Ian Murdock R.I.P

Ez az amire nincsenek szavak, az ember értetlenül áll előtte, és el se hiszi, hogy ez igaz lehet, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet. Ian Murdock, a Debian atyja, az apt-get megalkotója, 42 éves korában elhunyt. Közvetve neki köszönhetjük az Ubuntu, és a Linux Mint létezését is. Mindkét rendszer a Debianra épül. Ian Murdock halálhírét megelőzően -az azóta törölt - twitter oldalán rendőrségi brutalitásról, öngyilkos üzenetekről lehetett olvasni. Akik egy kicsit is jobban ismerték, joggal feltételezhették fiókjának feltörését, de sajnos a halálhírét nem lehet megcáfolni. Nem lehet tudni, hogy valójában mi történt, és hogy egyáltalán ilyesmi, hogy történhetett, de Ian Murdock nincs többé. Nyugodjék békében.

Hozzászólások

kimarite képe

Nyugodjék békében!

Nem szeretek egyáltalán elhunyt emberekről ... beszélni és bár, így az év végén jó pár művészember meghalt, de alábbi az, amivel én is maximálisan egyetértek. ( idézet, mert vártam - nem feltétlenül fontos számomra, hogy 'mi volt', mindig az életút az ami fontos ... )

'... meghatározó szerepet játszott a nyílt forrást támogató közösség életében, kiemelkedő jelentőségű tevékenységet folytatott.

Nagy tehetségű, kiválóan felkészült és innovatív informatikus távozott. Nyugodjék békében!'

___

LinuxPlanet, Ian Murdock levele

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
BFater képe

Ian Murdock

 Még most sem hiszem el, ez nem lehet igaz !

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Una képe

RE: Ian Murdock R.I.P

 Azóta eltelt egy kis idő de nem, hogy tisztulna, egyre zavarosabb a dolog. Itt olvashatóak pastebin.com/yk8bgru5  a halálát megelőző napokban született bejegyzései amelyek vagy nem tőle származnak mert esetleg feltörték a fiókját és mások írták ezeket a zavaros sorokat vagy nagy bajban volt mentálisan és fizikailag. Bármi történt alighanem tisztességtelen dolgokat kellett elszenvednie a hatóságoktól közvetlenül a halála előtt. Kíváncsi vagyok kiderül-e valaha is, hogy ez a nagy tudású ember aki mellesleg -és ez nem feltétlenül jár együtt, - kiváló üzletember is volt, miért és milyen körülmények között, esetleg kinek a tevékeny részvétele következtében halt meg ilyen fiatalon. 

Nyugodjék békében!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve