Thunderbird: Rust és Exchange támogatás

A Thunderbird egy izgalmas új kezdeményezésként az átláthatóság és a közösséggel való elkötelezettség előmozdítása érdekében havi fejlesztési összefoglalót indított. Az első kiadás máris izgalmas hírekkel szolgál. Nézzük is meg mi vár ránk.

A globális üzenetadatbázis felújítása

A Thunderbird 2024-ben a Global Message Database átdolgozására helyezi a hangsúlyt, amely jelenleg az elavult Mork keretrendszeren alapul. Ez kulcsfontosságú a meglévő korlátok kiküszöböléséhez, megnyitja az utat a modern funkciók, például a valódi beszélgetés szálas nézetek előtt.
A csapat komolyan dolgozik azon, hogy lecserélje ezt az alapvető összetevőt, amely kulcsfontosságú a Thunderbird üzenetekkel és mappákkal való interakciójában.

Rust és Exchange támogatás

Sok-sok-sok évnyi várakozás után egy izgalmas fejlesztés következik, amely új magasságokba lendítheti a Thunderbird-öt, és számtalan új felhasználót vonzhat, megújítva a jól megérdemelt hírnevét, mint első osztályú e-mail kliens. A Thunderbird a Microsoft Exchange natív támogatásának a küszöbén áll! Ez egy nagy újdonságot hozó és egy nagyon várt funkció, amely biztosan sokaknak örömet okoz. De még érdekesebb, hogy ezt hogyan fogják elérni.

Egy mérföldkőnek számító fejlesztésben a Thunderbird lehetővé tette a Rust használatát, megkönnyítve az Exchange protokoll natív támogatását. Ez a nagy ugrás magában foglalja egy Rust keret megépítését és közreadását, amelyet a befejezése és a stabilizálás elérése után nyilvánosan megosztanak a GitHub-on.

Ez egy nagyszabású projekt, a részletes frissítések várhatóan hamarosan megjelennek a tb-planning és a tb-developers levelezőlistákon.

A Thunderbird Daily vagy Beta verzióinak felhasználói jelentős változásokat észlelhettek a kártyanézetben. A fejlesztőcsapat most az utolsó erőfeszítéseket teszi, és ennek a funkciónak a csiszolására és további funkciók integrálására összpontosít.

További információkért nézd meg a hivatalos közleményt. Ha kíváncsi vagy arra, mit tartogat a Thunderbird 2024-re, itt találhat részletes információkat az asztali kliensről. Az Android-verzió ütemterve itt található.

Hozzászólások

Thunderbird

Nem tudom használni a Thunderbird ingyenes verzióját , mert a  gmail.com  által is elfogadott titkosításhoz tartozó portokat a Thunderbird bevallottan nem használja csak a fizetős verziójában. KÁR!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve