100%-os GPU kihasználtság. Bűnös = kodi

Fórum: 

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy amikor a Kodi-val amint elindítok egy videót (legyen szó akár egy 700 MB-os avi-ról), kivágja a gpu-t százra, és addig ott tartja, míg meg nem állítom a lejátszást.

Csatoltam az alábbi parancsok kimenetelét:
inxi -CG
inxi -F
sudo lshw -c video

Jelenleg az administration / driver manager-ben látszik, hogy az "nvidia378" drivert használom. De a Kodi-ban a settings / system info / video is ezt mutatja.

Szóval számomra furcsa, hogy amíg a Word of Warcraft nem hajtja ki a lelkét a gpu-nak, addig a kodi igen. Nem módosítottam semmilyen beállítást, csak pár plugin-t raktam fel, meg egy theme-et. Lehetne esetleg finomhangolni bármit is a kodi beállításaiban?
Amíg nem oldódik meg a gond, addig használom a VLC-t. De a raspberry pi-n már hozzászoktam a kodihoz, szeretném a laptopon is ezt használni. Csak nem szeretném kinyírni vele a VGA-mat. :D

Előre is köszönöm az ötleteket!

kimarite képe

RE: 100%-os GPU kihasználtság. Bűnös = kodi

@#0 Ha levennéd a képernyő felbontást 1080 környékére?A Kodi beállításaiban:
http://www.htpcbeginner.com/kodi-video-settings/

Érdemes lenne ránézni, nemcsak ezért:
http://kodi.wiki/view/Linux_FAQ
'If your GPU/VPU does not support hardware video decoding then you will require a fast modern processor is required to decode some 1080p videos encoded in H.264, VC-1/WMV9, HEVC/H.265 VP9, etc'
és
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=241359
'Basically, you don't want Kodi upscaling anything but videos below 1080p (and even then make sure you've configured a quality scaler). Kodi does not have good performance on upscaling to 2160p, and at this time quality will likely be better from your TV anyways (and you'll put far less stress on your system).'

Ez csak egy tipp:
http://bestforkodi.com/kodi-crashing-fix/

A fagyás és bezárás után egy dmesg kimenet is jól jönne, szintén ide: https://paste.ubuntu.com/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE: 100%-os GPU kihasználtság. Bűnös = kodi

No. Azt tapasztaltam, hogy ha a Kodi-n belül bárhol vagyok, nincs gond. De! Amint belépek a Settings / system settings / Display menübe, már akkor felbobja 100-ra a GPU-t. Lényegében az a menüpont, amit te linkeltél, csak az korábbi kodi screenshotja.

Próbáltam állítani a felbontáson, de ha a kodiban átállítom, globálisan is megváltoztatja, illetve továbbra sem csökkent a kihasználtság.

Végül arra jutottam, hogy a 17-es kodi-t downgrade-eltem 16-osra, mert azzal nem volt ilyen gondom. Most újra tökéletes. Nem megy át helikopterbe a laptopom filmlejátszáskor...
Úgy néz ki, hogy a 17-es kodi a gépem kriptonitja. :(

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE: 100%-os GPU kihasználtság. Bűnös = kodi

#2 Én frissebbet javasoltam volna (ha létezik egyáltalán) vagy az XBMC-t, de a régebbi változat is ugyanolyan jó :-). A 17-esnél írtak hasonló problémákról máshol is, néhány bugreport után jobb is lehet. ... Achilles sarka ;)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve