Plymouth újdonságai

A Plymouth, a nyílt forráskódú grafikus rendszerindítási animációs és naplózó alkalmazás a 23.51.283-as verzióra frissült, amely számos új funkciót és fejlesztést tartalmaz.

Több mint egy év telt el a legutóbbi Plymouth kiadás óta, és a fejlesztők ezalatt az idő alatt keményen dolgoztak azon, hogy új funkciókat vezessenek be nekünk, például egy új „label-freetype” beépülő modult a szöveg megjelenítéséhez, miközben kisebb lemezterületet használnak az initramfs-hez, valamint egy új splash mód, az úgynevezett rendszer-visszaállítási splash mód, amely jelzi a gyári alaphelyzetbe állítás folyamatát.

Az új Plymouth kiadás emellett bevezeti a formázott szöveg támogatását a különböző szövegszíneket használó címkékhez, egy integrált terminálemulátort azokhoz a bővítményekhez, amelyek fbcon-t nem tartalmazó kernelekkel működnek, valamint /dev/input devices szabványos XKB elrendezési információk használatával.

Az új Plymouth-frissítés néhány fejlesztést is tartalmaz, mint például a Direct Rendering Manager (DRM) frissítése a megjelenítési megjelenítés kezelésének javítása érdekében, a szkriptek különféle javításai és továbbfejlesztései, valamint a honosítási fejlesztések a grúz, litván, hindi és nyugati nyelvek és a román fordítás hozzáadásával.

Végül, de nem utolsósorban, a Plymouth immár integrálva van a Meson build rendszerrel, hogy a rendszerintegrátorok számára hatékonyabb és kezelhetőbb összeállításokat biztosítson. A Plymouth 23.51.283 kiadással kapcsolatos további részletekért tekintsd meg a kiadási megjegyzéseket a projekt Gitlab oldalán ahonnan letölthetrd a forrás tarballt is.

A Plymouth továbbra is a leggyakrabban használt rendszerindító képernyő a GNU/Linux disztribúciók között, amely nem csak a szemet gyönyörködtető rendszerindítási folyamatot kínálja a felhasználóknak, hanem egy villogásmentes grafikus rendszerindítási folyamatot is. Kernel mód beállítást (KMS) használ a kijelző natív felbontásának vagy az EFI framebuffernek az UEFI rendszereken történő beállításához.