Remaster készítése Ubuntu és Linux Mint disztribúciókból

Tomi37 képe

Sziasztok!

Többen említettétek, hogy jó lenne, ha megosztanám veletek, hogyan és miképp lehet remastert készíteni. Nos örömmel jelenthetem, hogy a dokumentum elkészült, melyben képekkel is illusztrálva leírtam remélhetőleg egy kezdő linuxos számára is érthetően megfogalmazva a folyamat lépéseit sorrendben, kitérve a hibalehetőségekre és azok korrigálására. A külalakért előre is elnézést kérek, a szövegszerkesztéshez és formázáshoz nem értek. :B Ha valakinek van kedve és türelme szebbé tenni, ITT éri el az eredeti .odt dokumentumot. Az ebből készült PDF letölthető: INNEN.

 

Szép napot mindenkinek! :)

Hozzászólások

Tomi37 képe

Szívesen.

Van egy debian kompatibilis változata is, ami chrunchbang++ és Bunsenlabs alatt is működik állítólag, én még nem próbáltam. Ha érdekel, e-mail-ben elküldöm. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Szívesen.

#2 Érdekel, persze. Küldjed! :)

A régebbi gépre telepítem nemsokára a Bunsenlabs Debian-t, azon elfutna jól. Hagyományos Debian-om is van, most arról írok, de van Mint is már. Közbe' nézem a Mint 18-at (Cinnamon), a Synaptic telepítését nem kell leírnom már, mert alapból benne van ... . Egy kis részt írok majd a beállításokról, túl sokat nem is lehet. A tárolók prioritását kéne megnéznem, hogy hol van elmentve, és mi van bennük. Ami érdekel, hogy mennyire vannak fixálva, hogy egy Synaptic-ot is használhass pl. Azt láttam tegnap este, hogy a Mint 18 alatt a 'mintupdate' telepítése hozott jó pár frissítést, a 3-as szintig telepítettem, az 5-öst kihagytam. Utána megjavult a panel viselkedése, mert a frissítések előtt - a telepítés után közvetlenül- a panelre letett alkalmazások nem nyíltak meg újra, egérre nem reagáltak. A menüt is úgy nyitottam, hogy beállítottam, hogy jelenjen meg, ha ráviszem az egeret. :))
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

RE:RE:Szívesen.

#2.1 Elküldtem. :) Nálam az Ubuntu az egyetlen ami úgy működik ahogy én azt elvárom egy OS-től, a többi disztribúció(beleértve az Arch-ot is) nem szeretik a PC-imet, se a laptopomat. :( Ezért nem is hagytam a remaster készítése után fent a Mint 17-et és 18-at.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:Szívesen

#2.1.1 Értem. :)
Az én gépemen most -eddig- minden telepíthető volt. Volt egy Cinnamon összeomlás (mintupdate helyrehozta), van egy még nem kezelt hiba csak Linux Mint alatt (nouveau kernel modul és az alaplapi videókártya), de működik ... .

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Szívesen.

#2 Szép munka! A debianos változat érdekelne.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:Szívesen.

#3 Köszönöm szépen!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Szia!

 Szia!

Várható, hogy a Sárából is készítesz egy remastert? Az eddigiek is nagyon jók voltak.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

RE: Szia!

A Mint 18 Cinnamon verzióból már készült, a cinnamon topikban találod. :) 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ünnepi kívánság

Szeretnék egy kis segítséget kérni.

Szerettem volna létrehozni linux mint cinnamon 18 ból egy remastery-t saját részre pinguybuilder segítségével. (dokumentáció szerint jártam el.) De a Dist gombra kattintva elér egy bizonyos százalékot és angolosan azt írja hogy a folyamat megszakadt. Végigjártam a forumokat a topikat, youtubon próbáltam infót szerezni de mint hiába.... Ha netán készülne egy linux mint cinnamon 18.1 remastery kiadás lehet róla szó hogy ezzel együtt egy oktató videó is készüljön? Hang nem lényeges csak a videón látszódjon elejétől a végéig 18.1 remastery születése. Lehet ilyet kívánni karácsonyi kívánságnak? :) Igaz elég hamar itt lesz a karácsony, de ha az idén teljesülne ez a kívánság, szerintem rengeteg ember örülne neki nem csak én. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve