Oltási tapasztalatok: az első két hónap

BálintGazda képe

Az előző blogolásom után, lényegében nem történt semmmi. Pontosan egy hónapra az első oltás után megkaptam a második adagot is. Mostanság, úgy hallottam, hogy az AstraZeneca oltószerét nem pont egy hónapra rá, hanem talán 12 héttel az első oldás után adják be.

A második oltás után, ugyanazokat tapsztalatam, mint az első oltáskot. Kis fájdalmat a beadás helyén. Most a másik felkaromba kaptam. Az orvos szerint komoly tünetek nem szoktak lenni. Ugyanakkor a már beoltott ismerősöktől hallottam, hogy volt akit 12-48 órára kiütötte az oltás: gyengeség, láz, hidegrázás. Szóval nem mindenkinek ennyire jó az oltási sztorija. Kérdés számomra, hogy az oltási reakció hiánya, mit jelent a vakcina hatékonyságára.

Vakcinák, típusok, hasznos információk:

További érdekes és hasznos információk:

Hozzászólások

Saját tapasztalatok

Nem akarok hivatkozni arra, hogy az ismerősöm ismerőse meg a szomszédom szomszédja hogy járt. Ma már jelentős számú oltással rendelekező közvetlen ismerősöm, hozzátartozóm van. Szüleimnél akik 83 és 77 évesek rendben lement minden. Mindkét oltás. Öcsémnél is. A baráti körben egyik barátomnak volt kis hidegrázása esete. Kollégák körében volt lázas eset is ami az oltást követő este jelentkezett és van olyan, hogy az oltás után 4 nappal a nyirokcsomók megdagadtak+hőemelkedés jelentkezett. Az esetek felében azonban simán lezajlott az oltás. A simán zajló oltások jelentős %-a a Pfizer oltóanyagot kapták.

Saját esetemben nem tudok mit mondani, mert én március 14.-n elkaptam. Semmi extráról nem tudok beszámolni. Izom, izületi  fájdalom, enyhe hőemelkedés 4 napig.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
BálintGazda képe

Saját tapasztalatok

#1 Ez jó, ha másnak is inkább kedvezőek a tapasztalatai. Nekünk családi körben egylőre senkinek nem volt komolyabb panasza. Kollégák esetéről már írtam. Különös, hogy sportos (bár dohéányzó) embereket jobban megvisel, mint a kevésbé sportos, ám nem dohányzókat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mi ez a szar?

Én nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk a pukizásod történetét. Az meg hogy a kettőt külön blogban írtad meg, külön köszönöm.
Így sokkal könnyebb nyomon követni az eseményeket.
Talán sorozat is lesz belőle valamelyik kereskedelmi adón.
Nem próbáltad meg még eladni a forgatókönyvet?

Én most tervezem, hogy a pincében rendet csinálok, majd megírom, hogyan sikerült.
Csinálok majd pár képet is, tudod, előtte-utána.

Miért nem a faszbukon teszed közzé a szellentésed történetét?

Amúgy nem tudtam nem észrevenni, hogy egyetlen egy releváns oldalt sem sikerült linkelned.

https://linuxmint.hu/blog/2021/02/oltasi-tapasztalatok-az-elso-ot-nap#re...

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
BálintGazda képe

Mi ez a szar?

#2 Szrintem ez egy elég komoly téma. Nem gondolom, hogy ezen személyes történetek közzétételével bárkinek is kárt okoztam volna.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Némi igaza van a kollégának,

abban nem teljesen hogy ilyeneket nem lehet blogolni. Nincs a forum szabalyzatba hogy nem foglalhatom blogbejegyzesbe pl. a sérvműtétemet. 

Abban viszont maximalisan igaza van hogy ennek minek kellett 2 kulon blogot krealni..?

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
samli képe

Némi igaza van a kollégának,

#3 Intelligencia kérdése. Egy "szakmai" oldalon nem blogolok a vesekövemről, ennyi.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)