Resume from Suspend - Folytatás Felfüggesztésből

keraform képe

Resume from Suspend - Folytatás Felfüggesztésből

A címben szereplő funkciót biztosan a Microsoft Windows Millenium-ban láttam utoljára.
De lehet, hogy máshol is van ilyen, (W2K, XP) de Linuxon nem emlékszem ilyenre.
Arról van szó, hogy a Felfüggesztett gép feléleszthető, ha megmozdítjuk az egeret, vagy lenyomunk egy billentyűt. Én nem akarom, hogy így legyen, de hátha valaki örülne ennek.

Néhány napja próbaképpen feltettem az Ubuntu MATE 18.04 bétát, majd vissza a LM Cinnamont, és utána azt vettem észre, amit fent leírtam. Le voltam döbbenve, mert előtte nem csinált ilyen ocsmányságot.
(Én soha nem kapcsolom ki a gépet, csak Felfüggesztem. Van erre egy ikon a panelon. Nem kérdez semmit, csak felfüggeszt. Ha így maradna, és a macska meglöki az egeret, kész a baj.)

Mielőtt keresni kezdenétek ezt a beállítást, elárulom a megoldást. Az íróasztalom alatt van a gépem, az elején csak két darab USB aljzat van. Ezért vettem egy kártyaolvasóval egybeépített USB elosztót, ami a gép hátulján lévő USB aljzatba van bedugva. Ez az elosztó az íróasztal lap elülső éle alá van ragasztva.
Így könnyen elérek további három USB aljzatot.
Ha a vezeték nélküli billentyűzet + egér combo vevője a PC USB aljzatába csatlakozik, akkor nincs a fent említett extra funkció.
Viszont, ha ebbe az USB elosztóba van bedugva, akkor úgy viselkedik, ahogy leírtam.
 

Hozzászólások

Felfüggesztés fagyás / Hibernálás lassulás

Nálam egy Samsung 350V5C laptop hibernálását próbálom ismertetni. Három operáció s rendszer csücsül rajta, egy Win10, egy Arch, egy Ubuntu 18.04 XFCE. Mindegyiknél be van állítva a hibernálás. A gép SATA HDD-ről dolgozik, az akku már rég meghalt. Ha bármelyik rendszert hibernálom (nálam ez egyenlő a fedél lecsukásával és áramtalanítással), az ébresztés max. 10-15 másodpercig tart utána vígan lehet dolgozni.
A win10 esetében a normál felállás nálam mésfél-két perc, ha neadjisten frissités bezavar akkor ez 5 perc, na ezért használom a hibernálást. Linux esetében ez nem annyira látványos, ott max. 1 perc a különbség. Persze ez nincs ingyen, kell swap, meg némi kézimunka, hogy hibernálást beállítsam, de ezt csak egyszer kell az Ubuntunál (és származékainál) megcsinálni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Felfüggesztés fagyás / Hibernálás lassulás

#1 Jól értem, hogy nincs akkumulátor, nem akarsz bele újat venni, ezért hibernálod, majd kihúzod a konnektorból? Én vennék bele egy új akkumulátort. (16.000 Ft)
De mit jelent a cím?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Rontott cím

Ó, a címet elrontottam, elkezdtem gépelni, felajánlotta, és a tárgy mezőben olyan pocsékül látszik a szöveg... A Samsung magyarországi részlege kivonult, használtat vagy külföldről pedig nem akarok. Majd legfeljebb lessz valamikor egy új, most még nagyon megfelel így is. Elég a billenőkapcsoló is, nem húzogatok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Samsung

#2 Google első találat: https://www.laptophardware.hu/samsung/np-sorozat/np350v5c/laptop-akkumul...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Samsung

#2.1.2 "Ezt világosan megírta korábban" Hol?
"A Samsung magyarországi részlege kivonult, használtat vagy külföldről pedig nem akarok"
Erre küldtem a linket, budapesti boltokról, ahol újat árulnak.
"Kell még valamit mondanom, Ildikó?"

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Samsung

#2.1.2.1 És megköszönték. Mit tehetek még?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Samsung

#2.1.2.1Majd legfeljebb lessz valamikor egy új, most még nagyon megfelel így is. Elég a billenőkapcsoló is, nem húzogatok.

Egyértelműnek tűnik a mondat kedves Juci. Nem ugyanazt olvassuk. De mindegy ... . Viszont, ha ehhez hozzáadom a (korábban kommunista, csak javítottad) munkásőrözésedet, akkor viszont szólnom kellett immár, mert osztódik a szó, mint a sejt, aki mit sem sejt.

Khm, előfordulhat, hogy érzékenyebb vagyok az átlagnál vagy az elvártnál, de hát igyekszem mindenkinek megfelelni, és ugye azt nehéz mindig ugyanúgy. :D
(pszt, azt hiszem, nem Ildikónak hívják ;). De a név megjegyzés megértve, viszont említettem, legalább egyszer, hogy a politikai megjegyzéseket az olvasóközönség szerintem nem feltétlen díjazza. Persze, neked fontos lehet az ilyetén szereplés, de ahogy az illemhelyen csináljuk a bizonyos dolgokat, úgy egy fórum illemszabályait is meg lehet érteni.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Mert osztódik a szó, mint a sejt

#2.1.2.1.2    Szerintem ugyanazt olvassuk, csak máshogy értjük.
 
 "Nem biztos, hogy 16-20 ezer forintot mindenki ki tud adni csak úgy, és nem ez az egyetlen gépe van. De ezt világosan megírta korábban."
 "Ezt világosan megírta korábban. Hol?"
 "Majd legfeljebb lesz valamikor egy új, most még nagyon megfelel így is. Elég a billenőkapcsoló is, nem húzogatok."
 
Természetesen azzal az állítással, hogy "nem biztos, hogy 16-20 ezer forintot mindenki ki tud adni csak úgy" általánosságban egyetértek, de azt még mindig nem látom, hogy ezt korábban hol írta?
Bár lehet, hogy ugyanott, ahol azt írta, hogy "nem ez az egyetlen gépe van." De én ezeket nem találom.
Amúgy ez 16 doboz cigaretta ára. Van, aki két hét alatt elfüstöl ennyit. És miért írtad, hogy 16-20 ezer? 15990 Ft.

Én erre a mondatára reagáltam azzal, hogy belinkeltem a boltot, ahol lehet Magyarországon is kapni: "A Samsung magyarországi részlege kivonult, használtat vagy külföldről pedig nem akarok."
Ő erre megköszönte. Pont.
Erre írtam, hogy kell-e még mondani valamit. Amúgy az egy szállóige, és nem politikai megnyilatkozás. Szerintem ezt fölösleges ragozni. Vagy kitiltunk innen minden mondatot, amit valaha kimondott egy politikus?

Amikor az általad kifogásolt megjegyzést írtam, hogy én vennék bele új akkumulátort, ő még nem írta azt, hogy jó neki így is. Valószínűleg te visszafelé olvasod a fórumot, és ezért értesz félre sok dolgot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Mert osztódik a szó, mint a sejt

#2.1.2.1.2.1Amúgy az egy szállóige, és nem politikai megnyilatkozás. --> Vagy kitiltunk innen minden mondatot, amit valaha kimondott egy politikus?
Kicsit zavarosnak tűnik. :)
Nem értek félre több dolgot, mint a legtöbb ember.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Mert osztódik a szó, mint a sejt

#2.1.2.1.2.1.1 Ebből például mit nem értettél? Mi a zavaros?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve