Mit szólsz, milyen jól szól?

kami911 képe

A legújabb Audacious 4.3 verzióban számos új bővítmény és funkció érhető el. Az újdonságok között található a PipeWire kimeneti plugin, a natív Opus hangfolyam és a GTK3 támogatás, ami most már választható (alapértelmezetten a GTK2 van beállítva). A Qt 6 támogatása is tovább javult (választható, alapértelmezetten a Qt 5 van beállítva). Lehetővé teszik a fájl elérési útjának másolását a dal információs párbeszédablakban (#1174), támogatják az Ogg FLAC hangfolyamokat (#1176), a beágyazott szövegtagok olvasását (#1192), az album előadójának figyelembe vételét a keresőeszközben (#1193), az új dalhossz-adatbázis formátum támogatását a SID pluginban, a Publisher és Catalog Number címkéket, valamint fájl szűrőt adtak az Export Playlist fájl párbeszédablakhoz.

A 4.2-es verzióhoz képest javítottak az alábbi hibákat: helyes dalhossz mutatása hangfolyamok esetén (#1179), a libflac helyes kezelése, ha nincs Ogg FLAC támogatás (#1181), az M3U fájlméret korlátját 16 MB-ról 256 MB-ra emelték (#1194) és a FLAC Vorbis kommentek megőrzése (#1202).

A Meson támogatás már funkciókkal teljes és minden fő platformon tesztelték, így érdemes áttérni erre a build rendszerre (az Autotools továbbra is támogatott)

Az Audacious 4.3-as kiadásáról további információkat megtudhat a kiadási megjegyzésekből és telepítheti is Flatpak alkalmazáskénta Flathub-ról.

Telepítés PPA csomagtárolóból

A legújabb Audacious kiadása telepíthető csomagtárolóból a következő PPA csomagtároló hozzáadásával Szoftverforrások alkalmazásban:

ppa:ubuntuhandbook1/apps

Ezek után mentse el a beállítást és a „Szoftverkezelő” programban a keresés mezőbe írja be: „audacious”, majd az „audacious” csomag telepítése, vagy pedig futtassa terminálban a következő parancssort:

sudo apt install audacious

A teljes parancssori telepítéshez a terminálban írja be a következő parancsokat:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntuhandbook1/apps
sudo apt update
sudo apt install audacious

Az LMDE 4 Debian-alapú, itt a PPA nem használható. Debian rendszeren forrásból lefordíthatóak a szükséges komponensek (audacious, audacious-plugins).

https://audacious-media-player.org/download

A telepített vagy a leforgatott alkalmazásban kiválasztható a GTK felület is, ami a Cinnamon, MATE, Xfce felülethez a legjobban illeszkedik.

(Forrás)