Bendegúz blogja

Link küldése az asztalra

Sziasztok!

A LinuxMint 19 béta állapotának kiadásakor az angol nyelvű fórumon jeleztem a fejlesztőknek, hogy mennyire kényelmes lenne egy olyan funkció a Nemo fájlkezelőben, melynek segítségével a soft linkeket nem csak abba a könyvtárba lehetne létrehozni, amibe a forrásfájl van, hanem rögvest ki lehetne küldeni azt a felhasználó asztalára.

Nos ők ezzel idáig nem foglalkoztak, ezért itt egy lehetőség azoknak, akik szívesen használnák ezt a funkciót:

Foxit Reader -- Ha kell egy "jó" PDF olvasó

Jómagam többször belefutottam már a Linux-os PDF olvasók problémájába, miszerinnt:

- Többé kevésbé tudná azt amire szükség van, de bűn lassú

- Gyors megjelenítést biztosít, de számomra alap dolgok hiányoznak belőle

- Lassú és funkciószegény

- Ronda és buta, de legalább lassú is

 

Ott vannak persze a legismertebbek -- evince, okular --, de ha több kép van egy dokumentumban -- és ezek ráadásul magas felbontásúak --, akkor bizony lehet malmozni mire megjelennek a kívánt oldalak. Ha meg görgetni is kell a lapot, az komoly kihívást jelent.

Anki - szótanulás hatékonyan

Nyelvtanuláshoz hasznos segítség az Anki nevű alkalmazás.

Nem írnám le mire való, ha még nem hallottál róla, itt utánanézhetsz: otevotnyelv.com/anki/

Itt az alapbeállításokról esik pár szó: angolorak-budapesten.webnode.hu/products/anki-az-angol-szokincsfejleszto-program-letoltes-hasznalat-/

Sötét téma avagy ablakkeretek és vezérlők megváltoztatása

A magam részéről sokkal elegánsabbnak tartom azokat a rendszertémákat, amik kicsit sötétek és amiben a vezérlők és az ablakkeretek szögletesek, nem lekerekített sarkúak. Az eredeti telepítésben nem lehet ilyet találni, ezért külön kell azt keresni és telepíteni. Sajnos elég nehéz olyan témacsomagra bukkanni, ami tökéletesen működik és minden alkalmazásban helyesen jeleníti meg a színeket.

Tapasztalatom szerint a GTK2 témát használó alkalmazásokkal szokott probléma lenni (Firefox, Inkscape, LibreOffice, stb.)

Feliratkozás RSS - Bendegúz blogja csatornájára