nálam, semmilyen formában, és nem is "látszódnak" a menüben az "összes alkalmazások"-nál, csak a szoftverkezelőben jelenik meg, hogy telepítve vannak ezek.

Ahogy próbálgattam a Conky-t, ez nem mér pillanatnyi internetsebességet ilyen formában, csak arra jó, hogy a HDD telítettségét, CPU használatát és néhány hasonló "belső infót" meg lehessen tudni a gépről (mielőtt "megfőzné" a processzort...  :D ) Más, ilyen jellegű alkalmazásról van-e tudomásod, ami nekem is hasznos lehet, és mindegyiknél (ha lehet) működik?

Sajnos a programfejlesztők a sebességmérőket valamilyen szándékkal levették a kínálatból. Sokszor a gépek is nagyon hangoskodnak a gyatra internet sebesség miatt.

A torrentet nem próbáltam idáig, nem ismerem. (Mi célt szolgál, és hogyan működik?) A rendszerben levő torrentklienssel megpróbáltam letölteni egy LM verziót torrenttel, de ugyanannyi időbe telt, mint anélkül. Leírást merre találok ehhez a klienshez?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

KDE képernyőkép

Üdv zo.

Nem régen kipróbálásként telepítettem a LM 17.1 KDE-t. Szép mutatós, de van némi hiányossága, ami kicsit bosszantó. A fő lényeg: Ezen a változaton nem találni képernyőkép készítőt "alapból". Ezt nagyon gyakran használom is, szükség lenne rá. Ötlet (esetleg a szoftverkezelőből)?

A mási (eddig) felfedezett - nem éppen megnyerő - változás a Cinnamonhoz képest: A videók lejátszását a kiválasztott multimédia lejátszóval kicsit körülményesebb kiválasztani, mint más környezetben. Ezt a választást itt nem lehet alapértelmezettnek megjegyeztetni. Erre van valami megoldás, hogy ne legyen ilyen komplikált ez a lehetőség? A VLC-vel jó lenne folyamatosan lejátszani filmeket, de itt erre ilyen formában nem látok lehetőséget. Valami tipped a megoldásra?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re:KDE képernyőkép

 Pedig van képernyőképkészítő KDE felületen is. Ksnapshot a neve, és az alaptelepítés része. 

A programok társítása pedig úgy működik KDE esetén, mint a windowsnál: jobbklikk a lejátszani kívánt fájltípusra, és a listából kiválasztod melyik programot társítod hozzá alapértelmezetten.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re:Conky

 A conky mutatja az internet pillanatnyi sebességét, és azon az oldalon, amit linkeltem, még le is van írva, hogy kell beálítani csak el kellene/kellett volna  olvasni. Panelhez nem dokkolható, de áttetszővé tehető stb... Minden ott van leírva a korábban linkelt oldalon. Többet nem tudok ehhez hozzáfűzni.

Torrent:hu.wikipedia.org/wiki/BitTorrent

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

KDE ismételten.

 Jó dolog a KDE is, és a Cinnamon is. Ezeket a fejlesztőknek nem ártott volna "házasítani". A Cinnamon sokoldaluságát a KDE grafikus felületével.

Nálam "általános probléma", hogy internet sebességmérő alkalmazást nem találok sem a LM 17 Cinnamonra, sem a 17.1 KDE-re. Hiába próbáltam feltenni a conky-t (a LM 17-re), első alkalommal működött, a követlező indításnál mappában találtam meg a programot!... A Conky Manager-t mintha a föld nyelte volna el a szoftverkezelőből!... A többi conky jelen van, csak "éppen" ez hiányzik. (Végsú megoldűsként ezzel mértem volna sebességet.) A netspeed, és a Mate netspeed hiába lett a szoftverkezelő szerint telepítve, mintha a gép nem is venne róla tudomást.Valakinek van használható ötlete? (legalább a sebességmérőre)

A Cinnamonhoz képest a KDE-t használva ismételten "meg kell tanulni magyarul". Eléggé érdekes nyelvezete van. (Némelyik menüpont kicsit agyonra van bonyolítva benne. Lehet hogy ez több funkciót takar?)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Ismételten conky.

 Csabrix, elmondom a történetet, hogy miként jártam a conkyval.

A gépem dualos, 3 GB rammal van, ezen fut 3 Mint rendszer 2 HDD-n elosztva próbaképpen. (LM 17 Cinnamon, LM 17.1 KDE, LM 17.2 Cinnamon) Mindhárom verzió 32 bites.

A LM 17-re telepítettem a conky-t, ezen végig néztem a lehetőségeit. (Itt megállapítottam, hogy az asztalra kitett képek egyike sem felelne meg nekem, mivel hogy erősen takarná a megszokott látványt, ami az alapértelmezett háttér.) Internet sebességmérést még itt nem tapasztaltam nála (kifejezetten csak ezért lenne rá szükségem!), a panelra sem tudtam ekkor letenni. A gépet a megszokott időben kikapcsoltam. (Az alkalmazást nem birizgáltam.)

Másnap az indításnál az volt nekem a furcsa, hogy a conky-t nem láttam működni! Hiába próbáltam megkeresni a "Minden alkalmazás" menüben, nem szerepelt sehol benne! Csak mappában (Conky) a "Saját mappa" részben. Ezt, akárhogy próbáltam ismét futtatni, a gép nem volt erre hajlandó! Próbálkoztam többek között terminállal is, sudo apt get install conky-val. Valamit csinált vele, de ez után sem volt hajlandó indítani a programot. Közben átolvastam tüzetesen a conky leírását is.

Ez után a szoftverkezelőben kutakodtam ismét, (előtte letöröltem a mappát), és újból feltelepítettem a conky-t. Kissé furcsállottam, hogy a listában nem szerepelt a "Conky manager" (a törölt mappában sem!). A telepítés hiába való volt, a szoftverkezelő kiírta, hogy a program telepítve (ugyan ide mappába), de az eredmény = nulla!

Ezek után a másik két környezettel is megkerestem a szoftverkezelőben a conky-t, de itt is a Conky manager nélkül lehetett volna feltelepíteni. Inkább kihagytam ezt.

A linken szereplő részletes leírást is ekkor elolvastam, de már nem tudtam érdemben hasznosítani (sajnos). A "manager" nélkül csak a HDD-n foglal helyet a program, nem lehet enélkül használni.

Egyszerűen tanácstalan vagyok, hogy miként "rendeződött át" mappába... (Csak érdekességképpen: Miközben ezt írom, a szoftverkezelőben ismét rákerestem a conkyra, és a múltkori 5 lehetséges változat után most 7 változat szerepel, de a "manager" még mindig nincsen közöttük. Végignéztem, és a rendszer szerint a "conky-std" van telepítve a gépen, a többi nincs. - érdekes...) Tudom biztosan, hogy az eddigi 5 verziót feltettem - közöttük első alkalommal a managert is. Most mitévő legyek? Csupán egy adatsebesség mérőre lenne szükségem, amit eléggé körülményes módon, még mindig nem sikerült aktiválnom a 17-es verziókon. A speedtest-et, és a MATE speedtestet is ugyanígy feltelepíti a gép, de ez is csak mappában jelentkezik, és nem használható.

Más, egyéb használható ötlet volna-e sebességmérőre a 17-es szériára? (kezdem feladni a reményt...)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re:Ismételten conky

 Ez az én desktopom egy nem teljesen kész conky.rc fájlal:

Ez pedig a tartalma:pastebin.com/VBqa1Kfq 

Az automatikus indítás KDE esetén: Rendszerbeállítások/Indítás és leállítás/Automatikus indítás/Program hozzáadása

Beírni: conky -c [conkyrc_fájlnév].rc

A 17-ről 17.1-re történő KDE frissítés után a transparency nem működött, végig fekete háttér volt, erre itt találtam megoldást: askubuntu.com/questions/373256/how-to-get-full-conky-transparency-in-kde-4-11

KDE panelen pedig jobb kattintással az új elem menüt választva, hozzáadható egy Hálózatfigyelő alkalmazás, de azt már neked kell kitapasztalni, mert én soha nem használtam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 Megpróbálom újból

 Megpróbálom újból feltelepíteni, de most már egyesével, mindhárom verzióra. Ez a fajta egyszerű kép nem jelent meg nálam, csak méhkas-szerű ábra, és körkörös, vagy egyéb, hasonló témákban tudtam előcsalogatni (amíg "bejött").

Ez mindig mutatja a képet, vagy csak az asztalon? (megnyitott weboldalakra gondolok elsősorban)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re: próba

 Nem tudom, hogy te mit telepítettél, én csak annyit csináltam, hogy beírtam a terminalba: sudo apt-get install conky. Utána meg nyitottam egy szövegszerkesztőt, és elkezdtem beleírogatni ami nekem kell, és elmentettem [valami].rc fájl néven a felhasználónevem mappájába.
Direkt nem írtam meg teljesen. Kedved szerint alakíthatod a korábban linkelt oldalon található leírások alapján.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Conky - terminálban

 Csabix remélem, megjelenik az alkotásom. (link formában.) 

Nekem csak "ennyit hajlandó" összehozni a sudoval:

https://docs.google.com/document/d/1JHt5KNrS5h0TqVRM2EPh6r49JPOhwh4C0vny...

https://docs.google.com/document/d/1H1TqJk2tDo_oIkMYwMexqRcQZzfsxe0l-5mX...

Ezzel végképp nem tudom, hogy mit lehetne kezdeni. Nem ez az első eset, amikor ilyen furcsaságokat tapasztalok terminálban (is). Fenn van a program,, de nem látszik, és nem indítható. Érdekes jelenség...

(LM 17 Cinnamon - jelenleg, 17.1 KDE, 17.2 Cinnamon)

Visszanézve a megosztott képeket, azért annak örülök, hogy ha még egy kicsit körülményes módon, de legalább sikerült láthatóvá tenni ezeket mások számára.  (Veletek megosztani.)

Ezeket a linkeket érdemes végképp meghagyni a saját tárhelyen, vagy egy idő után törölhetőek? Ha tud valaki erre egyszerű megoldást, kérem jelezze.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re:Conky - terminálban (apt-get)

Rosszul írtad be a parancsot (első kép). Az apt-get közé nem tettél kötőjelet. Nézd csak meg.

A helyes parancs sudo apt-get install conky.

Te meg így írtad: sudo apt get install conky. Így jóhogy nem megy.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Kabika képe

Mobilnet sebesség

Sajna a jogszabályoknak köszönhetően 2012 óta* a garantált le/feltöltési sebesség mindenhol 0 kbps. Ez ellen nem tudsz mit tenni, ne húzd fel magad ezen. Nem éri meg. (Viszont a Conkyt ajánlom, faja kis cucc... :) )

*forrás: HWSW

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Újból conky

 https://drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6RRnJMR3o4cXktblE/view?usp=sh...

https://drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6RTnZUZWhyN2l3bWs/view?usp=sh...

https://drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6RSWlTN3ZsVFo4VTA/view?usp=sh...

https://drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6RZDBmdDVkTGRIZGM/view?usp=sh...

Nekem így jön ez össze.  A menü "minden alkalmazás" részében sem látszódik a telepítés. A mappából miként lehet használatra bírni? Már az idegroham kerülget. (Még csak a LM 17 Cinnamonnál járok, ezt végig szeretném vinni a 17.1-en, és a 17.2-őn is.) 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Mobilinternet sebesség

 Sajna, a szolgáltatók igyekeznek félrevezetni alaposan a kuncsaftot. A "garantált fel/letöltési sebesség" nem a limitben foglalt adatmennyiségre értendő, hanem annak elfogyasztása utáni időre, a következő ciklusig, vagy addig, amíg az előfizető nem vásárol újabb opciót (vagy kiegészítő adatmennyiséget) ez idő alatt. Magyarán mondva: lekapcsolják az internetszolgáltatást (nehogy becsődöljenek ez miatt szerencsétlenek!  :D ) Tapasztalásom szerint a "tényleges" adatsebesség is sokszor ekkora, csak "elvi" adatsebességet reklámoznak. "Elvileg elérhető XY MB/s sebesség..." A gyakorlat: 0.b/s / 0.b/s. (Nincs felhasználva a limit!) Köszönjük!... A számlafizetésnél is elvi és gyakorlati dolgokkal térhetünk vissza a témára... :D (Az elvi és a gyakorlati dolgok nagyon eltérőek ebben az országban...)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem tudom kitalálni, hogy

Nem tudom kitalálni, hogy neked most megjelenik-e valami, azaz Conky az Asztalon. Ha igen, akkor milyen. Ez két kérdés.
Erre a parancsra mi a terminál válasza?

conky -q &

Vélhetőleg neked egy LUA programnyelven megírt alkalmazást is használó Conky-d (rendszermonitor alkalmazás) van, azok "körkörösek", vagy a LUA-s Conky-kra jellemző a körkörös "megoldás". Nekem szinte csak szöveg van a Conkym-ban. ...
Nem a mappából kell "szóra bírni" - az csak a háttéralkalmazások beállításait tartalmazza nagy léptékben megfogalmazva (Valahgy úgy, mint a GRUB ami csab egy leírás, mely utasításokat tartalmaz, indítgat dolgokat, de ő maga nem program), hanem készítesz egy ".conkyrc" nevű szöveges fájlt, mai a pontos konfigurációra utaló szöveges parancsokat tartalmazza, elég ezt szerkesztgetni. El kéne olvasnod legalább a linkelt Wiki-t. A parancs a rendszeren lévő alap conky-t indtíja. Ha gondolod, szöveges megoldást linkelhetek (mármint nem leírást, hanem egy példafájlt - a sajátomat).
... és vannak kész Conky konfigurációk, LUA-val vagy anélkül, azaz letölthetőek és a leírásuk szerint - ha van egyedi leírás - használhatók.
Indul most valami conky? Gondolom nem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

htop

A rendszered újraindítása után a Conky nem fog elindulni - mert nincs a rendszerrel együtt induló alkalmazások között.

Tehát, ha nem tetszik, amit látsz:

- indítsd újra a rendszert vagy
- lődd ki a Conky-t: (a htop parancs és benne az F3 - keresés - mutatja, hogy a conky milyen néven fut; a példámban conky néven. A htop telepíthető és a kilépés belőle; Q)

pkill SIGUSR1 conky

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Képek

Rendben, megtartom őket. Ha a későbbiekben lesz lehetőség itt az oldalakon .jpg vagy más képfájlban feltenni, lehozom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Haladás. :)

 Örömmel tudatom, hogy az alapértelmezett conky elindult az asztalon. Már csak a konfigurálását kell megoldanom. (Kissé nehézkesen adta elő a LM17, szinte napokkal a telepítés után a -q & parancsra terminálban. Itt már a "szájbarágós" linkkel is el fogok boldogulni (remélhetőleg).

Köszi mindenkinek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

~/.conkyrc

Alap, indulásnak.
http://pastebin.com/A68FzmwZ

Ma ilyen nekem.
http://pastebin.com/6Gscq2cQ

Egy processzorom van itt, és néhány dolog telepítve, például az lm-sensors, és a hddtemp. Én a conky-all csomagot telepítettem. Néhány régebbi dolog benne maradt, kommentelve természetesen. Nincs LUA.

Pár dologban tudok segíteni, ha azt mondod, mondjuk, hogy ..., mit szeretnél láttatni - egyenként (egy kérdést egyszerre). Vagy például, ha egy szöveget behúznál .., stb.. De szerintem más is segít.

Először működjön, és aztán kéne betenni automatikusan - késleltetve - indulónak.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Conky - a láttatással kapcsolatban.

 Megpróbálom a problémámat részletesen vázolni.

Van 2 gépem, laptop (LM 13 XFCE), és asztali gép (LM 17 cinnamon + LM 17.1 KDE + LM 17.2 cinnamon -2 db HDD-n futtatva). Mindehhez van egy mobilinternetcsomagom, aminek erősen ingadozik az adatsebessége. Amikor a laptopra feltettem a LM 13 XFCE-t, a szoftverkezelőben találtam olyan speedtest-et, ami a panelen rögzítve mutatja az adott pillanatban mért adatsebességet. Ez a fajta sebességmérő a LM 17-re és a fejlettebb rendszerekre sajnos már nem elérhető a szoftverkezelőben. Ezért is próbálkozom a conkyval. (Talán rá tudom venni legalább a sebességmérőt belőle, hogy az állandóan látható legyen a panelen...)

Ha netán van tudomásod valamilyen hasonló képpen működő adatsebesség mérőről, a conkyhoz nem nagyon ragaszkodok csak ezért. Az energiakezelőben meg tudom nézni az adatokat, amiket a conky is kínál. (lehet hogy csak egy részét annak, de nekem - egyenlőre - elegendő az is.)

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Megpróbálok rákeresni az

Megpróbálok rákeresni az adatsebesség mérőre, azaz, ha látok ilyet szólok. Nekem is mobilnetem van, a Conky konfiguráció arra van beállítva (ppp0). A speedtestek elég csalókák, pár csomagot letesztelnek, méret tekintetében többet, de a gépen is tudsz parancsokkal tesztelni. Annak is körülbelül ugyanennyi az értelme ..., a gyakorlat mutatja meg a sebességet, például egy-egy valódi letöltéskor a sebesség.

Zárójel:
- én egy fehér lyukban lakom, azaz a két torony között, néhány méteres sávban, ahol éppen nincs térerő, ha ... . Láttam a térképen, a fehér foltban vagyok. Sokszor, legtöbbször mégis van. ;)
- a Conky azért nem indul alapértelmezetten a telepítés után, mert az asztali környezetek egymástól különféleképpen oldják meg az automatikus indtást. Meg lehetne oldani, de túl egyszerű a felhasználónak megcsinálnia, azaz betenni az automatikusan induló alkalmazások közé egy alkalmazást, ennél bonyolultabb lenne megoldani a Conky részéről. És ha rossz a config fájl a júzer által? Akkor meg "baj van". Tekintve még azt, hogy létezik világlegjobboperációsrendszere (viccelek), ott egyetleg asztali környezet van .., és egy "hasonló" hiba
ezt hozza. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 Köszönöm előre is a

 Köszönöm előre is a segítségedet. Nekem azt fejtegeti a szolgáltató, hogy mindenhol a környéken 3G-s beltéri lefedettség van. (Nem az ő fülébe üvölt a gép, amikor 0 b/s a fel- és letöltési sebesség...  :) ) Addig nyaggattam őket (teli torokból), hogy belátták a hibájukat, és - talán - hamarosan javítanak rajta. Az XFCE-t nem merem bolygatni, mert ha ismét fel kellene tenni, nem biztos hogy ugyanezt a mérőt megtalálnám újra a szoftverkezelőben. (Legalább a fejlesztők többfélét kitalálhatnának, ha az egyik elavul, még lehessen használni a maradékot.) A "speedtest" és ennek a MATE változata - részemről kilőve. Feltelepítettem, de ugyanígy jártam vele, mint a conkyval. Nem látni, és nem is indul el - a grafikonos képernyőről már nem is beszélve, amire nem sok szükségem lenne. Akkor inkább a Speedtest.net...

Látom itt a közösségben, hogy egymásnak tudnak küldeni privát üzenetet. Ez miként oldható meg, hogy a "sallang" ne kerüljön be az oldalra?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

speedtest alkalmazás (Python), miegymás

Telepítés

sudo apt-get install python-pip
sudo pip install speedtest-cli

A frissítés fontos

sudo pip install speedtest-cli --upgrade

Megnézed, hova települt, (nálam az alábbi helyre)

sudo find / -name speedtest_cli.py 2>/dev/null
/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/speedtest_cli.py

és ahova települt, onnan futtatod a Pythonnal. (parancsikont készíthetsz ...)

python /usr/local/lib/python2.7/dist-packages/speedtest_cli.py

Eredmény

Retrieving speedtest.net configuration...
Retrieving speedtest.net server list...
Testing from Telenor Hungary plc ( )...
Selecting best server based on latency...
Hosted by Vodafone Hungary Ltd. (Budapest) [17.84 km]: 156.449 ms
Testing download speed........................................
Download: 1.52 Mbit/s
Testing upload speed..................................................
Upload: 1.31 Mbit/s

Egy igazi letöltés mutatja meg a valódi sebességet, erre van több megoldás. Például ez,

wget --output-document=/dev/null http://speedtest.wdc01.softlayer.com/downloads/test500.zip

a szkript itt (próba letöltések sebességének mérése) és más is.

http://askubuntu.com/questions/104755/how-to-check-internet-speed-via-te...

Említettem, kis és óriás fájlok letöltésekor egész más lesz a letöltések sebessége - a szolgáltatótól függő, és változó a letöltés "elején, közepén, végén" - időarányos sajnos, vagyis "beállított". Ezt bármely speedtest oldal nem pótolja, mert csak kis csomagokra mér. Nagy csomag nálam :) .. a letöltés elején még.

wget --output-document=/dev/null http://speedtest.wdc01.softlayer.com/downloads/test500.zip
--2015-08-01 12:25:51-- http://speedtest.wdc01.softlayer.com/downloads/test500.zip speedtest.wdc01.softlayer.com (speedtest.wdc01.softlayer.com) feloldása… 208.43.102.250, 2607:f0d0:3001:78::2 Csatlakozás a következőhöz: speedtest.wdc01.softlayer.com (speedtest.wdc01.softlayer.com)[208.43.102.250]:80… kapcsolódva. HTTP kérés elküldve, várakozás válaszra… 200 OK Hossz: 524288000 (500M) [application/zip] Mentés ide: „/dev/null”  6% [>           ] 31.756.266  136K/s kész: 46m 2s ^C

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Megint megtréfált valami. (LM17)

Fenn van a Python, megvan a frissítés is (terminálból, sudo ... --upgrade-val), keresem az összes mappában, a menüben a keresővel is, sehol nem jelenik meg! Nézem a többi helyet (a másik HDD-n az összeset is), ugyanez a helyzet. A szoftverkezelőben kijelzi, hogy a program telepítve! Gép újraindítás, az összes mappa, és a szoftverkezelő átnézése, az eredmény ugyanez. Itt el vagyok akadva.  :( Hogyan tudom folytatni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Python

A Python egy programnyelv a sok közül. Az Pythonban megírt alkalmazások futtatásához kell, látni nem fogod, hacsak nem telepítesz valamilyen grafikus IDE-t (Integrated Development Environments) hozzá.

Programnyelvek: (Nyelv-leírások)
http://nyelvek.inf.elte.hu/

Létezik WYSIWYG szerkesztő (What-You-See-Is-What-You-Get),
https://hu.wikipedia.org/wiki/WYSIWYG
azaz szöveges fejlesztő alkalmazás, például egy-eyg szövegszerkesztő (Geany, nano :) ) vagy létezik GUI-s, mint péld.ául a Netbeans, Eclipse ..., vagy az ASP.NET (csak az "ellen" példa kedvéért ..), mármint Web-re is és alkalmazásokra is (programozási nyelv).
...
http://askubuntu.com/questions/48299/what-ides-are-available-for-ubuntu

Most látom :) , hogy erősen belekevertem a példákba a webes szerkesztőket, de nem baj, mert programot is lehet ezekkel is szerkeszteni, de akkor legyen egy GUI-s is (Graphical User Interface) ;) : http://doc.qt.io/qtcreator/ [ "vagy" https://netbeans.org/kb/74/cnd/qt-applications.html?print=yes ]

A Python-ra visszatérve: (mert általában írtam)
https://wiki.python.org/moin/IntegratedDevelopmentEnvironments
___

A leírás nem magáról a Pythonról szólt, hanem a Python által futtatott, és Python programozási nyelven
https://hu.wikipedia.org/wiki/Python_%28programoz%C3%A1si_nyelv%29
megírt szkriptről ;). Bizonyára hallottál már a NET Framework-ről (ha használtl Windows-t .., azt sem látod önmagában. Na ugye.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Tehát, valamely, a célnak

Tehát, valamely, a célnak megfelelő tárhelyet használva:
- készítesz egy mappát (amibe csak a LM oldalra linkelt képeket töltöd fel)
- feltöltöd a képet (későbbiekben képeket) ide, ebbe a mappába
- eztán linkeled megoszthatóan
- ha átmásolod ezeket máshova .. nem biztosan látszanak. Nem tudom, de nem hiszem, hogy látszani fognak.

Meg kéne érteni, hogy ne törölj képet, ha egyszer ide linkeled példának - használj olyan tárhelyet és megoldást, mely lehetővé teszi azt, hogy örökké megmaradnak a képek (és te se töröld). Más is okuljon belőlük később, mert egy fórum lényege ez, hogy láthatóak a példák. Úgy érzem, kicsit ez már túl van beszélve. Könnyű megérteni pedig:
"használj olyan tárhelyet/megoldást, mely lehetővé teszi azt, hogy
- örökké megmaradnak az ide linkelt képek és
- te se töröld sose a képeket, melyeket a kérdéseidben vagy válaszaidban használsz."

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

"Látom itt a közösségben,

"Látom itt a közösségben, hogy egymásnak tudnak küldeni privát üzenetet. Ez miként oldható meg, hogy a "sallang" ne kerüljön be az oldalra?"
Megoldható a névre kattintva. De az általános kérdéseket a fórumon kell kitárgyalni. Senki nem fogja leírni neked a Conky konfigolásána minden csínját-bínját magánlevelezésben, mert az egy lex-icon-t ;) is betöltene. :D (és már megvan Wiki-ben)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 Úgy nézem, akkor idáig

 Úgy nézem, akkor idáig rendben van a telepítés. Mint bizonyára említettem (máshol) hogy a számítógépes nyelvezetben egyáltalán nem vagyok kompetens (vagy mérvadó), ezt nem igazából értem. A Wikipédiát soha nem használtam, ez mindig is nagyon idegen volt nekem, akárhányszor linkeltek oda olvasnivalókat. Sokszor próbáltam annak a használatát "megfejteni", de mindig kudarcot vallottam vele... Ha lehetséges, inkább a "gyártói" oldalt tekintem mérvadónak, arról tudom igazából érthetőbben levenni a nekem megfelelő infót (már ha nem idegen nyelvű, vagy fordítóval olvasható magyarul - sajnos a nyelvtudásom az szinte nulla).

Most már valamilyen formában következhet az, hogy a Pythonnal valamilyen formában üzembe tudom helyezni a conkyt, vagy inkább várjak vele, hátha lesz másik olyan alkalmazás, ami megfelelhet nekem?

A windowsnál sem mentem nagyon bele az eféle "bonyodalmakba", csak így, "felszínesen" használtam a gépet. (pl a Net Frameworkről hallottam, fenn is volt a gépen a rendszer használta is, én külön nem piszkáltam, ha kellett ennek a keretrendszernek frissítés, azt megkapta mindig. Jobban nem bonyolódtam bele. :)

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Szerintem, ha a parancsikont

Szerintem, ha a parancsikont készítesz az említett alkalmazásra és néhanap - ha valami lassulás észlelsz - azt elindítva megnézed, az jó megoldás lesz. Azaz lenne, mert emíítettem, hogy a letöltés a sebesség igazi "fokmérője" :D.

A Pythonnak a Conky-hoz vajmi kevés köze van :). Az említett alkalmazás kimenetét esetleg lehet a Conky-ban is megjeleníteni, azoonban ehhez például 5-10 percenként futtatni kéne a parancsot (cron-ba lehet tennI) és a kimenetet a Conky-val meg lehet jeleníteni. Ezen majd gondolkodom, vagy más is segíthet ebben. Végülis is, nem sok értelme van, de megoldható. A próbaletöltéses szkript viszont izgalmasabb, nem tudok erre most megoldást, hasonló, azaz működő szkriptet (próba letöltéseset) mert .., tegyük fel, egy 500MB-os fájlt feltöltesz valahova (a saját tárhely az eléggé/viszonylag biztonságos) és egy szkript segítségével teszteled a letöltési sebességet. És ennek a kimenetét vezéreled a Conky-ba, hogy jelenítse meg. Természetesen nem töltesz le semmit egészben, csak elindítod a szkripttel a letöltést és aztán megszakítod - ez az elmélet. És ezt a Cron-nal vezéreled, mármint, hogy bizonyos időszakonként lefusson a szkript.

Persze, megfelelően szomorúak vagyunk, hogy mit nem értesz meg, de megnyugtatásként azért közlöm, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy "okosabb" legyél egy-egy témakörben. ;)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

... nem is kell feltöltened

... nem is kell feltöltened semmit sehova. Egész egyszerűen valamelyik Linux Mint képfájl letöltését indítod a fekete lyukba (azaz a /dev/null lesz a letöltés helye) a szkriptben, aztán a letöltés megkezdése után kis idővel megszakítod a folyamatot (a kimenet a Conky-ra vezérelve). Azért fekete lyukba töltesz le, mert így a lemezen semmi helyet nem foglal a letöltés, azonban a forgalmadat növeli nyilvánvalóan. Igazából nincs más megoldás szerintem, mivel egy nagy fájl letöltése az, ami a VALÓS letöltési sebességed mutatja meg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Privát üzenetek.

 Ezt csak azért kérdeztem, mert "zöldfülüként" nincs nagy tapasztalatom még az oldal használatában. Természetesen nem akarok senkit agyonterhelni bármilyen problémával, és nem kívánom hogy litániát írjon XY programról. A saját "közvetlen" elérésemet sem jó mindenhol "szellőztetni", ha megfelel a partnernek, inkább így adom meg. Néha szóban (Skype vagy szerencsés esetben mobil) gyorsabban előbbre lehet jutni a probléma megoldásában, mint írottan. Ez mellett lehet hogy nekem is van olyan ötletem, ami éppen a másik felhasználónak bombabiztos megoldás, de valamiért nem alkalmazhatta ilyen formában.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Infopanel

Van egy könnyen, (pl. aSynaptic-ból) telepíthető csomag, a "screenlets-pack-all"
Ha ezt telepíted, a menüben -> Kellékek (cinnamon-nál) "Screenlets"-re
kattintva, a megjelenő ablakban kiválaszthatod az "InfoPanel"-t
Ez egy Conky-szerű panel, a jobb eg. gombos menüjében található a beállítása
ahol is nagyon egyszerűen adhatod hozzá - veheted el hogy mit mutasson.
(Pl. fel és letöltés sebessége, ill. ezek adatmennyisége)

http://i.imgur.com/FAIIC0c.png

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re: Privát üzenetek.

 Én zaklatásnak venném, ha valaki privát üzenetben keresne a problémáival. Azért van a fórum, a közösség, az egész oldal, hogy itt legyenek a kérdések megválaszolva. Ez másoknak is hasznára válhat, ha hasonló gondjuk támad, mert vissza tudják olvasni. Én se küldözgetek privát üzenetet senkinek, kivéve ha a moderátorok, és az oldal üzemeltetők keresztjét viseli. :D De akkor is csak az oldallal kapcsolatos dolgokban írok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Parancsikon ("Exec=" sorba) - speedtest_cli.py

Tehát a parancsikonodba teendő futtatandó parancs a speedtest_cli.py szkripthez,

terminator -x sh -c "python /usr/local/lib/python2.7/dist-packages/speedtest_cli.py"

(!) ha az elérési út ugyanaz, mint nálam (sudo find ...), mint nálam és a terminator terminal emulátor is telepítve van. Ha más terminált használsz, cseréld ki parancsban a terminator szót a megfelelőre, például Gnome terminal használata esetén erre: gnome-terminal. .. a terminal emulátorod indító parancsára.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Marad a Python.

 Nagyon kezdő szinten használom a Linux Mintet, a windows XP-hez előtte csak kb 4 évig volt szerencsém. Egyik rendszernek sem merültem bele a mélységeibe (a Linux Mintet szeretném nagyon alaposan megismerni, az első pillanattól kezdve szimpatikus volt nekem, és ez a szimpátia egyre csak növekszik. A számítógépes kifejezések többségét megértem ugyan, de ezeknek a gyakorlati megoldását "távoktatásban" (pláne Wiki-s linkkel) nagyon nehezek nekem, az mellett, hogy a rendszert az XP leváltása óta "élesben" használom. Minden (a számomra) "újdonsággal" óvatosan kell bánnom, a sok angol nyelvű leírás, és menü kissé visszatart, vagy sokszor hátráltat.

Megpróbálok ezeknek az alapvető ismereteknek utánajárni, hogy ne a Közösség tagjait terheljem vele (pl parancsikon készítés, és hasonlók). Ezeket a kifejezéseket nem tudom alkalmazni a gyakorlatban, gondolom, akit ilyenekkel megtalálnák, "örülne" nekem. :)  (Mint az üveges tót a hanyattesésnek.  :D )

Amit érthetően elmagyaráztok, és egy kis tapasztalatot szerzek benne, azt mindenféleképpen megjegyzem, és használom is, amilyen sűrűn csak lehet. A tanultakat is megjegyzem (a saját érdekem is!), és amiben lehet, kisérletezek a rendszerrel hogy minél jobban elsajátítsam, és ne csak a kevés alapokat. Amikor elkezdtem használni a Mintet, még azt sem tudtam, hogy a bootolás mit jelent. Mostanra a gépeket saját magam telepítem fel - igaz, partició nélkül. Ez még nem megy (többek között.) Idővel ezen is túl leszek.  :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Screenlets

 Telepítettem a Screenlets-et. A következő lépés mi legyen? Sajnos nem ismerem ezeket a programokat általánosságban, és angolul sem tudok. Ha részletesen leírod a további teendőket, megköszönöm.  :) Az alkalmazás jónak néz ki. Ha találnék benne panelen rögzíthető sebességmérőt is, az már tökéletes lenne.  :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re screenlets

Meddig jutottál el ?
A menüben megtaláltad a "Screenlets"-et ? rákattintottál ?
Ha igen, a belinkelt fotón látható beállításkezelő ablaknak kell megnyílnia.
Keresd meg az "InfoPanel"-t és jelöld be a képen látható jelölőnégyzeteket.
Az "Indít/Leállít" négyzet bejelölése után, az asztalodon meg kell jelennie ennek
a panelnek. (valószínű középen fog megjelenni, de a felső részére kattintva,
és nyomva tartva a (bal) billentyűt, oda húzod ahová neked megfelel.
(nálam...mint láthatod, a jobb oldalon van).
Ezt a pozíciót rögzítheted is a beállításaiban (Tulajdonságok-nál)
Ha eddig eljutottál, ismerkedj vele, próbálgasd (pl. beállításoknál sensors1
sensors2...itt jelölheted be, mit mutasson és mit ne !

Szerk.: a panelra is feltehető egy kisalkalmazás (ez(ek) is látszik a képen.
De ez megér egy másik misét ! :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Az előző volt a parancs ("sh" helyett "bash"-sal is lehet),

és az ikonok (tipp)

Asztali ikon: https://www.backblaze.com/pics/uthrottled-icon.jpg
Menü ikon (le kell kicsinyíteni): http://explainafide.com.au/wp-content/uploads/2013/10/speedtest-icon-500...

Persze az ingyenes ikonok között is érdemes szemezgetni, ez csak gyors keresés volt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Most idáig jutottam el.

https://drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6RNjlrRGRzcHpYcXM/view?usp=sh...

https://drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6RNkhOdmtsN2d5YVU/view?usp=sh...

https://drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6RckNRZF83TlRUT1E/view?usp=sh...

A letöltés, mint láthatod, ebben a formában sikeres volt. (1. link) A linkelt képeden látszanak az alkalmazások, amiket hozzá lehet telepíteni (ha jól sejtem). Amikor kiválasztottam az összes alkalmazás telepítését, ez a kép fogadott (2. link). Itt - egyenlőre - nem mentem tovább, az Avast vírusirtó figyelmeztetésére. (Lehet hogy csak windowsos gépet károsíthat az Avast szerint az oldal megnyitása, de még ilyen blokkolással nem találkoztam linuxon.) Az Avast nem is enged tovább lépni innen, csak kilépni.

Kikapcsoltam az Avastot a keresőn, tovább léptem a Screenletben. Ez a kép fogadott. (3. link)

Nálam a Chrome böngésző megy mindegyik 17-es rendszeren, az Avast ezen "figyelő állásban van" (windowson nagyon jól működött, sok vírust meggátolt). Hogyan folytassam tovább? A panelre a telepítés után kirakta az iont, ha majd sikerül beállítani, eldöntöm hogy maradjon-e ott. (Látod, eleve tele van rakva a panel, minden indítóikon ami rajta van, napi szinten használatos.)

Sajnos, ezeket a programokat egyáltalán nem ismerem, és nem is foglalkoztam még eddig hasonló félékkel. Ezért is hátráltat egy kicsit, hogy a szoftverkezelőben szinte csak angol nyelven van a többségéről leírás. Minden program és kiegészítő telepítésénél teljesen alapszintről kell indulnom a használatukkal. 

Történnek néha meglepő dolgok. Ezért is vetettem fel máshol, hogy ha lehetőség lenne rá, személyes segítség is jó lenne sokszor, ha van elérhető távolságban.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Valósidejű ?

Valósidejű víruskeresőt használsz linuxon ? :)

Szerintem felesleges. (ha mégis kell egy, ott van a Clamav +Clamtk páros...nem valósidejű, de a célnak nagyon jól megfelel.)

Azt javasolnám, ha nem is törlöd az Avas-t, legalább kapcsold ki...és így próbálkozz.

A helyedben nem aggódnék e figyelmeztetés miatt. (évek óta használom az infopanelt  probléma nélkül.)

Szerk.: tény, hogy a Chromium-on keresztül jött be trójai (amit a Clam kimutatott, és törölni tudott) de ez linuxon

nem tudta kifejteni a hatását. (a Firefox-on keresztül keresztül meg soha nem kaptam ilyen ocsmányságot !)

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

screenlets emlék

 Elég régen volt az, hogy én screenlets-t használtam, de én úgy emlékszem, hogy az compiz nélkül nem működik. Sokkal célszerűbbnek tartom megbirkózni a conky-val. Jóval kevesebb erőforrást használ el, mint a screenlets.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 Ha megnézed a 3. linket, az

 Ha megnézed a 3. linket, az kikapcsolt Avastnál készült, a Screenlet oldal betöltése után. Lehet hogy eltávolították a programot, hogy csak a fehér lap volt láthatő?

Idő közben csabrix ajánlását olvasva, telepítettem a compizt is. Teljesen zöldfülű vagyok ezekhez a program csatolásokhoz, SOHA nem csináltam ilyeneket. A weboldalon levő üres lap után van-e valami esély arra, hogy egyáltalán valami program elinduljon, és ehhez mit kell tenni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Avast / screenlets.org / ez a webhely károkat okozhat a gépén

Nem tudom, .. nincs találat: https://www.google.com/search?q=screenlets.org+avast+warning+linux
http://www.ubuntugeek.com/avast-antivirus-for-ubuntu-desktop.html/comment-page-1

A megoldás az, hogy rákeresel kulcsszavakkal, a kulcsszavakat nem lehet tanítani, rá kell érezned. Aztán megnyitod az oldal a Google fordítóval (vagy ugye neked fordítja a Chromium az oldalt), olvasgatsz a találatokban - arra kell figyelni, hogy a fordított oldalon a parancsok rosszul jelennek meg, tehát, ha parancs is van, akkror az eredeti oldalról másold.

Aztán meg kéne keresned az Avast magyar nyelvű leírását, bizonyára van ilyen. Nem használtam, NOD-ot és Comodo-t használtam egykoron, mármint teljes védelmi rendszerként. ... arról lehet szó, hogy követő sütiket tartalmaz a screenlets.org vagy netán reklám sütiket. A felugró ablakra biztosan van leírás az Avast leírásban (mikor, vagyis mire jelez), de ez lehet a magyarázat. Használj védelmi kiegészítőket, AdBlock, NoScript, Ghostery, Quick Java például ... .

Tehát a feladat az, hogy miért ugrik fel az ablak. Tényleg lehet, hogy a gépedre káros iFrame került az említett helyre, mint például itt:
http://blog.mailbox.hu/a-mailbox-nem-tamado-weboldal/
Ugye, mert ez csinálod ..
https://www.google.com/search?q=avast+ez+a+webhely+károkat+okozhat+a+gépén
Nem részletezi az Avast, hogy miért káros? Ha jól látom az alkalmazás maga magyar.:)
Szóval Google fordító... és kereső, akár DuckDuckGo vagy akármi más. És az adott alkalmazás leírása, honlapja. Ezek a tudnivalók. Sajnálom, ennyit találtam én is, de kíváncsi vagyok.

Az iFrame egy weboldalba beágyazott tartalom (nálam a blokkolva van a NoScript-ben.., megnéztem, jól emlékeztem és végülis nem, mert ez nem igazán lenne célszerű). Elhelyezhetnek benne támadó oldalra mutató linket, ennyi:
https://hu.wikipedia.org/wiki/IFrame
Az Avast-ban mélyebben nézz rá a riasztásra.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem lehet ?

A 3.-ik limken egy megnyitott, egészablakos Chrome látható.
Nem lehet hogy e mögött van a Screenlets beállításkezelő ?
Csak be kéne zárni a Chrom-ot.
(Hogy jobban lásd, kattints a "válasz"-ra.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Oldalak