Játékra termett az új Nobara Linux

Megjelent a Nobara 39 – a Fedora testreszabott változata a játékosok/rajongók számára. Szép, gyors és jól használható. A Nobara 39 nemrég jelent meg, mint ez a módosított Fedora Linux downstream kiadása, amely a felhasználóbarát javítások hozzáadására és a különféle játékosok/rajongók típusú asztali optimalizálásokra összpontosít.
A Nobara Projectet továbbra is a Proton-GE híres GloriousEggroll vezeti, aki a módosított Fedora build továbbfejlesztésén dolgozik. A Nobara 39 a múlt hónapban debütált korábbi Fedora Workstation 39-en alapul, miközben a Nobara ebben a kiadásában is figyelemre méltó, hogy a GNOME Shellről alapértelmezés szerint a KDE Plasma asztali számítógépre vált. Azonban a Nobara tiszta GNOME buildjei elérhetők azok számára, akik ezt kedvelik.

A Fedora 39-re épülő Nobara 39-es kiadás a Gamescope kompozíciós munkamenetének frissítéseit, a Steam-csomagolás fejlesztéseit, az OBS Studio frissítéseit és a frissített NVIDIA grafikus illesztőprogramokat is tartalmazza. A Nobara 39 GNOME verziója továbbra is tartalmaz néhány javítást a Variable Rate Refresh (VRR), a Nautilus fájlkezelő továbbfejlesztései és még sok más körül.

A Nobara 39 néhány javítást is hozzáad a Steam Deck OLED támogatásához, alapértelmezés szerint az amdgpu.ppfeaturemask=0xffffffff beállításával, hogy lehetővé tegye a CoreCtrl-hoz hasonló alkalmazásokkal, a GLFW javításával a natív Wayland támogatáshoz, valamint a DNF5 csomagkezelőre való frissítéssel, a Fedora egyéb módosításai mellett. A hivatalos képernyőkép a Nobara 39-ről az új KDE Plasma asztali alapbeállítással.

Letöltések és további részletek a Nobara 39 változásairól a NobaraProject.org webhelyen találhatóak.

Hozzászólások

Megjegyzés

Én egy ideig használtam, kényelmes, gyors és nulla probléma nem volt vele. Az alapbeállításokkal nagyon kezes, és lehet tovább finomítani.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve