Direkt a vulkánra megy

kami911 képe

A vkd3d egy olyan szoftver, amely lehetővé teszi a Direct3D-hez készült alkalmazások futtatását Vulkan alapú rendszereken. Az új verzió, a vkd3d 1.11 számos újítást tartalmaz, amelyeket a kiadási jegyzetekben található meg.


Főbb újdonságok

Az újdonságok között szerepel a kezdeti támogatással megvalósított örökölt Direct3D bájtkód fordítása SPIR-V formátumba. Ez a lépés elősegíti a korábbi Direct3D alkalmazások átültetését Vulkan-ra, lehetővé téve a régebbi kódok modernizálását és a Vulkan API teljes körű kihasználását.

Ezenkívül a kiadás tartalmaz kezdeti támogatást az HLSL fordítóhoz az effektus profilok fordításához. Ez jelentős lépés a Direct3D alkalmazások kompatibilitásának növelése felé, lehetővé téve a fejlesztők számára, hogy hatékonyan használják az HLSL-t Vulkan környezetben is.

A kiadás egyéb részleteiben számos hibajavítás és teljesítményjavítás található, ami még stabilabbá és hatékonyabbá teszi a vkd3d-t.

Az újdonságok teljes listája a bejelentésben található letölthető innen.

Ahogy mindig, a vkd3d csapat folyamatosan dolgozik az alkalmazás továbbfejlesztésén és optimalizálásán, hogy a DirectX alkalmazások zökkenőmentesen fussanak Vulkan környezetben is.