Másfél év Linux Mint-tel

2016 nyarán egy új Acer Aspire V 13-ra (8 GB RAM/1 TB HDD) Linux Mint 18.1-et telepítettem. Előtte Windows-os gépeket használtam. A kezdeti problémáimon (hw eszközök, programok kezelése) lassan úrrá lettem, fokozatosan megismertem, és nagyon megkedveltem a Linuxot. Ritkán szükségem van Windows-ra egy-egy speciális program miatt, ehhez VirtualBox alatt Win10-et futtatok. 2017 január: a HDD-t SSD-re (500 MB) cseréltem, erre  Linux Mint 18.2-t tettem. A kivett HDD-t háttértárnak használom, egyúttal biztonsági mentési helynek is. A saját könyvtáraimat FreeFileSynch-el mentem, a rendszert TimeShift-tel, mindkettővel jó tapasztalataim vannak. Az újabb LxM frissítés (18.3) simán ment, minden eszköz (hw, sw) jól működik. Kisérleti célra VirtualBox alatt egy Linux Mint Xfce-t is telepítettem, ahol bátrabban próblagatok, pl. kernel frissítést.

 

Hozzászólások

kimarite képe

VirtualBox és jegyzet

A virtuális gépek megkönnyítik a kísérletezgetést. :)
Jegyzetelni is érdemes. Nyitsz egy parancs.txt (vagy hasonló nevű) szövegfájlt és bővíted. Ugyanezt meg lehet tenni Libreoffice-ban is, dokumentummal, képekkel, de előbbi egyszerűbb és a kedv sem megy el közben, mert nem nehéz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

VirtualBox és jegyzet

Igen, szoktam jegyzetelni, és mindig pucér szövegfájlokba, mert az a leggyorsabb. (Bár a LibreOffice 6 lenyűgözően jó lett).  A VBox-szal régóta dolgozom, még Windows alatt használtam, így nyertem a bátorságot a Linux-hoz is. Amikor már elég sokat próbálgattam, vittem egy live LxMintet magammal pendrive-on, és kipróbáltam gépvásárlás előtt az üzletben. Szerencsére hagyták (budaörsi Acershop, 2016 nyár), és minden jól működött.

Most fordított a helyzet, VBox alatt futttatok W10, W7 és LxMint Xfce-t. A Windows-ok nagyon ritkán, egy két spec. program miatt kellenek, a az Xfce-t kísérletezésre használom, pl. 4-es frissítéseket először itt próbálom ki. Igaz, a hw környezet nem azonos, de mégis...

Jegyzetelni szoktam a Lx telepítési tapasztalataimat is, mert különben legközelebbre elfelejtem... 

Kicsit  foglakoztam honlapokkal is, de nem vagyok profi. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve