Android telefonok előre telepített kémprogramokkal.

Android telefonok előre telepített kémprogramokkal.

Forrás: http://www.tesla-institute.com/index.php/electrical-engineering-articles...

Egy új jelentés azt állítja, hogy néhány  kiskereskedő vadonatúj Android okostelefonokat értékesít előre telepített  kémszoftverrel.

A G Data, (ez egy német biztonsági cég) úgy vagy két tucat, Android okostelefonon fedezett fel kémprogramokat a firmware-ben.

A kémprogramok eltávolítása nem lehetséges.

Az előre telepített kémprogramokat, amelyeket népszerű Android alkalmazásokban, például a Facebookban és a Google Drive-ban álcáztak, nem távolíthatók el a telefon feloldása nélkül, mivel a telefon firmware-jében laknak.

Spyware képességek

A kémprogramok képesek a következő műveletek elvégzésére:

    Telefonbeszélgetések hallgatása
    Hozzáférés az internethez
    Névjegyek megtekintése és másolása
    Nem kívánt alkalmazások telepítése
    Helyadatok kérése
    Képek készítése és másolása
    Beszélgetések rögzítése a mikrofon használatával
    SMS / MMS küldése és olvasása
    Az Anti-vírus szoftver kikapcsolása
    Csevegés hallgatása üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül (Skype, Viber, WhatsApp, Facebook és Google+)
    Böngészési előzmények olvasása

Érintett márkák

Az érintett Smartphone márkák közé tartozik a Xiaomi, a Huawei, a Lenovo, az Alpok, a ConCorde, a DJC, a Sesonn és a Xido. A gyanús modellek nagy részét Ázsiában és Európában értékesítik.
Azonban ez nem az első alkalom, amikor a kínai készülékekben előre telepített kémprogramok voltak. Márciusban a Bluebox mobilbiztonsági cég megtalálta a Xiaomi Mi4 LTE-ben a rosszindulatú programot. Mire a Xiaomi elmondta, hogy ezek a kompromisszumos készülékek jó minőségű hamisítványok.
A tavalyi év során a Palo Alto Networks kutatói felfedezték, hogy a Coolpad csúcskategóriás készülékeiben hátsó ajtó van, a neve "CoolReaper", ezeket kizárólag Kínában és Tajvanon árulták.

Hozzászólások

kimarite képe

Android telefonok előre telepített kémprogramokkal.

@#0 Nekem is az egyik említett gyártóé van. Most egy régebbi telefont használok, amely nem okos telefon, azaz „olyasmi”, de elévültek a rajta található alkalmazások, nem használhatóak ... és a közbenső tulajdonos (a Microsoft) nem fejlesztette ezeket, úgyhogy Internet és ilyesmik nincsenek (csomó jó szolgáltatással dobták piacra), pedig lehetnének elvileg.

Sőt, az említett két SIM-es, azaz, csak Kínában forgalmazták, tehát a megfigyelés vélhetően ... feltételezhető. Most vár arra, hogy SIM-et, azaz előfizetői kártyát tegyek bele. Igazából csak a Google szolgáltatásait használtam vele (Google címtár, Youtube videók itthon wifivel - a fiókba belépve), azaz az a jelszavam ment bele. Ja, még a Viber is telepítve volt, néha abba is beléptem. A Messenger-t töröltem, akkoriban forrósította a telefonokat egy bug. Nem igazán bízom abban, hogy „bármely” Android naprakész lenne a biztonság tekintetében. ... bár most már a gyári Android van rajta, a legújabb.Csak eljön az az idő is. :) ;)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Android telefonok előre telepített kémprogramokkal.

@#0 Ezért (s/n)em tartok androidos készüléket, akármilyen márkanév alatt adják el. Ezzel a témával már korábban is találkoztam. Az utolsó okos telefonom BlackBerry Torch 9800 volt, amióta kiöregedett, csak hagyományos nyomógombos mobilt veszek. (Ismertem olyan embert is aki bár anyagilag is bőven megtehette volna, de semmilyen telefont nem tartott maga körül...)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Vigyázz a telefonszámodra, mert értékesebb lehet a jelszavadnál

A(z amerikai) T-Mobile tájékoztatása szerint a következő információkat szerezték meg a hackerek: név, számlázási irányítószám, emailcím, ügyfélazonosító, ügyféltípus (előfizetéses vagy kártyás) és telefonszám. Utóbbi nem tűnik elsőre olyan fontosnak, de mégis a telefonszám lehet mind közül a legérzékenyebb adat, olyan esetekben, amikor egyszerre több személyes információhoz jutnak hozzá a hackerek.

Hiába a kétlépcsős azonosítás, ha a második lépcső még veszélyesebb

Az elmúlt években bevett gyakorlattá vált a telefonszám használata az egyes felhasználói fiókok hitelesítésénél – gondoljunk csak például a Google kétlépcsős azonosítási folyamatára, amelynek során SMS-ben érkezik a hitelesítő kód. Ez abból a szempontból logikus, hogy míg jelszavainkhoz sokkal könnyebben hozzájuthatnak a hackerek, mint a telefonunkhoz, viszont ha valahogy mégis sikerül hozzáférniük a telefonszámunkon keresztül beérkező információkhoz, akkor azzal a teljes online identitásunkat magukénak tudhatják.
Forrás: https://qubit.hu/2018/09/03/vigyazz-a-telefonszamodra-mert-ertekesebb-le...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve