Cloudready - Érezd a netet!

Szabó Marcell képe

Lehet kissé érdekes a cím, de van oka: egyrészt, mert itt szó szerint a Google Chrome az asztal. Másrészt natív linux appokat tudsz kb futtatni, azon kívül webappokat.

Ha valaki nem ismerné: a Cloudready a Neverware Chromium OS bináris változata, egy két hiányosságtól eltekintve, mint pl az android app support.

Ha valaki kipróbálná, itt https://www.neverware.com/freedownload le tudja tölteni, Linux Mint Pendrive lemezkép írója tökéletesen ki tudja írni.

Ha valakinek megfelel, bátran tegye fel, egészen jó rendszer (nem szponzor tartalom, csak használom), vagy ha egy régebbi gépet akar valaki feléleszteni, netezni garantáltan jó lesz.

Összesítve: ha valaki szemezett a Chromebookokal vagy Chromeboxokkal, de mivel Magyarországon nincs MÉG ilyen, az itt ki tudja próbálni.

Ha valakinek kell az Android Support, próbálja ki a FydeOS-t, bár az nem tűnt annyira stabilnak és secure boot sincs benne.

Annyi kapcsolata van a Linux Minntel, hogy ez is Linux alapú, azt hiszem Gentoo alapú, de APT-Dpkg t használ, úgyhogy ez probélma nem lesz senkinek.