Ma van a (Super) Mario nap!

kami911 képe

A Super Mario Nap egy nem hivatalos ünnep, amelyet minden év március 10-én ünneplünk. A dátumot azért választották, mert rövidítve március 10. MAR10-ként írva, ami hasonlít a "Mario" névre. A napot arra szentelik, hogy ünnepeljék a Nintendo által létrehozott ikonikus videojáték karaktert, Mariot. A rajongók gyakran megemlékeznek az alkalomról, Mario-játékokat játszanak, Mario-tematikus tartalmakat osztanak meg a közösségi médiában, és részt vesznek a Nintendo vagy más játékközösségek által szervezett eseményeken. Ez egy szórakoztató módja annak, hogy a rajongók kifejezzék hálájukat az egyik legkedveltebb videojáték-karakter iránt a videojáték történetében.

Ugye nem felejtettétek el, hogy ma lesz a 2024-es Retro E-sport Competition (REC) első versenynapja, amelyet az idei (Super) Mario napon rendeznek meg. A REC célja, hogy összehozza a játékos közösséget és lehetőséget teremtsen az elmúlt idők klasszikus játékainak újrajátszására.

Az esemény részletei a következők:

Dátum: 2024. március 10. (Mario Day, Mar10)

Helyszín: A Rabbit Hole Bar alagsora.
1066 Budapest, Jókai utca 18.

Az Ön részvételét nagyra értékeljük, és arra kérjük, hogy a rendezvényen a következő időpontokat vegye figyelembe:

  • Kapunyitás: 16:00
  • Selejtezők kezdete: 17:00
  • Döntők kezdete: 19:00
  • Eredményhirdetés: 20:00

A verseny előtt kérjük, hogy lépjen be a REC Facebook csoportjába, hogy naprakész legyen az eseményekkel kapcsolatban.

A versenyre való behívás egyben kötelezettséget is jelent az Ön részvételére. Kérjük, hogy érkezzen meg időben a helyszínre és készüljön fel a versenyre. A rendezvény során a szervezők a legmagasabb színvonalú eseményt biztosítják Önnek és minden résztvevőnek.

A Facebook eseményt itt találják a közlegények.

A verseny 17 órakor kezdődik és most kifejezetten fontos, hogy időben érkezzen, mivel a 2 játék selejtezői párhuzamosan futnak majd az első másfél órában. Már az első körben 16 játékos ragadhat controllert és joystickot!

4db SNES-en és 4db C64-en folynak majd a harcok. Várhatóan akár 6 ellenféllel is összehozhat a sors. A selejtezők végén a 4 legtöbb győztes szettet bezsebelő játékos kerül a TOP4 megmérettetésbe, amit már élőben közvetítünk.

 

Ha mindkét versenyszámban indulsz, akkor az első másfél órában szinte folyamatos játék várja. Nagy pörgés lesz!

Super Mario, a videojáték-világ egyik legismertebb és legkedveltebb karaktere, a Nintendo által létrehozott kultikus figura. Mario először 1981-ben, a Donkey Kong játékban debütált, mint "Jumpman" nevű karakter, majd később kapta meg a Super Mario nevet saját játékainak sorozatában.

Mario egy olasz-szakállas idősebb személy, aki a Mushroom Kingdomban él. A legismertebb tulajdonsága az, hogy piros ruhában és kalapban, fehér kesztyűben, valamint hagyományosított sapkában és bajuszban jelenik meg. Mario a jószívű, vidám és kalandvágyó személyisége miatt szeretett és elismert karakter.

A Super Mario játékok általában a fő karakter, Mario kalandjait követik nyomában, hogy megmentse a Peach hercegnőt a gonosz Bowsertől, aki általában elrabolta őt. Mario számos kalandban vesz részt, ugrálva, futva, gombákat gyűjtve és ellenségekkel küzdve, miközben különféle szinteken halad előre a játékban.

A Super Mario név mára sokkal többet jelent, mint egy egyszerű karaktert. Azóta a popkultúra egyik ikonjává vált, megjelenve filmekben, tévéműsorokban, ruházati termékekben és különféle más médiumokban is.

(kép)

Hozzászólások