Kimarite ez nem fair!!!

 Már bocs, de ha megszólítasz, akkor illik megadni az esélyt a válaszadásra, és nem lezárni az adott topicot!

Így ezt most itt teszem meg! Kicsit sem érdekel, hogy mi szép vagy mi nem szép. A kérdező feltett egy kérdést, amire megpróbáltam válaszolni!
Nem használok semmilyen raktárkezelő, vagy számlázó programot, így nekem nem kell tudnom, hol melyik linux disztribúcióban használnak még ilyet, és főleg nem kötelességem kinyomozni, mivel nem magánnyomozó vagyok, hanem a linux rendszereket használók közösségének egy tagja.
Nem kötődöm semmilyen disztribúcióhoz még akkor sem, ha most épp történetesen mintet használok.

Megköszönném, ha nem helyeznéd másfajta kontextusba az általam leírtakat -párhuzamba állítva a kérdező általad feltételezett szándékával- még zárójelezve sem!!! Nekem a számlázóról az adott distro jutott az eszembe, a kérdező feltételezett szándéka (hogy a te szavaiddal éljek: reklám spam stb...) nélkül is, mivel ezt egy időben nagyon hangsúlyozták, bár nem emlékszem, hogy az alaptelepítés része lett volna. Azt ott is utólag kellett telepíteni, a distronak megfelelő sajátságos módon... Továbbá úgy vélem, mindenki el tudja saját maga dönteni, hogy melyik linux disztribúció felel neki meg a legjobban, és abban is biztos vagyok, hogy ez nem egy számlázó, raktárkezelő, vagy akármilyen programon fog múlni. Nem kicsit fura -vagy inkább (ismét a te szavaiddal élve) nevetséges-, hogy míg az egyik distro valamiért szúrja a szemed - és emiatt képes vagy topicot lezárni, ha csak megemlítésre kerül- addig te szemrebbenés nélkül Debian screenshotokkal tarkítod tele a linuxmint.hu oldalt. Az előbb leírtak ellenére engem nem zavar, ha időnként más operációs rendszer is megemlítésre kerül -legyen az MS, vagy Apple termék, vagy akármilyen linux distro. Ha valaki elégedett a minttel, akkor egyetlen program miatt nem fog váltani, hanem a bevált rendszerén keres erre megoldást.

Szvsz lehetett volna ezt elegánsabban is -pl egy kapcsolódó blogbejegyzéssel, tutoriallal- és nem egy illiberális megmozdulással. Elvégre ez nem a nemzeti linuxmint.hu oldal, ahol kizárólag szemellenzővel lehet létezni, hanem egy szabadon formálódó közösség. Legalábbis remélem...

  Szerk:

Köszönöm a választ (valamiért itt sem tudtam válaszolni), erről a két hónapos harcról nem volt tudomásom, mivel nincs annyi szabadidőm, hogy az összes linuxos oldalt rendszeresen kövessem. Részemről a téma lezárva. Peace.

 

Hozzászólások

Továbblépés

Sziasztok,

Szerintem úgy lehetne tovább lépni ezen a problémán, ha szépen összeállítjátok, hogy milyen lehetőségek vannak. Szívesen beszerkesztem a súgóba és onnantól kezdve ez hasznos információ lesz mindenki számára. Tényleg itt ne kezdjük el.

Ledger - Integrált ügyviteli szoftver

  • A szoftver számlázáson, számlanyilvántartáson, és raktározáson kívül automatikusan könyvel, ezért könyvelési tudás nélkül is használható. A könyvelőjének csupán az ellenőrzés a dolga.

  • Böngészővel használható, ezért beállítható úgy is, hogy bárhonnan elérhető legyen.

  • A szoftver egy korábbi verziója ingyenesen letölthető, később csak azokért a szolgáltatásokért kell fizetnie, amire igényt tart.

  • Bérleti konstrukciónkon keresztül nem kell bajlódnia a szoftver bevezetésével, üzemeltetésével, csupán használnia kell.

  • Szükség esetén könyvelési illetve képviseleti könyvelési szolgáltatást is nyújtunk.

www.ledger.hu/

Lafisoft - Számlázó V 4.1.0 sqlite3 Windows és Linux operációs rendszerre

Számlázó program amely platformfüggetlen. Annyira rugalmas hogy az adatbázis mozgatható a Linux/Windows programok között. Tartalmazza a NAV export funkciót amit 2016-tól kötelezöen minden számlázónak kell tartalmaznia.

Letöltési oldal és kézikönyv

www.lafisoft.hu

Továbbiak:

hup.hu/node/110650

hup.hu/node/138043

Valakinek lenne kedve egy bemutatót írni, összefoglalókkal? Bekerülhetne a Súgóba!

Köszi!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Magyarázat a 'hőbörgésre'

@#0 a helyzet az, hogy legalább 2 hónapon keresztül folyt egy harc közösségi oldalak mindegyikén, hogy melyik a jobb és melyik a rosszabb Linux kiadás, és ez meg az, meg amaz (csupa 'érdekes' téma), nekem nem lényeges. Aztán, aki jó szándékúan beleszólt (hogy miért is az egész, meg lenne magánéletünk a mások gondjain túl, amit ömlesztve kaptunk nap, mint nap az arcunkba) kirúgták innen-onnan, mert -gondolom- nem állt egyik oldalra sem (még más oka is volt, de az emberi és most nem lényeges és felesleges). Nekem a hócipőm teli van ezzel a témával .., és a hozzászólásodnál vettem észre, hogy az említett disztróról szól az egész, és téged belekeverni nem kívántalak, ezt te félreérted, nem is tudom, honnan vetted. Aztán lecsitult a vita, de úgy látom, mint ennek a fórumnak az egyik segítője, hogy újra kezdődik (-het). Ezt nem fogom megengedni.

A kérdező azt teheti, hogy indít egy új fórumot, és ott kérdez normálisan (szokásos módon), és válaszol is. Ha utóbbit nem teszi (biztos rossz a kifejezés), de nem fogjuk 'ember-számba' venni. Ha tényleg igaz, hogy Mint alatt használna kérdéses alkalmazást, ezt meg fogja tenni. Ha nem teszi, az meg az ő dolga és azt csinál, amit akar. nem kérünk sokat: ha belépek egy szobába, először kopogok, aztán a belépés után köszönök. Ez illem, 'viselkedés', és udvariasság.

Te azt teheted, hogy elfogadod a bocsánat kérésem (amit nem tettem meg azért, és vedd annak), és befejezed a témán való rágódást. Ha egyiket vagy másikat nem teszed, az a te dolgod, de ugyanúgy vonatkoznak rád is a fórum szabályai, és alkalmazni is fogom, ha abba ütköznek ta e vagy akármelyik fórumozó cselekedetei. Erre a vitatkozásra semmiképpen nincs szükség. Ez egy szükséges lépés volt a megítélésem szerint. Lehet én is csinálhattam volna máshogyan, de a kérdező sem volt egészen egyértelmű, és lényeg, a lényeg, az állapot így marad.
Így döntöttem, felelős vagyok, hogy itt, mi és és hogyan történik meg (semmi visszavonhatatlan nem történt meg, valóban lezártam a topikot, de a folytatása sem engedhető meg, úgyhogy ...). Szerintem a fórumozók többségének a döntésem megfelel (de szavazást sem nyitunk erről). A helyzet az, hogy 'megemlíthető' vagy, ahogy én is, ezt nem tilthatod meg és ezért higgadtabban kéne reagálnod, gondolom. Másrészt az elején kell megfogni a dolgokat (egy-két 'zavargásban' részt vettem már életemben), és ezt ígérem a jövőre nézve is.

@ keraform nem lesz itt semmi 'különös'. Ez egy normális hely marad, ameddig itt vagyok.

@ uliszk a Ledger alkalmazás részemről említve lett, úgyhogy a kérdező részéről, amolyan (A.E:) Bizottságosan: „Kalandra fel!”, nyithat új topikot, felkészültebben, jobban odafigyelve a kérdéseinkre .., és a javaslatainkra (lala), amire szintén nem válaszolt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve