Golfozd vissza magadat az életbe

kami911 képe

Cursed to Golf, 2023. december 28. 17:00 óráig, Epic Store

A Cursed to Golf egy golfhoz hasonló kalandjáték, ahol minden ütés számít. A játékosoknak az a feladatuk, hogy kijussanak a Golf Purgatóriumból, és Golf Legendává váljanak.

A játékban számtalan veszély, túlvilági erők és sok újrajátszási lehetőség vár, vajon sikerül-e életben maradnod, vagy örökké a Golf átka leszel?!

A Cursed Golfer bőrébe bújva a játékos egy furcsa baleset után ragad Golf Purgatóriumban, éppen akkor, amikor az egyetlen nyerő ütését akarja kivitelezni egy nemzetközi versenyen. A legenda szerint az álnok pályák végigjátszásával visszajuthatsz az élők világába, és ami még fontosabb, visszanyerheted azt a trófeát, amit éppen akkor meg akartál nyerni. Minden pályát egy kísérteties legendás Caddie ellenőriz, aki a golfozás misztikus módjait tanítja meg neked, hogy segítsen a megváltásod és újjászületésed útján.

A Cursed to Golf friss ötletet kínál a golf- és a roguelike alműfajokban. Juss át a PAR számú ütésen belül a pályán, különben az átok visszadob a pálya elejére! Az kihívások mellett ezek a pályák nem csak bunkereket és nehéz részeket tartalmaznak, hanem őrült akadályokkal is tele vannak, mint például erőteljes ventillátorok, tüskék, TNT ládák, teleporterek és még sok más. Minden a klasszikus játék ezen elferdített változatában megengedett!

Az örök Golf Purgatóriumban való örök játék átoknak megvannak a maga előnyei is! Használd a madártávlatú nézetet, hogy áttekints egész pályát, és láss mindent, ami előtted áll. Ha a PAR szám alacsony? Szerencsére az arany és ezüst speciális tárgyak avagy power-upok el vannak szórva a pályákon, és egy filmes megjelenéssel felvértezve feltöltik az ütéseidet. Az ász kártyák megfordítják a szerencsédet, túlvilági erőkkel manipulálhatod a játékot hihetetlen módokon. A Scattershot, U-Turn, Rocketball, Mulligans csak néhány az 20+ kártyából, amit bevetve visszahozhatod a játékot és magadat is az élők sorába!
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=jWwv7HRifug autoplay:0]

A „par” a golfban azt jelenti, hogy hány ütésre számíthatunk egy tapasztalt golfjátékosnak egy pályán a lyuk vagy egy teljes játékrész (18 lyuk) befejezéséhez. Ez az az ideális vagy szabványos pontszám, amit egy képzett golfjátékosnak elvárhatóan el kell érnie egy adott lyukon vagy a teljes pályán.

Minden pályának egy előre meghatározott par-értéke van, ami általában 3 és 5 ütés között változik, a 4 pedig sok lyuk esetében szokásos. A par a lyuk hossza és nehézsége alapján kerül meghatározásra. Az egész játékrészre vonatkozó összes par értéke az egyes lyukak par-értékeinek összege.

Amikor egy golfjátékos eléri a lyukat az elvárt ütésszámban, azt mondják, hogy "par"-t ért el az adott lyukon. Ha kevesebb ütésre van szüksége, mint a par, azt birdie-nak nevezik. Ha több ütésre van szüksége, mint a par, akkor az over par, ami gyakran bogey néven ismert.

A par szolgál mintaként a golfjátékosoknak, és segít az egyes lyukakon és az egész játékrészen elért teljesítményük értékelésében. A játékosok arra törekszenek, hogy a lehető legközelebb kerüljenek a par-hoz, vagy ideális esetben, a par alatt fejezzék be a játékrészt.