További korrupció és a megoldás

kami911 képe

Az OpenZFS 2.2.2 és az OpenZFS 2.1.14 verziók este frissültek egy ritka, de kellemetlen adatkorrupciós probléma kezelésére.

Az esti bejelentések részletezik az OpenZFS adatkorrupciós hibát: Megjegyzés: Ez a kiadás egy fontos javítást tartalmaz egy adatkorrupciós hibához. A teljes részletek megtalálhatók a probléma (#15526) és a hibajavítás (#15571) bejegyzéseiben. Emellett van egy fejlesztői hibaösszefoglaló is, amely jó áttekintést nyújt. Mindenkinek azt javasoljuk, hogy frissítse a rendszerét 2.2.2 vagy 2.1.14 verzióra a hiba elkerülése érdekében. A hiba adatkorrupciót okozhat egy helytelen piszkos dnode ellenőrzés miatt. Ez a hibát nagyon nehéz megtalálni, és valójában csak a coreutils 9.x változásai miatt került napvilágra. Nagyon valószínűtlen, hogy a hiba valaha is előfordult volna EL7, EL8 vagy EL9 alatt, amikor a cp fut, mivel mindegyik coreutils 8.x-t használ, amely más módon végzi a fájl másolását.

Ezért minden OpenZFS felhasználónak javasoljuk, hogy frissítsen OpenZFS 2.1.14 vagy OpenZFS 2.2.2 verzióra.

Támogatott platformok

  • Linux: kompatibilis a 3.10 - 6.6 rendszermagokkal,
  • FreeBSD: kompatibilis a 12.2-RELEASE-től kezdődő kiadásokkal.

Az OpenZFS 2.2 egyértelműen fontos lépés a fájlrendszerek és tárolási rendszerek világában, amely új és fejlett funkciókat hoz az asztalra, miközben folyamatosan optimalizálja a rendszer teljesítményét. Az OpenZFS 2.2 felhasználói számára további lehetőségeket kínál a hatékonyabb és megbízhatóbb adatkezeléshez.